• دوشنبه / ۲ دی ۱۳۹۸ / ۰۱:۰۳
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 98100200876
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

معضل بوی فاضلاب بندرعباس؛ بی‌خوابی شهروندان در سایه ...+فیلم

معضل بوی فاضلاب بندرعباس؛ بی‌خوابی شهروندان در سایه ...+فیلم

ایسنا/هرمزگان این روزها بوی نامطبوع فاضلاب در شهر بندرعباس به‌خصوص در نزدیکی خور گورسوزان این شهر موجب نارضایتی مردم و حتی بی‌خوابی آنان در ساعات نیمه‌شب شده است.

عدم ایجاد شبکه فاضلاب به دلیل عدم احیای بافت فرسوده، تصفیه نه‌چندان استاندارد فاضلاب، عدم لایروبی صحیح خور و ریختن زباله توسط شهروندان موجب بوی بد فاضلاب شهر بندرعباس شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان در جلسه بررسی بوی نامطبوع در سطح شهر بندرعباس که مورخ ۲۶ آذر برگزار شد، اظهار کرد: بوی نامطبوعی که در سطح شهر بندرعباس منتشر شده با پیگیری‌های صورت گرفته و اعمال تدابیر لازم در آینده نزدیک برطرف خواهد شد.

رضا مدرس افزود: برای رفع این معضل نیاز به فرهنگ‌سازی و همکاری مردم است، مردم می‌توانند با جلوگیری از ورود روان پساب خانگی در کوچه‌ها در مطلوب سازی فضای پیرامون خود ما را یاری کنند.

وی لایروبی خور گور سوزان را از دیگر راهکارهای رفع انتشار بوی نامطبوع بندرعباس دانست و عنوان کرد: می‌توان با لایروبی این خور در کاهش این معضل کمک شایانی کرد.

مدرس اضافه کرد: تصفیه بهینه فاضلاب شهر بندرعباس از دیگر راهکارهای رفع این معضل است که باید هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود.

وی اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب شهری استان باید زمان‌بندی مشخص کند و طبق آن تصفیه پساب بندرعباس را مطابق استانداردهای زیست‌محیطی انجام دهد.

این مقام مسئول با اشاره به فاضلاب بافت‌های فرسوده شهر بندرعباس، گفت: در این مورد نیز باید راه و شهرسازی، شهرداری بندرعباس و آب و فاضلاب شهری ورود کنند تا این مشکل رفع شود.

نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان نیز در خطبه‌های نماز جمعه  شهر بندرعباس مورخ ۲۹ آذر اظهار کرد: در جلساتی که با استاندار و دیگر مسئولان دستگاه‌های ذی‌ربط داشته‌ام قول مساعد داده شده که هر چه سریع‌تر مشکل فاضلاب شهر بندرعباس رفع شود زیرا بوی تعفن خورها، زیبنده شهر بندرعباس نیست.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبادی‌ اضافه کرد: مالکیت خورهای محدوده شهر بندرعباس با آب منطقه‌ای است و از طرفی هم مردم از شهرداری انتظار دارند مشکل را به‌طرف کند درصورتی‌که این ارگان اعلام کرده اگر این خورها در اختیاراتمان باشد انجام می‌دهیم.

امام‌جمعه بندرعباس عنوان کرد: آب و فاضلاب کارهای خوبی برای توسعه آب شهری بندرعباس انجام داده اما باید دقت داشته باشند که این‌همه تلاش و زحمت با وارد شدن پسماندهای فاضلاب به خورها و ایجاد بوی متعفن هدر نرود.

وی افزود: با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال و فرارسیدن عید نوروز مهمانان و گردشگران بسیاری به هرمزگان و به‌خصوص شهر بندرعباس مسافرت می‌کنند و این بوی متعفن در کنار ساحل و دریا منظره‌ای بد را در خاطر آنان برجای می‌گذارد.

امام‌جمعه بندرعباس اضافه کرد: در برخی از خورهای شهر بندرعباس کارهایی در حال انجام است که این مشکل رفع شود اما بیشترین معضلات در خور گورسوزان و مردم محله‌هایی که ساکن آن منطقه هستند ایجاد کرده که امیدواریم طی جلسات متعدد استاندار با دیگر دستگاه‌ها به‌زودی شاهد برطرف شدن مسئله باشیم.

نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان خاطرنشان کرد: این مسئله به‌تدریج زنگ خطر و نگرانی و تهدیدی را در هر اجتماعی به وجود خواهد آورد.

معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری آبفای کشور نیز روز گذشته، یکم دی ماه ۹۸ در سفر یک‌روزه خود به استان هرمزگان، از تأسیسات آب و فاضلاب شهر بندرعباس بازدید و اظهار کرد: با توجه به حجم فاضلاب ورودی به تصفیه‌خانه باید کار بازسازی و توسعه این تصفیه‌خانه در یک برنامه زمان‌بندی مشخص و مدون انجام می‌شد که  متأسفانه به دلایل مختلف، این طرح با برنامه زمان‌بندی مصوب پیش نرفت که بخشی از آن به شرایط کلی مالی در کشور و بخشی دیگر نیز به مباحثی که پیمانکار در روند اجرای کار داشته، برمی‌گردد.

سید حمیدرضا کشفی در خصوص مشکل بوی فاضلاب شهر بندرعباس تصریح کرد: در حال حاضر با همکاری خوبی که با محوریت استانداری هرمزگان بین شهرداری بندرعباس و آبفا صورت گرفته، لایروبی خور و کم کردن حجم لجن ورودی به خور اقدام شایسته‌ای است که کمک می‌کند بخشی از مشکلاتی ایجاد شده، مرتفع شود.

مدیرعامل شرکت آبفای هرمزگان نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه خور گورسوزان باید حداقل ماهی یک‌بار پاک‌سازی و لایروبی شود، اظهار کرد: منشأ بوی نامطبوعی که در سطح شهر احساس می‌شود لجن‌هایی است که در طول مسیر خور گورسوزان می‌بینیم و در مدت طولانی انباشت شده است.

امین قصمی با بیان اینکه یکی از دلایل عمده بوی نامطبوع در روزهای اخیر محبوس شدن هوای مجاور زمین در سطح شهر و اطراف خور است، تصریح کرد: پساب تصفیه‌خانه فاضلاب شهر بندرعباس به‌هیچ‌وجه بویی ندارد که به‌راحتی احساس شود و مطابق آخرین گزارش آزمایشگاه سازمان حفاظت محیط‌زیست استان دارای استانداردهای لازم است.

وی با اشاره به اینکه ۳۲ نقطه از گنداب‌ها و روان آب‌های سطحی که تبدیل به ماند آب می‌شوند وارد خور گورسوزان می‌شوند، عنوان کرد: تعداد زیادی کانال در اطراف خور گورسوزان، روان آب‌ها و فاضلاب‌های خام را از سطح محلات اطراف به خور جاری می‌کند که هم قبل از ورود به خور و هم در درون خور بوی نامطبوعی را تولید می‌کنند.

قصمی خاطرنشان کرد: متأسفانه عمده منازل اطراف این خور زباله‌های خانگی خود را مستقیماً به درون خور می‌ریزند و مقداری از زباله نیز از طریق کانال‌هایی که اشاره شد به درون خور وارد می‌شود که یکی از عوامل دیگر بوی نامطبوع اطراف خور است.

معاون شهردار بندرعباس نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به دلیل اجرا نشدن طرح شبکه فاضلاب روان آب‌های سطحی حاصل از محلات فرسوده شهر بندرعباس وارد خورها شده، مانده می‌شوند و گنداب به وجود می‌آید.

اسماعیل موحدی نژاد خاطرنشان کرد: ما هرماه لایروبی خور گورسوزان را انجام می‌دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست هرمزگان نیز در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: لجن‌های خور گورسوزان یکی از عوامل بوی نامطبوع در بندرعباس است.

حبیب مسیحی بیان کرد: فاضلاب ناشی از بالادست محلات عامل دیگر و پساب ناشی از تصفیه فاضلاب که بار عالی دارد از دیگر دلایل این بوی نامطبوع در بندرعباس است.

به گزارش ایسنا، باید دید نتیجه انداختن توپ تقصیرات در زمین ادارات مختلف و وعده‌های مسئولین در جلسات متعدد چه خواهد بود؛ آیا محلات فرسوده شهر بندرعباس احیا و شبکه آب و فاضلاب در این محلات ایجاد خواهد شد؟ آیا پساب فاضلاب به درجه استاندار خود خواهد رسید؟ و یا همچنان باید با مسکن زودگذر لایروبی و توصیه‌های بهداشتی به مردم زمستان را سر کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۲ ۱۹:۴۱

نمایندگان بندرعباس در مجلس شورای اسلامی یک یا چند دوره نماینده شهری هستید که پایتخت اقتصادیاش مینامند اما مردمانش بخصوص در محلههای بومی نشین از بوی فاضلاب تنفس میکنند و ریههایشان بهجای بوی دریا که امسال از ترنم باران تازهتر شده است پر شده از ریزملکولهای متصاعد شده از فاضلاب شهری. و وضعیت خورهای شهر و انتشار بوی شدید و مشمئز کننده به نمادی از مدیریت کلان پایتخت اقتصادی کشور بدل شده است. تا بهحال احدی از مشاورانتان به شما گفتهاند که سهم موکلان مرکز و جنوب شهر نشینتان از پایتخت اقتصادی استشمام بوی نامطبوع فاضلاب است. 1-به راستی سهم ما از رایحه خوش خدمت شما به جز بوی فاضلاب چیست؟ 2-با توجه به استفاده از موقعیت طبیعی خورهای شهر بندرعباس به جهت هدایت فاضلاب و پساب به دریا و همچنین محل انباشت زباله برخی شهروندان آیا کارکرد دیگری برای این خورها متصور هستید؟ اگر بلی چه استفاده های دیگری قابل تصور است؟ 2-با توجه به اینکه آن جنابان سالها در پست ها و مشاغل گوناگون توفیق خدمت داشته اند پاسخ بفرمایند که ایا اساسا این موضوع را به عنوان یک معضل با اولویت می دانسته اند و یا خیر؟و در صورتیکه که پاسخ مثبت می باشد چه اقدام ، پیگیری و یا طرحی در بازه کوتاه مدت ،میان مدت و بلند بانجام رسانده اندو چه کسانی در این میان همراه و یا مانع بوده اند؟ نمیدانیم در جریان بوی بسیار نامطبوع خور گورسوزان از شمالیتربن نقطه تا جنوبیترین آن هستید یا که از هماکنون مشاورانتان مشغول آمادهسازی خویش برای انتخابات آتی هستند اما رسیدگی به این امر مهم که نه تنها آرامش که حیات و سلامت شهروندان را تحت الشعاع قرار داده باقیات صالحاتتان خواهد شد. باشد که خیر دنیوی نیز در برداشته باشد. این مهم بی شک آنچنان کار سختی نیست که پس از آنهمه وعدههای مسولین اجرایی شهر و اولتیماتوم های دادستان محترم قابل اجرا نباشد چرا که در فاصله های اندکی از بندرعباس، کلان شهرهایی چون کرمان و یزد وجود دارد که برای دفع فاضلابشان دریا ندارند. اینجانبان اهالی بندرعباس ساکنان محله های در مجاورت خور گورسوزان از جنابان عالی درخواست داریم تا در این مسئله مهم قاطعانه ورود کرده و از مسوولین اجرایی در حل این بحران خواستار پاسخ سریع و قاطع باشید

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۳ ۱۱:۵۰

این روزها بندرعباس به دنبال قهرمان ملی خود میگردد، رئیس علی دلواری های امروز، مدیران خدمتگزاری هستند که متفاوت از پیشینیان خود با انجام کار درست به روش درست و در زمان درست خدمتی از خود در تارک هستی به یادگار میگذارند و نه با پاک کردن صورت مسئله و مدیریت جراید و رسانه، بلکه با اقدامات مؤثرو منشاء اثر خود، تا همیشه خود را جاودانگی میبخشند، . . . سعدیا مدیر نکونام نمیرد هرگز، مرده آن مدیری باد که کارش را به نکوئی به انجام نمیرساند، . . . قهرمانی که پس از سالیان سال استشمام بوی تعفن تخم مرغ گندیده ( ناشی و حاکی از وجود گاز ترش یا همان H2S معروف و خطرناک عامل اصلی سرطان خون ) و آلودگی آبهای خلیج فارس با نیترات و گوگرد، که بواسطه ریخته شدن فاضلاب خام و تصفیه نشده به داخل خورهای بندرعباس و نتیجتاً ورود به الودگی خلیج فارس و دریای عمان و حتی ابهای آزاد و بین المللی اتفاق می افتد، به دنبال قهرمان ملی خود می گردد، . . . قهرمانی که پس از سالیان سال این قضیه را ختم به خیر کند و برای همیشه و همیشه نامش در اذهان مردم شریف و نجیب این خطه از کشور و در تاریخ بندرعباس، زنده و جاودان بماند، . . . این قهرمان تنها کسی خواهد بود که توانسته است در طی این سالیان متمادی و دور و دراز، این مرتبه با تشریک مساعی و هماهنگی همه نهادهای ذیربط، این مشکل و این معضل را بجای پاک کردن صورت مسئله و احیاناً مدیریت رسانه ها به هر نحو ممکن، به سمت یک انسجام و عزم و اراده ملی و یک وحدت درون استانی برای حل همیشگی این ایراد ساختاری، رهنمون کند، . . . بندرعباس به دنبال قهرمان ملی خود می‌گردد، . . . آیا کدامین مدیران این بار بجای پاک کردن صورت مسئله، به حل مسئله میپردازند و این تهدید را برای خود به فرصت خدمت تبدیل خواهند کرد، . . .