سعید سلطانی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که آیا قیمت گوشت گرم در روزهای آینده ارزان میشود یا خیر، گفت: طبیعتا وقتی گوشت ارزانتر از دست دامدار خریداری شود، باید مقداری ارزانتر به دست مردم برسد، ولی به دلیل اینکه سیستم پاسخگویی در این زمینه وجود ندارد، گوشتی که از دست دامدار ارزان بیرون میآید، به دست مردم ارزان نمیرسد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران اضافه کرد: کسانی که بازارگردان گوشت هستند نمیخواهند سودشان کم شود و روز به روز با خرید قیمت پایین از دامدار و فروش به بازار سود میبرند. در حقیقت سود اصلی را واسطههای میبرند و چیزی عاید مصرفکننده و تولیدکننده در این بخش نمیشود.
به گفته وی، اگر از دامداران حمایت نشود و گوشت آنها براساس قانون نظام جامع دامپروری سال ۸۸ خرید تضمینی نشود، ممکن است در مقطعی گوشت ارزان شود اما باید سالهای سال محتاج به کشورهای دیگر باشیم. بنابراین نه گران شدن گوشت خوب است نه ارزان شدن، بلکه باید با یک قیمت تمام شده و سود معقول به دست مصرفکننده برسد.
سلطانی در پاسخ به این سوال که آیا نظارتی بر سیستم قیمتگذاری وجود دارد یا خیر، گفت: قیمت گوشت در استان تهران با سایر استانها متفاوت است. حتی قیمتها در شمال و جنوب تهران هم باهم تفاوت دارند. به طور مثال ممکن است در شمال شهر قیمت گوشت به کیلویی ۱۲۰هزار تومان برسد و در جنوب شهر ۹۰ هزار تومان باشد. بنابراین اگر نظارتی صورت گیرد، نباید تفاوت قیمتها به این حد باشد.
وی در ادامه اظهار کرد: هیچ ابزاری دست اتحادیه دامداران برای کنترل و نظارت بر بازار وجود ندارد. اگر این مسئولیتها از صفر تا صد دست اتحادیه باشد قطعا جوابگو خواهیم بود. اما در حال حاضر اینگونه نیست.
مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه نوسانات قیمتی به تولید ضربه میزند، گفت: بعد از اجرای قانون هدفمند شدن یارانهها بخشی از دامداریها ریزش کردند و در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد از دامداریهای شیری و گوشتی تعطیل هستند زیرا دامدار مورد حمایت قرار نگرفته است.
انتهای پیام
نظرات