علیرضا برشاهی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به قدمت 200ساله بیمارستان مرادیان(مسیح) کرمانشاه، اظهار کرد: چندسال پیش مالک بیمارستان تاریخی مرادیان کرمانشاه به منظور تخریب و تغییرکاربری این بیمارستان، آن را از فهرست آثار ملی خارج کرد.
وی بابیان اینکه از چندی پیش نیز زمزمههایی مبنی براحتمال تخریب این بنا توسط مالک آن به گوش میرسد، گفت: قطعا مالک بنا برای تخریب و تغییرکاربری آن نیاز به استعلام از شهرداری دارد و شهرداری نیز باید از میراث فرهنگی استعلام بگیرد و پس از آن مجوز لازم را صادر کند.
معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تاکید کرد: هرچند بیمارستان مرادیان کرمانشاه توسط مالک از فهرست آثار ثبت ملی شده خارج شده، اما این بدان معنا نیست که دیگر اثری تاریخی محسوب نمیشود و ما از آن حفاظت نمیکنیم.
وی با تاکید براینکه میراث فرهنگی اجازه تخریب این بنا را نمیدهد، اضافه کرد: درحال حاضر در استان 4200 اثر تاریخی داریم که از این تعداد تنها دو هزار اثر ثبت ملی شده، اما باقی آثار نیز تحت حفاظت ما هستند و اجازه تجاوز به آنها را نمیدهیم.
برشاهی در ادامه یادآورشد: موقعیت جغرافیایی خوب، فضای مناسب ساختمان، حیاط و زیرزمین زیبای این بیمارستان تاریخی پتانسیلهای بالایی دارد که میتوان از آنها برای تبدیل کردن بیمارستان به یک مرکز گردشگری پرجاذبه استفاده کرد.
وی تاکید کرد: اگر مالک این بیمارستان آن را دوباره ثبت ملی کند، میتواند آن را به یک فضای گردشگری، بوم گردی، هتل و... تبدیل کند و ما نیز حمایتهای لازم را از او خواهیم داشت.
بیمارستان مرادیان(مسیح) واقع در محله شریعتی کرمانشاه دومین بیمارستان ایران است که اواخر دوره قاجار توسط مسیونرهای آمریکایی ساخته شد.
انتهای پیام
نظرات