براساس گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری مازندران، غفار کیانی مدیر عامل شرکت اصلاح بذر مازند مستقر در پارک علم و فناوری استان گفت: شوری خاک و آب یکی از محدودیتهای اساسی در افزایش تولید در برنج بوده و برای حل این مشکل و افزایش سطح زیر کشت در محیطهای شور، اصلاح ژنتیکی گیاهان یک راهکار مهم و اساسی است.
وی تصریح کرد: ایجاد لاینهای متحمل به شوری تولید پایدار برنج را در خاکهای شور بهدنبال خواهد داشت.
مدیر عامل شرکت اصلاح بذر مازند مستقر در پارک علم و فناوری مازندران اظهار کرد: اصلاح لاینهای برنج متحمل به شوری با ویژگیهای زراعی مطلوب و عملکرد خوب از طریق روشهای ژنتیکی و اصلاحی پس از چندین سال برنامه تحقیقاتی منجر به تولید لاین جدیدی از برنج متحمل به شوری با نام برکت شد.
کیانی خاطرنشان کرد: کشت این لاین متحمل به شوری ابتدا در مقیاس پایلوت در زمینهای ساحلی خزر با مشکل شوری انجام و عملکرد شلتوک ۷ تن در هکتار برداشت شد.
وی ادامه داد: این پروژه گامی مهم و موثر در جهت بهرهبرداری از زمینهای با مشکل شوری در نواحی خزری بوده و تولید پایدار و امنیت غذایی در کشور را بهدنبال خواهد بود.
مدیر عامل شرکت اصلاح بذر مازند مستقر در پارک علم و فناوری مازندران با اشاره به مزیتهای این نوع برنج یادآور شد: طول دوره رشد (از بذر پاشی تا برداشت) ارتفاع بوته در ۱۰۶ سانتی.متر، افزایش وزن هزار دانه بیش از ۷ تن در هکتار، طول دانه برنج سفید در ۴.۷ میلیمتر، درجه حرارت ژلاتینی شدن در ۲۵.۳ است.
انتهای پیام
نظرات