• یکشنبه / ۸ دی ۱۳۹۸ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98100805303
  • منبع : دویچه وله

یک استاد علوم سیاسی نخست‌وزیر جدید الجزایر

یک استاد علوم سیاسی نخست‌وزیر جدید الجزایر
عبدالمجید تبون، رئیس جمهوری (چپ) و عبدالعزیز جراد (راست)

رئیس جمهوری الجزایر یک دیپلمات پیشین و استاد کنونی علوم سیاسی را به عنوان نخست‌وزیر جدید معرفی کرد. یک روز پیش از معرفی عبدالعزیز جراد بار دیگر هزاران شهروندان الجزایر به خیابان آمدند و خواستار اصلاحات بنیادین شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از دویچه وله، منابع خبری روز شنبه هفتم دی (۲۸ دسامبر) به نقل از خبرگزاری رسمی الجزایر گزارش دادند که عبدالمجید تبون، رئیس جمهوری این کشور عبدالعزیز جراد را به عنوان نخست‌وزیر جدید معرفی و تشکیل کابینه را به او واگذار کرده است.

عبدالعزیز جراد ۶۵ ساله در سال‌های پیش چند پست سیاسی را بر عهده داشته و از جمله مدیرکل دفتر ریاست جمهوری بوده است. او در حال حاضر استاد علوم سیاسی است.

نورالدین بدوی، نخست‌وزیر پیشین الجزایر ۱۹ دسامبر و چند روز پس از ادای سوگند تبون به عنوان رئیس جمهوری جدید، از سمت خود کناره‌گیری کرده بود. استعفای او با افزایش فشار تظاهرکنندگان و گروه‌های اپوزیسیون صورت گرفت.

بدوی آخرین نخست‌وزیری است که عبدالعزیز بوتفلیقه، اندکی پیش از استعفا معرفی کرده بود. بوتفلیقه که حدود ۲۰ سال به عنوان رئیس جمهوری بر الجزایر حکومت کرده بود با اوج گرفتن اعتراض‌هایی که از ماه فوریه آغاز شد به اجبار کناره‌گیری کرد.

روز جمعه و یک روز پیش از معرفی جراد ده‌ها هزار شهروند معترض الجزایر برای چهل و پنجمین هفته متوالی بار دیگر به خیابان‌ها آمدند و خواستار اجرا و پیگیری اصلاحات اساسی شدند.

عبدالعزیر جراد در مراسم معرفی خود به عنوان نخست‌وزیر جدید تاکید کرد که برای برون رفت از "دوران دشوار کنونی" و حل معضلات اقتصادی و اجتماعی لازم است که تمام نیروها، چه در سطح مدیران و چه شهروندان با یکدیگر همکاری کنند.

ده‌ها هزار شهروند الجزایر یک روز پیش از معرفی نخست‌وزیر جدید بار دیگر برای اعتراض به خیابان آمدند

الجزایر پهناورترین کشور قاره آفریقا محسوب می‌شود که به رغم داشتن منابع قابل توجه نفت با مشکلات اقتصادی و اجتماعی عمیقی روبروست. بیکاری و گسترش فساد در دستگاه اداری و سیاسی از معضلات اصلی این کشور به شمار می‌رود.

بوتفلیقه پس از دو دوره ریاست جمهوری با تغییر قانون اساسی در سال ۲۰۰۹ توانست برای سومین و چهارمین بار در این مسند در راس یک حکومت خودکامه باقی بماند.

بی‌اعتمادی به سیاستمداران قدیمی

او که ۸۲ سال دارد و از سال‌ها پیش به شدت مریض است و بر صندلی چرخدار حرکت می‌کند فوریه امسال اعلام کرد که قصد دارد برای پنجمین بار نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود. این مساله در کنار وضعیت نابسامان اقتصادی اعتراض‌ها در الجزایر را شعله‌ورتر کرد.

بسیاری از معترضان الجزایری در دو هفته گذشته به انتخاب عبدالمجید تبون به عنوان رئیس جمهوری جدید نیز چندان روی خوش نشان نده‌اند. آنها معتقدند اصلاحات سیاسی باید ریشه‌ای‌تر و در جهت تقویت نهادهای دموکراتیک انجام شود.

تبون در دوران ریاست جمهوری بوتفلیقه، مسؤولیت چند وزارتخانه را بر عهده داشت و در سال ۲۰۱۷ سه ماه نخست‌وزیر الجزایر بود. او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۱ آذر (۱۲ دسامبر) امسال با کسب ۵۸ درصد آرا بر رقیبان خود پیروز شد.

عدم استقبال از انتخاب تبون و بی‌اعتمادی به سیاستمدارانی که در دو دهه گذشته با حکومت بوتفلیقه همکاری داشته‌اند در مشارکت اندک مردم در انتخابات ریاست جمهوری نیز تبلور داشت.

معترضان و گروه‌های اپوزیسیون می‌گویند، پنج نفری که نامزد انتخابات ریاست جمهوری شدند همه از نزدیکان بوتفلیقه بودند. کمیسیون انتخابات الجزایر اعلام کرد که در انتخابات ۲۱ آذر اندکی کمتر از ۴۰ درصد دارندگان حق رای به پای صندوق‌ها رفتند. این میزان ۱۰ درصد کمتر از مشارکت در انتخابات ۲۰۱۴ و "بی‌سابقه" ارزیابی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha