به گزارش ایسنا، امیر دریادار حبیبالله سیاری رئیس ستاد ارتش بعد از ظهر امروز ( شنبه) در نشست خبری- تحلیلی که با موضوع رزمایش مرکب دریایی ایران، روسیه و چین برگزار شد، با اشاره به ویژگیهای منطقه رزمایش اظهار کرد: شمال اقیانوس هند یکی از مناطق استراتژیک جهان است چون این منطقه در منطقه مهم و راهبردی دنیا قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه «بالای ۹۰ درصد صادرات و واردات کشورهایی که به دریاها راه دارند، از طریق دریا انجام میشود»، افزود: در زمینه انتقال انرژی به بسیاری از کشورها، منطقه خلیج فارس و امنیت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای جمهوری اسلامی ایران نیز امنیت آبهای منطقه ای بسیار اهمیت دارد؛ ما نزدیک به هزار کیلومتر مرز دریایی داریم و بر شمال اقیانوس هند مشرف هستیم و عبور و مرور کشتیهای تجاری و نفت کشهای جمهوری اسلامی ایران از آبهای این منطقه انجام میشود به همین دلیل نیز مثلث دریایی این منطقه برای ما بسیار مهم است.
رئیس ستاد ارتش با اشاره به برگزاری رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین در منطقه چابهار خاطرنشان کرد:ما برای تامین امنیت این منطقه برای تجارت جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها، اقدامات بسیار ارزشمندی را در طول سالیان گذشته انجام دادیم. این موضوع برای دیگر کشورها ازجمله دو کشوری که با ما درحال برگزاری رزمایش هستند، بسیار اهمیت دارد، امروز ما درحال همکاری مشترک نظامی در حوزه دریایی با دو کشور قدرتمند هستیم.
دریادار سیاری همچنین به حضور نیروی دریایی در آبهای بینالمللی اشاره کرد و گفت: زمانی که موضوع ناامنی های دریایی در منطقه خلیج عدن مطرح شد، از ما درخواست شد تا برای تامین و ایجاد امنیت این منطقه اقداماتی انجام دهیم و مابا اقتدار تحت کنترل خودمان امنیت را در این منطقه برقرار کردیم. تاکنون در این منطقه حدود ۵ هزار کشتی را اسکورت و به ۳۰ فروند از کشتیهای کشورهای جهان کمک کردیم.
وی خاطر نشان کرد: دیپلماسی دریایی از جمله دیگر اقداماتی است که طی سالهای اخیر پیگیری شده است؛ امروز تاکتیک ها و تکنیکهای ما در بحث مقابله با دزدان دریایی به الگویی برای سایر کشورها تبدیل شدهاست و بسیاری از آنها به دنبال دریافت این تاکتیکها از ما بودند.
معاون هماهنگ کننده ارتش ادامه داد: به برکت انقلاب ما از یک نیروی دریایی ساحلی به یک نیروی دریایی راهبردی تبدیل شده ایم که در تامین امنیت آبهای دنیا نقش آفرینی کردیم و کشورهای قدرتمند جهان از جمله چین و روسیه به قدرت ما پی میبرند و با ما رزمایش مشترک برگزار میکنند.
دریادار سیاری در ادامه این نشست خبری- تحلیلی به اهداف رزمایش مرکب دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با روسیه و چین اشاره کرد و گفت: نشان دادن اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران در شمال اقیانوس هند، برقراری امنیت در شمال اقیانوس هند، نجات کشتیهای آسیب دیده، امداد و نجات، نزدیک شدن تفکر مان در اجرایی کردن تاکتیک نادر عملیات های دریایی و تبادل تجربیات با کشورهای حاضر در رزمایش و تقویت مناسبات بینالمللی بین ایران و کشورهای شرکت کننده از جمله اهداف برگزاری رزمایش مرکب سه کشور ایران، روسیه و چین است. کشورهای شرکت کننده در این رزمایش عزم و اراده خود برای برقراری امنیت در منطقه شمال اقیانوس هند را نشان میدهند.
وی همچنین به تداوم برگزاری رزمایش های مرکب با کشورهای خارجی اشاره و خاطرنشان کرد: روند برگزاری رزمایش های مرکب ادامه خواهد داشت و در این رزمایش برای رزمایش های آتی هماهنگ و آماده میشویم.
رئیس ستاد ارتش درباره علت نامگذاری این رزمایش با عنوان رزمایش «مرکب» یاد آور شد: وقتی رزمایش با کشورهای همسایه باشد رزمایش مرکب نام میگیرد.
دریادار سیاری با تاکید بر اینکه منطقه نیازی به حضور نامشروع کشورهای دیگر ندارد، گفت: بسیاری تلاش میکنند منطقه را ناامن نشان دهند تا توجیهی برای حضورشان عنوان کنند اما ما امنیت منطقه را تامین میکنیم و اعلام میکنیم امنیت برقرار است و به اینکه دیگران بخواهند حضور نامشروعی در منطقه داشته باشند نیازی نداریم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال جاسوسی از رزمایش مرکب ایران روسیه و چین اظهار کرد: قطعا خیلی از کشورها امروز میخواهند بدانند رزمایش ایران روسیه و چین چگونه برگزار میشود. ما در سالهای قبل نشان دادیم که در این زمینه با کسی تعارف و شوخی نداریم. این یک هشدار جدی است. اطمینان داشته باشید هر شناور یا هر پرندهای را که وارد محدوده رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین شود، میزنیم. کسی حق ورود به رزمایش ما را ندارد.
ویافزود: ما اطلاعات آشکار را در رزمایش اعلام میکنیم و نشان میدهیم اما اطلاعات طبقهبندی قابل دسترسی برای کسی نیست.
معاون هماهنگ کننده ارتش در پاسخ به این پرسش که آیا رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین پاسخی به تشکیل ائتلاف آمریکا در منطقه است؟ اظهار کرد: این رزمایش تنها یک اقدام مشترک است و ما بنای بر ایجاد ائتلاف نداریم؛ اگرچه آمریکایی ها با تلاش برای نا امن جلوه دادن منطقه سعی بر ایجاد ائتلاف داشتند، اما پیام ایران در این رزمایش و رزمایش های دیگر این است که امنیت تنگه هرمز به بهترین شکل تامین شده و ائتلاف های آنها در این منطقه معنایی ندارد.
وی با اشاره به سخنان اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه ایران به دنبال نا امن کردن منطقه است، تصریح کرد: تلاش های ایران برای تامین امنیت منطقه تحریک آمیز است یا رفتار آنها و حضور نامشروع در خلیج فارس؟ ایران همواره اعلام کرده که با همواری کشورهای منطقه می توانیم امنیت آب های منطقه را تامین کنیم و هیچ نیازی به حضور بیگانگان نیست.
معاون هماهنگ کننده ارتش در ادامه با تسلیت شهادت خلبان سرهنگ رحمانی گفت: شرح فعالیت های نیروهای مسلح در تمام ایام زمان مشخص می کند که به طور مستمر باید مرزهای زمینی دریایی و هوایی امنیت آن برقرار باشد و آسیب پذیری را به حداقل برسانیم.
دریادار سیاری با بیان این که «آسمان کشور به طور مرتبط تحت کنترل است»، خاطرنشان کرد: سیستم پدافند هوایی ما مدام در حال رصد و کنترل مرزهای هوایی کشور است و کوچکترین ورود غیرقانونی به مرزها داشته باشیم به شدت برخورد و طبق مقررات بین المللی عمل می کنیم.
وی با تاکید بر این که برقراری امنیت در مرزهای زمینی، دریایی و هوایی نیاز به ایثارگری و ازخودگذشتگی و خدمت عاشقانه دارد، گفت: روزانه هواپیماهای ما در آسمان ایران پرواز میکنند؛ غرش هواپیما امنیت می آورد که این خیلی مهم است به ویژه که ما امروز از نظر علمی و صنعتی به جایگاهی رسیده ایم که تعمیرات اساسی هواپیماهایمان را انجام می دهیم و نوسازی در بحث هواپیما داریم.
رییس ستاد ارتش افزود: وقتی که نیاز است امنیت در همه جا و در آسمان ها از این پروازها زیاد داریم. این خلبان شهید ما هم در یکی از این ماموریت هایی که نیاز بوده است که شرکت کند و غرش هواپیمایش باید در مرزهای شمال غرب کشور خودش را نشان می داده است.
دریادار سیاری با بیان این که «دلایل این سقوط را در آینده ای نزدیک خواهیم گفت» اظهار کرد: قطعا این مایه افتخار است که فرزندان این مرز و بوم برای امنیت مرزهای هوا و دریا از جان خود می گذرند و ماموریت انجام می دهند ما هم افتخار می کنیم که چنین همرزمانی داریم که برای اقتدار کشور این گونه در عرصه ها حضور دارند.
معاون هماهنگ کننده ارتش در پایان گفت: در 8 سال دفاع مقدس همین غرش هواپیماها و حرکت هواپیماها در جبهه ها باعث افتخار و دلگرمی بود. ما خون دادیم، شهید دادیم و ایثار کردیم تا امروز به این بزرگی رسیده ایم و در شرایط فعلی سایه امنیت نصیبمان شده که بتوانیم راهمان را ادامه دهیم. این راه سرخ شهدا است که مایه عظمت و بزرگی کشور است و قطعا بدانید که ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات