• چهارشنبه / ۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98100402897
  • خبرنگار : 50212

مدیر عامل آبفا ساوه:

پیش‌تصفیه شرط پذیرش رواناب‌ها توسط تصفیه‌خانه‌هاست

پیش‌تصفیه شرط پذیرش رواناب‌ها توسط تصفیه‌خانه‌هاست

ایسنا/مرکزی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان ساوه گفت: رواناب حاصل از تجمیع آب های سطحی و باران پس از پیش تصفیه قابلیت ورود به تصفیه خانه را خواهد داشت.

ابوالفضل شهباز عصر روز گذشته در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان ساوه که با موضوع پیشگیری از اختلاط فاضلاب با آب کشاورزی در سالن جلسات دادگستری ساوه برگزار شد، با اشاره به اینکه تاسیسات جمع آوری و مدیریت فاضلاب در شهرهای توسعه یافته دو شبکه‌ای است، اظهار کرد: مطابق استانداردهای زیست محیطی باید شبکه‌ای برای جمع‌آوری آب باران و شبکه‌ای برای جمع‌آوری فاضلاب در جوامع شهری تاسیس شود و ماهیت این دو کاملا متفاوت است.

وی با بیان اینکه آب باران و فاضلاب‌های سطحی که در کانال‌ها و جوی‌های آب جریان می‌یابد، حاوی انواع روغن و مواد شیمیایی است، تصریح کرد: غلظت بالای آلودگی آب‌های سطحی و حجم بالای روانآب‌ها موجب ایجاد شوک در تصفیه‌خانه می‌شود و هدایت آب‌های سطحی به تصفیه خانه قطعا مشکل ساز خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه طبق قانون، شهرداری‌ها مکلف به جمع آوری و هدایت آب‌های سطحی هستند، گفت: براساس ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، مجموعه مدیریت شهری مکلف به ایجاد خیابان‌ها و کوچه‌ها و میدان‌ها و باغ‌های عمومی و مجاری آب و توسعه معابر در حدود قوانین موضوعه است و وظیفه تنظیف و نگهداری و تسطیح معابر و انهار عمومی و مجاری آب‌ها و فاضلاب ‌و تنقیه ‌قنوات ‌مربوط ‌به‌ شهر و تأمین آب و روشنایی به وسایل ممکنه را بر عهده دارد.

مدیرعامل آبفای ساوه در خصوص مدیریت آب‌های سطحی ساوه به منظور جلوگیری از ورود به اراضی کشاورزی منطقه رودابان گفت: مجموعه مدیریت شهری می‌تواند پس از بررسی دقیق دبی فاضلاب و روانآب‌هایی که در هر منطقه و محدوده شهری تولید می‌شود، اقدام به تجهیز محله‌های شهر به دستگاه‌ها و پکیچ‌های تصفیه فاضلاب کند و با نصب این سیستم در مناطق مختلف شهری متناسب با دبی فاضلاب اقدام به تصفیه فاضلاب جاری شده کرده و پساب حاصل از آن را برای آبیاری فضای سبز و پارک‌ها استفاده کند.

وی در خصوص پوشش شبکه فاضلاب شهری ساوه نیز گفت: ۴۰۰ کیلومتر از شهر ساوه نیاز به پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب دارد در حالیکه تاکنون حدود ۱۲۰ کیلومتر به شبکه فاضلاب شهری تجهیز شده و برخی نقاط هدف که نیاز به تسریع در اجرای شبکه فاضلاب دارند، در اولویت هستند.

شهباز به خروجی ۵۰ لیتر در ثانیه تصفیه خانه فاضلاب شهر ساوه اشاره کرد و گفت: به منظور پذیرش فاضلاب ناشی از تجمیع آب های سطحی تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده، ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب را تا ۲۰ درصد افزایش خواهیم داد.

وی همچنین گفت: براساس قانون دستگاه های متولی برخورد قانونی با افرادی که اقدام به رهاسازی پساب خانگی در معابر و خیابان‌ها می‌کنند، شهرداری و دانشکده علوم پزشکی هستند و پس از صدور اخطار به مشترکین، در صورت تداوم این اقدام غیرقانونی از شرکت آبفا درخواست می‌شود که نسبت به قطع اشتراک آب خانگی اقدام کند.

در ادامه رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان ساوه نیز با تاکید بر اینکه محیط زیست براساس قانون به تکالیف قانونی خود عمل کرده و متولیان امر در اجرای صحیح وظایف خود کوتاهی کرده اند، گفت: طبق قانون اگر هر دستگاهی در انجام وظایف قانونی خود کوتاهی نکند قطعا شاهد بروز چنین معضلات زیست محیطی نخواهیم بود.

هادی رستم خانی افزود: براساس ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، مجموعه مدیریت شهری مکلف به ایجاد خیابان‌ها و کوچه‌ها و میدان‌ها و باغ‌های عمومی و مجاری آب و توسعه معابر در حدود قوانین موضوعه است و وظیفه تنظیف و نگاهداری و تسطیح معابر و انهار عمومی و مجاری آب‌ها و فاضلاب ‌و تنقیه ‌قنوات ‌مربوط ‌به‌ شهر و تأمین آب و روشنایی به وسائل ممکنه را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: همچنین براساس ‌ماده یک قانون تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب، ایجاد و بهره‌برداری تأسیسات مربوط به توزیع آب شهری و همچنین جمع‌آوری و انتقال و تصفیه فاضلاب شهرها در داخل محدوده قانونی ‌شهرهای هر استان به عهده شرکت مستقلی بنام شرکت آب و فاضلاب استان خواهد بود که توسط وزارت نیرو تشکیل خواهد شد.

رستم خانی افزود: محیط زیست در جریان این معضل محیط زیستی به وظایف نظارتی خود عمل کرده است و وظیفه سایر دستگاههاست که به تکالیف قانونی خود عمل کنند.

مدیر امور منابع آب ساوه نیز به جمع آوری موتورهای آب در منطقه زرباف اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی بهره‌برداران در حوزه کشاورزی اقدام به تکرار تخلف محرز در انتقال آب فاضلاب برای کشت محصولات کشاورزی می‌کنند و پایان دادن به این فاجعه نیازمند حمایت قضائی بیشتر و مشارکت بین بخشی دستگاه های اجرایی است.

نقی بهجت در ادامه با اشاره به رهاسازی آب‌های سطحی در اراضی کشاورزی رودابان اظهار کرد: راهکار برون رفت از این مشکل احداث کانال جدید هدایت فاضلاب و انتقال آن به تصفیه خانه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha