• یکشنبه / ۸ دی ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98100805630
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی شهید بهشتی

رییس علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم رونمایی از میز الکترونیکی کالبدشکافی::

دانشگاه‌های علوم پزشکی در خط اول شکستن تحریم‌ها هستند

دانشگاه‌های علوم پزشکی در خط اول شکستن تحریم‌ها هستند

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شرایط تحریم و امواج سهمگین تحریم در اقتصاد، اجتماع و به خصوص بحث سلامت مردم، گفت: پرداختن دانشگاه به درهم نوردیدن مرزهای دانش نشاندهنده اتکای دانشگاه به منابع درون زاست، بنابراین دانشگاه‌های علوم پزشکی در خط اول شکستن تحریم و خط عبور از مسایل و مشکلات ناشی از تحریم هستند.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی در مراسم رونمایی از نرم‌افزار و میز الکترونیکی کالبدشکافی که توسط جمعی از دانشجویان نوآور و فناور دانشگاه تهیه شده، با اشاره به ویژگی مهم این محصول نوآورانه یعنی حرکت دانشجویی آن، اظهار کرد:‌ حضور دانشجویان شجاع، خوداتکا و برخوردار از عزت نفس ملی جزو افتخارات مجموعه دانشگاه شهید بهشتی است و خوشحالیم که این شور و اشتیاق علمی در دانشجویان شکل گرفته است.

وی با اشاره به استراتژی مشخص دانشگاه در جهت حمایت و سرمایه‌گذاری بر روی استعدادهای دانشجویی، عنوان کرد: در همین راستا کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه برای چندمین سال پیاپی موفق به کسب رتبه اول جشنواره رازی در بخش دانشجویی شد که نشان دهنده هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی صحیح دانشگاه بر روی نسل جوان و دانشجوست.

وی با اشاره به شرایط تحریم و امواج سهمگین تحریم در اقتصاد، اجتماع و به خصوص بحث سلامت مردم، گفت: پرداختن دانشگاه به درهم نوردیدن مرزهای دانش نشاندهنده اتکای دانشگاه به منابع درون زاست، بنابراین دانشگاه‌های علوم پزشکی در خط اول شکستن تحریم و خط عبور از مسایل و مشکلات ناشی از تحریم هستند.

با حمایت از دانشگاه بازتاب تلخ تحریم در حوزه سلامت زدوده می‌شود

وی ادامه داد: اگر امروز به دانشگاه اطمینان کرده و در این زمینه از دانشگاه حمایت و پشتیبانی شود، در آینده نه چندان دور بازتاب تلخ تحریم حداقل در حوزه سلامت و آموزش‌های پزشکی زدوده می‌شود. چراکه در این شرایط راهی جز اتکا به منابع درون زای دانشگاهی نداریم.

دکتر زالی حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم را استراتژی جدید و متعالی دانشگاه دانست و ادامه داد: در این راستا دانشگاه به سمت نهادینه سازی فناوری در کالبد اجرایی و آموزشی پیش رفته و فناوری و محصول محوری جزو لاینفک برنامه‌های اصلی دانشگاه است.

وی در این رابطه به تشکیل ستاد کارآفرینی جهت هم‌اندیشی و تبلور اندیشه‌های نوآورانه و خلاقانه، راه‌اندازی اولین پارک علم و فناوری و بسط و گسترش مراکز علمی دانشگاه اشاره کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تغییرات و تحولات علم دنیا در حوزه پزشکی به آزمایشگاه‌های مجازی، توسعه مباحث شبیه‌سازی در بخش‌های مختلف علوم پزشکی و فعالیت‌های تعاملی اشاره کرد و ادامه داد: در روندهای نرم افزاری نوین آموزشی در عرصه جهانی مهمترین خصلت قابل توجه بحث تعاملی بودن است، به عبارت دیگر هرچه گستره و تنوع تعامل کاربر با محیط‌های نرم افزاری بیشتر باشد، آن محصول در عرصه رقابتی ممتازتر است.

وی با بیان اینکه فراگیری آناتومی بدن انسان یکی از مباحث مهم در آموزش علوم پزشکی و پرسنل آن است، اظهار کرد: کمبود جسد و مولاژ و هزینه سنگین تامین آن  از مسائل مهم آموزش این حیطه تخصصی است، بنابراین کشورهای غربی به سمت تولید تکنولوژی و نرم‌افزارهای میزهای الکترونیک و تشریح مجازی حرکت کردند.

جزییات و ویژگی‌های منحصر به‌فرد میز الکترونیکی کالبد شکافی

وی با بیان اینکه بیشترین تجارب جهانی در این زمینه مربوط به کشورهای آمریکا و آلمان است، گفت: قیمت بسیار بالا و مسایل تحریم مانع استفاده از این تکنولوژی‌ها در کشور بوده که در همین راستا طی یک نیازسنجی، دانشجویان خلاق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به ابداع این نرم‌افزار بدیع و دارای برتری گسترده نسبت به مدل‌های قبلی اقدام کردند.

دکتر زالی با اشاره به برخی از مزایا و برتری‌های میز الکترونیکی کالبد شکافی، اظهار کرد: یکی از مزیت‌های شاخص میز تشریح یار نسبت به محصولات مشابه آمریکایی و اروپایی، پشتیبانی از بیش از ۲۰ جسد و مدل شماتیک است که شامل انواع گوناگونی از اجساد واقعی زن و مرد و همچنین مدل‌های سه‌بعدی است. این در حالیست که رقبای اروپایی و آمریکایی از فقط یک و یا نهایتا دو مدل جسد پشتیبانی می‌کنند.

وی با اشاره به دقت بالای نرم‌افزار و قابلیت تطابق آن با درس‌نامه‌های مختلف، گفت: یکی از نکات مهم در آموزش آناتومی، انطباق مدل‌ها و اجساد با سی‌تی اسکن و ام‌.آر.آی است؛ به عبارت دیگر هر لایه و اسلایسی که کاربر از اجساد و مدل‌های سه بعدی تهیه می‌کند، سی تی اسکن و ام آر آی همان اسلایس نمایش داده شود تا کاربر از آناتومی تطبیقی با رادیولوژی نیز بهره کافی ببرد.

دکتر زالی، تطبیق با واقعیت مجازی، شبیه‌سازی رشد جنین و استفاده بیش از ۱۰۰ هزار مدل آناتومی و گرافی قفسه سینه در خصوص بیماری‌ها و علایم شایع رادیولوژیک قفسه سینه را به عنوان برخی دیگر از ویژگی‌های منحصر بفرد دستگاه دانست و گفت: همچنین تشریح یار تنها دستگاه پشتیبان‌کننده از منحصر به فردترین مدل مغز و اعصاب در دنیاست و دارای بیش از ۱۴۰۰ برش فقط از ناحیه‌ سر بوده که نمایی ویژه از مغز و اعصاب را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان اتصالات و پورت‌های متنوع، توجه به نیاز مشتری و اختصاصی‌سازی و قابلیت پرینت سه بعدی را از دیگر ویژگی‌های بی‌نظیر میز الکترونیکی دستگاه بیان کرد و ادامه داد: همچنین در این نرم‌افزار برخی نسج و نمونه‌های حیوانی برای تشریح و آناتومی تطبیقی در رشته دامپزشکی نیز گنجانده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha