به گزارش ایسنا، منصور غلامی در جلسه علنی امروز ضمن پاسخ به سوال پروانه سلحشوری نماینده تهران و چهار تن از نمایندگان دیگر در خصوص علت تبعیض در جذب فارغ التحصیلان زن به عنوان هیات علمی بیان کرد: در جمهوری اسلامی همواره تلاش کردیم تا حقوق بانوان در حوزههای اجتماعی حفظ شود. در حوزه آموزش عالی نیز امروز خوشبختانه از جمعیت ۳.۵ میلیونی دانشجویی قریب به ۵۲ درصد را بانوان تشکیل میدهند. در حوزه تحصیلات عالی نیز فرصت خوبی در اختیار بانوان بوده و حضور گستردهای دارند.
وی در ادامه اظهار کرد: از جمعیت دانشجویی در حوزه کارشناسی حدود ۴۶ درصد بانوان و در حوزه دکتری نیز ۴۴ درصد را بانوان شامل میشوند. از دوره بعد از انقلاب جمعیت دانشجویی و به ویژه بانوان رو به افزایش است و به مراتب پس از فارغ التحصیلی نیز بانوان در مدارس مختلف مشغول به کار شدند.
وی در ادامه اظهار کرد: بر اساس آمار در سال ۸۸ ، ۲ هزار و ۲۰۰ نفر از اعضای هیات علمی را بانوان تشکیل میدهند. در سال ۹۲ این آمار به ۵ هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است و در بهمن سال ۹۷ این آمار به ۱۲ هزار نفر افزایش یافته است. از ابتدای سال ۹۸ تا به حال نیز حدود ۹۰۰ نفر هیات علمی جذب شده که ۳۰۳ نفر از آنها خانم بودند.
وی در ادامه با تاکید بر این که مسیر جذب اعضای هیات علمی بر اساس ضوابط است، بیان کرد: اعضای هیات علمی بر اساس ضوابط و در چارچوب مشخص انتخاب میشود. و خدای نکرده تبعیضی در این زمینه صورت نمیگیرد. بر اساس آمارها تا پایان سال ۹۷ تعداد کل اعضای هیات علمی دانشگاههای دولتی ۲۷ هزار و ۹۰۹ نفر است که ۵ هزار و ۸۴۷ نفر از آن را بانوان تشکیل میدهد. این نشان میدهد که ۳۱ درصد از اعضای هیات علمی در دانشگاههای دولتی بانوان هستند.
وزیر علوم و تحقیقات در ادامه خاطر نشان کرد: در مسیر انتصاب مدیران خانم در دانشگاهها وزارت علوم ، دخالت مستقیمی نداشته است بلکه بر اساس فرایند طبیعی و معمول در دانشگاهها مدیران انتخاب میشوند. اما توصیه اکید ما استفاده از مدیران خانم بوده است .
وی در ادامه با تاکید بر این که وزارت علوم ممانعتی برای حضور بانوان در ردههای مدیریتی ندارد بیان کرد: در دو سال گذشته که بنده تصدی این وزارت خانه را بر عهده داشتم تاکید بنده در انتخاب مدیران و اعضای هیات علمی در شایسته سالاری بوده است. و تمام افرادی که معرفی شدند در فرایندی مشخص و کارگروهی ضمن بررسی تجربه و صلاحیت منتسب شدهاند. انتصابها بر مبنای تجربه کاری و مقبولیت در جامعه دانشگاهی بوده است.
وزیر علوم در ادامه تصریح کرد: امروز ۱۲ دانشگاه دولتی تک جسیتی دخترانه و دو مرکز غیر دولتی خانم در کشور وجود دارد اما در مراکز دولتی به دلیل جوان بودن این دانشگاهها و مشغلهی سنگین کاری بیشتر بر روی مدیران آقا تمرکز شده است تا بتواند کار شبانه روزی را در این دانشگاههای نوپا جلو ببرند. در این دانشگاهها تعدادی از اعضای هیات علمی را آقایان تشکیل میدهند و ممانعت برای جذب آقایان به عنوان هیات علمی در دانشگاههای دخترانه وجود ندارد.
وی افزود: در تمام این سالها تلاش شده تا از ظرفیت حضور بانوان استفاده شود. تا پایان سال ۹۷ در وزارت علوم ۲۲۰ پست مدیریتی وجود دارد که ۸۶ پست در اختیار خانمها است. اما در معاونتها این گونه عمل نشده و بنده در این زمینه متاسف هستم. ساختار وزارت علوم در انتخاب اعضای هیات علمی تبعیضی قائل نیست. و بنده این حق را به نمایندگان سوال کننده میدهم که امکان استفاده بیشتر از حضور بانوان وجود دارد.
غلامی در پایان بیان کرد: تجربه نشان داده هر جا خانمها مسئولیت داشتند تمام وقت و انرژی خود را صرف این مسئولیت کرده و اگر امروز در برخی از پستهای مدیریتی خود بانوان نیز استقبال چندانی ندارند به دلیل مسئولیت مدیریت منزل است که بر عهده بانوان میباشد اما بنده تمام تلاش خود را برای استفاده بیشتر از ظرفیت بانوان در پستهای مدیریتی و آموزش عالی به کار میگیرم.
انتهای پیام
نظرات