• یکشنبه / ۱ دی ۱۳۹۸ / ۰۳:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98093022518
  • خبرنگار : 71290

نشست تبیین بیانات اخیر رهبری درباره "محو اسرائیل"

"محو اسرائیل" به معنای یهودی‌ستیزی نیست/ پیشنهاد رهبری به نابودی رژیم صهیونیستی می‌انجامد

"محو اسرائیل" به معنای یهودی‌ستیزی نیست/ پیشنهاد رهبری به نابودی رژیم صهیونیستی می‌انجامد

مقام معظم رهبری در سخنان اخیر خود در جمع مهمانان کنفرانس وحدت اسلامی، ضمن تبیین شرایط مقاومت و اوضاع فلسطینی‌ها در منطقه، مطالبی را بیان کردند که توجه به آنها می‌تواند ضمن رد اتهام "یهودی‌ستیزی" از ایران، خود به خود به نابودی رژیم صهیونیستی بینجامد و در کنار آن، گامی مهم در مسیر "اتحاد جهان اسلامی" بردارد.

خبرگزاری ایسنا در نشستی که با موضوع "تبیین بیانات اخیر رهبری در جمع مهمانان کنفرانس وحدت اسلامی درباره محو اسرائیل" با حضور سه تن از کارشناسان و استادان حوزه فلسطین برگزار کرد، تلاش کرده به شکلی مفصل‌تر به تشریح این بیانات ره‌گشا در موضوع پیچیده فلسطین بپردازد که به نظر می‌رسد در برخی محورها به ویژه بحث "نابودی اسرائیل" مورد توجه کافی واقع نشده است.

سید هادی برهانی استاد دانشگاه تهران و کارشناس مسائل اسرائیل در این باره می‌گوید: معتقدم برای سیاست فلسطینی کشور توجه به موضع‌گیری‌ها و راهنمایی‌های اخیر رهبری اهمیت تعیین کننده‌ای دارد و می‌تواند تاثیرات مثبتی در سیاست فلسطینی ما بگذارد که این مساله مستلزم آن است که ارگان‌ها و مراکز مربوطه به ویژه وزارت امور خارجه و آن‌هایی که در بحث فلسطین و اسرائیل از طرف نظام اظهارنظر و موضع‌گیری می‌کنند، به این رهنمودها توجه کنند.

مهم‌ترین خصوصیت مبارزه با اسرائیل بحث مبارزه حق و باطل است

وی با بیان این‌که مهم‌ترین خصوصیت مبارزه با اسرائیل بحث مبارزه حق و باطل است، گفت: صحنه‌های مختلف نبرد در دنیا وجود دارد، در بسیاری از شرایط حق و باطل و منافع به هم آمیخته می‌شود که کشف و شناسایی این قضیه را دشوار می‌کند اما واقعیت این است که در بحث فلسطین و اشغال این سرزمین اگر بتوانید مساله را برای وجدان‌ها و انسان‌ها روشن کنید، حق مشخص می‌شود.

این استاد دانشگاه افزود: اسرائیل در این شرایط در موقعیت بسیار بدی قرار دارد،‌ یعنی هیچ حقی را در ادعاها و موضع‌گیری‌های اسرائیل مشاهده نمی‌کنید،‌ تنها باطلی است که زینت داده شده که اگر بتوان برای هر وجدانی از آمریکا گرفته تا کره جنوبی، حق را مشخص کرد با توجه به اینکه انسان طبیعتا و فطرتا در کنار حق می‌ایستد، در نتیجه اسرائیل در شرایط سخت‌تری قرار می‌گیرد. این رژیم نمی‌خواهد تن به این بازی دهد که دشمنان و آن‌هایی که با او مبارزه می‌کنند، روی حق ایستاده باشند، لذا تلاش‌ می‌کند تا این مواجهه حق و باطل را تغییر دهد.

برهانی همچنین بیان کرد: اسرائیل تلاش می‌کند تا آن‌هایی که با او مبارزه می‌کنند را از موضع حق دور کند و به همه دنیا بگوید این‌هایی که با من مبارزه می‌کنند بحث‌شان حق نیست، مشکل دیگری دارند، جنگ طلب و بی منطق هستند.

وی با اشاره به این‌که یهودی ستیزی یکی از مسائلی است که اسرائیل از آن استفاده ابزاری می‌کند، گفت: بحث یهودی‌ستیزی از چشم انداز اسرائیل دارای دو مزیت است، یکی این‌که جنایت‌هایی که توسط صهیونیست‌ها انجام می‌شود را به نوعی به تمام یهودی‌ها نسبت دهد و افکار عمومی جهان را گمراه کند، مزیت دوم برای آن‌ها این است که یهودی‌ستیزی در جهان و دنیای غرب به‌عنوان یک جرم بسیار سنگین یا بزرگ‌ترین جرم قابل تصور جا افتاده و به دلیل مسائلی مانند هولوکاست و تبلیغاتی که صورت گرفته، یهودی‌ستیزی تا حدی منفور شده که همه هراس دارند از این‌که این برچسب به آن‌ها نسبت داده شود.

اگر اسرائیل بتواند دشمنان خود را متهم به یهودی‌ستیزی کند، می‌تواند آنها را بی‌اعتبار کند، این رژیم و رسانه‌های وابسته به آن تلاش کرده‌اند تا یهودی‌ستیزی را به ایران بچسبانند و در این مبارزه عدالت‌خواهانه و حق‌طلبانه ما را بدنام کنند.این کارشناس مسائل فلسطین در ادامه اظهار کرد: اگر اسرائیل بتواند دشمنان خود را متهم به یهودی‌ستیزی کند، می‌تواند آنها را بی‌اعتبار کند و بگوید این‌ها بهانه است. حتی این رژیم و رسانه‌های وابسته به آن تلاش کردند تا موضوع یهودی ستیزی را به جمهوری اسلامی ایران بچسبانند و در این مبارزه عدالت‌خواهانه و حق‌طلبانه ما را بدنام کنند.

برهانی اضافه کرد: این ضعف فقط مختص ما نیست، کشورهای عربی در مبارزه با اسرائیل در همین مشکل قرار گرفته و وارد گفتمان یهودستیزانه شدند و این‌ها هم از اظهارنظرهای گاه و بیگاه استفاده کرده و در غرب آن را بزرگ‌نمایی می‌کنند. البته یکی از نکات مهمی که در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری وجود داشت و به وضوح هم آن را اعلام کردند این بود که بحث ما یهودی‌ستیزی نیست، ما یهودی ستیز نیستیم و دشمنان تلاش می‌کنند تا مواضع ما را تحریف کنند.

سید هادی برهانی خاطرنشان کرد: در سخنرانی اخیر رهبری در جمع مهمانان کنفرانس وحدت اسلامی تحول و فرمول تازه‌ای را می‌بینیم برای این‌که اتهامات وارده علیه ما را در رسانه‌های صهیونیستی خنثی کند، زیرا در بحث نابودی اسرائیل رسانه‌های آن‌ها توانستند یهودی‌ستیزی را که منظورشان کشتن ونابودکردن یهودی‌ها است، منتسب کنند. در حالی که رهبری به طور مشخص بیان کردند منظور ما از نابودی یا محو اسرائیل نابودی نوع رژیم حاکم در سرزمین‌های اشغالی یعنی رژیم صهیونیستی و حکومت صهیونیست‌ها است.

به گزارش ایسنا، احمدرضا روح الله زاد کارشناس و دبیر کمیته سیاسی جمعیت دفاع از فلسطین نیز در این نشست و با اشاره به مواضع اخیر رهبری در مورد محو اسرائیل، به تاریخچه‌ای ازتشکیل رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: سوالات زیادی درباره تشکیل این رژیم وجود دارد که چرا وعده تشکیل یک سرزمین به آن‌ها داده شد؟ اسرائیل چه نیازهایی از جامعه غرب را پاسخ می دهد؟ غرب از یک شرایط خاص و تجربه تلخ شکل گرفته بود لذا به این نتیجه رسیدند برای این‌که تاریخ تکرار نشود و تمدن جدیدی شکل نگیرد، باید یک پایگاه در سطح منطقه داشته باشند که در راستای منافع استعمار غرب حرکت کند.

مهم‌ترین کارکرد و ماموریت اسرائیل دامن زدن به ناامنی در منطقه است

وی تصریح کرد: بنابراین این تفکر را در پیش گرفتند و از یک رویکرد دینی به سیاسی تبدیل کردند تا این‌که تشکیل وطن یهود جا ‌بیفتد و پایگاهی در جغرافیای جهان اسلام داشته باشند و اجازه ندهند مساله شکل‌گیری یک تمدن جدید اسلامی و ظرفیت‌هایش در منطقه فعال شود، در حقیقت مهم‌ترین کارکرد و ماموریت اسرائیل جلوگیری از شکل‌گیری تمدن اسلامی و دامن زدن به ناامنی در سطح منطقه است.

این کارشناس مسائل فلسطین در ادامه با اشاره به بیانات رهبری در تعاریفی که از وحدت و سطوح آن بیان کردند، ‌گفت:‌ رهبری مساله هم‌افزایی را یکی از سطوح وحدت مطرح کردند که تمامی ظرفیت‌ها را کنار هم گذاشته و به نقطه خاص برسیم که همان تمدن جدید اسلامی است، متاسفانه در شرایط فعلی وقتی نگاه می‌کنیم حتی وحدت اسلامی در مرحله اول آن شکل نگرفته و جوامع اسلامی نه تنها در مقابل دشمنان هم‌افزایی ندارند، بلکه علیه هم وارد میدان شده و به گونه‌ای مشکلات جهان اسلام را افزایش می‌دهند.

روح الله زاد با بیان این‌که بسیاری از رژیم‌های اسلامی در ایجاد بحران‌ها و مشکلات در کشورهای سوریه، یمن،‌ عراق، لبنان و افغانستان و... به طور آشکار دست داشته‌اند، اظهار داشت:‌ جریان‌های تروریستی نیز به همین دلیل فعال شده‌اند در واقع دشمنی آن‌ها با ظرفیت‌هایی است که به دنبال استقلال هستند و این یعنی پایه اول وحدت اسلامی شکل نگرفته است.

اسرائیل مانع بزرگ همبستگی و شکل‌گیری تمدن اسلامی جدید است

وی ادامه داد: رهبری تاکید داشتند که محو اسرائیل امری است که باید پی‌گیری شود، این صحبت به این معنی است که اسرائیل مانع بزرگ همبستگی اسلامی است، اسرائیل در منطقه جنگ افروزی‌های متعددی دارد، رژیم‌های وابسته به غرب که در هم‌پیمانی با اسرائیل هستند مانع بزرگ این حرکت می‌باشند اما ظرفیت‌های جهان اسلام باید در کنار هم قرار گیرند.

این کارشناس مسائل فلسطین با اشاره به این‌که مساله فلسطین مقوله‌ای مهم و موثر در حرکت به سمت وحدت اسلامی است،‌ گفت: رهبری می‌گویند به برخی از این دولت‌های وابسته به جریان‌های سلطه، امیدی نیست اما این تکلیف را از آن‌ها ساقط نمی‌کند و علما باید به نوعی جایگزین کوتاهی‌ها و کارشکنی‌های دولت‌های خودشان شوند که در جهان اسلام موجب تفرقه و مشکلاتی شده‌اند.

وی با اعتقاد به این‌که اسرائیل مانع بزرگ شکل‌گیری تمدن اسلامی جدید است، ابراز کرد: با توجه به این‌که هدف، قرار دادن آزادی فلسطین به‌عنوان یک اولویت و مطالبه جامعه اسلامی است، می‌توان از این تهدید که اسرائیل مانع شکل گیری تمدن اسلامی است، به‌عنوان یک فرصت بزرگ برای شکل‌گیری تمدن اسلامی استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، مهدی شکیبایی قائم مقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین نیز در این نشست به وضعیت تاسف بار فلسطین و عدم حمایت کشورهای اسلامی از این قضیه اشاره کرد و گفت:‌ دلیل این مساله عدم اتحاد کشورهای اسلامی است، رهبری وقتی به وضع تاسف بار و ایجاد تفرقه بین کشورهای اسلامی اشاره می‌کنند، راهکاری را هم ارائه می‌دهند و همان حاکم شدن دولت اصیل فلسطین بر فلسطینی‌ها است.

وی اظهار کرد: براساس آن‌چه پایگاه دفتر نشرآثار مقام معظم رهبری منتشر کرده، رهبری از سال 69 به این سو، در حدود 50 مورد سخنرانی به موضوع علاج مساله فلسطین اشاره می‌کنند که بعدها شاهد هستیم این راه انسجام بیش‌تری پیدا می‌کند، حتی به موضوع رفراندوم در فلسطین اشاره می‌کند که اکنون ساختار آن شکل گرفته و تا جایی که اطلاع دارم طرحی که جمهوری اسلامی ایران دارد به سازمان ملل رفته تا به‌عنوان طرح سیاسی ایران برای حل مساله فلسطین مطرح شود.

راه علاج برای حل مساله فلسطین؛ راهکار مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و همچنین  رجوع به آرای مردمان اصیل فلسطین است.

این کارشناس مسائل فلسطین افزود: رهبری حل مساله فلسطین را برای فلسطینیان، در مقاومت و ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی و برای جامعه بین‌المللی در رجوع به آراء فلسطینی‌های اصیل می‌بینند. بنابراین می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که راه علاج؛ راهکار مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و دیگری رجوع به آرای مردم فلسطین است.

شکیبایی، اعمال حق بازگشت آوارگان، برگزاری همه پرسی با حضور فلسطینی‌های اصیل، تشکیل دولت و تعیین ساختار سیاسی فلسطین و تصمیم‌گیری در مورد مهاجران از جمله ساز و کارها و راهکارها برای حل مساله فلسطین عنوان کرد و گفت: حدود 120 سال از یک بحران بین‌المللی می‌گذرد و در این مدت بحران‌هایی مانند جنگ‌های جهانی اول و دوم، جنگ عراق علیه ایران، جنگ بالکان، جنگ سرد، اتفاقات سوریه و عراق و... را پشت سر گذاشته‌ایم، اما کل جامعه جهانی در قضیه فلسطین دست بسته مانده‌اند و از فلسطین به‌عنوان چهارراه بین‌المللی برای منافع خودشان استفاده کرده‌اند و تنها بحرانی که حل نشده فلسطین است.

وی یادآور شد: از آن زمان تا به امروز انواع طرح‌های بین‌المللی از جمله کمپ دیوید 1 و 2، وای ریور، مریلند، آناپولیس و اخیرا هم طرح معامله قرن مطرح شده است و همه به زعم خود تلاش می‌کنند تا راه علاجی پیدا کنند. ایران هم از منظر و دیدگاه خود به دنبال راه حل است.

شکیبایی در ادامه بیان کرد: وقتی بحث برگزاری رفراندوم مطرح شد گفتند ایران از مقاومت در برابر اسرائیل عقب نشینی و به سمت راهکار سیاسی شیفت کرده است، در واقع نوعی عقب‌نشینی از مواضع اصولی ایران را مطرح کردند. این اتهامی بود که در حوزه کشورهای عربی اسلامی نسبت به ما مطرح شد.

وی افزود: رهبری وقتی صحبت از رفراندوم یا همه پرسی در فلسطین را بیان می‌کند، می گویند، ما نه جنگ کلاسیک ارتش‌های اسلامی را پیشنهاد می‌کنیم نه به دریا ریختن یهودیان را. ما برگزاری همه‌پرسی از بین همه ساکنان اصیل فلسطینی را به‌عنوان راهکار عادلانه برای حل مساله فلسطین پیشنهاد می‌کنیم. بنابراین محو و نابودی اسرائیل از دید آن‌ها وقتی می‌خواستند فشار آورده و انگ یهودی‌ستیزی به ما بچسبانند یعنی نابود کردن یهودی‌ها، در حالی که رهبری گفتند ما با یهودی‌ها کاری نداریم، با واحد سیاسی اسرائیل مخالفت داریم.

قائم مقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین تاکید کرد: منظور از برگزاری همه پرسی، در مرحله نخست بازگشت آوارگان فلسطینی است که حدود 6 میلیون نفر هستند، سازمان ملل در قطع‌نامه‌های 242، 181 و 194 تصریح دارد به این‌که آوارگان فلسطینی باید به سرزمین خودشان برگردند، بنابراین طرح ایران طرحی نیست که رو هوا باشد منطبق بر همین‌ قوانین بین المللی است.

معامله قرن دقیقا نقطه مقابل طرح جمهوری اسلامی ایران است

شکیبایی با بیان این‌که معامله قرن دقیقا نقطه مقابل طرح جمهوری اسلامی ایران است، گفت: شرایط جهانی به گونه‌ای است که بدون شک اگر طرح ایران رسمی‌تر اعلام و به اشتراک عمومی گذاشته شود اقبال خوبی پیدا می‌کند زیرا منطبق با استانداردهای بین‌المللی است و با موقعیتی که ایران دارد، این امکان را به وجود می‌آورد که طرح ایران دیده شود.

نه فقط آمریکا، بلکه همه دولت‌ها اگر اجماع کنند، نمی‌توانند طرح معامله قرن را پیاده کنند زیرا اولین چیزی که نادیده گرفته شده بحث بازگشت آوارگان فلسطینی است و فلسطینی‌ها نمی‌توانند این مساله را بپذیرند.این کارشناس مسائل فلسطین ابراز کرد: نه فقط آمریکا، بلکه همه دولت‌ها اگر اجماع کنند، نمی‌توانند طرح معامله قرن را پیاده کنند زیرا اولین چیزی که نادیده گرفته شده بحث بازگشت آوارگان فلسطینی است و فلسطینی‌ها نمی‌توانند این مساله را بپذیرند. آن‌ها در پروژه توسعه‌ای موسوم به "نیوم" عربستان به سرکردگی بن سلمان جایی را طراحی کردند تا فلسطینی‌ها را به آن‌جا منتقل کنند اما طرح جمهوری اسلامی ایران نقطه مقابل این طرح است. آنها با توجه به این‌که صحنه بعد از تحولات سوریه و عراق خالی از گفتمان نباشد معامله قرن را مطرح کردند تا سرگرمی ایجاد کرده و طرح دو دولتی را در فلسطین پیاده کنند.

وی با بیان این‌که وقتی آوارگان فلسطین برگردند هرم جمعیتی به نفع فلسطینی‌ها می‌شود، گفت: در مرحله بعد وقتی گفته می‌شود هر چه نتایج صندوق‌های رأی باشد یعنی تمام یهودی‌ها و مسلمانان اصیل و همه فلسطینی‌هایی که پای صندوق‌های رأی آمدند، آینده سیاسی را مشخص می‌کنند. بنابراین طرح همه‌پرسی در فلسطین دقیقا مکمل طرح نابودی اسرائیل است و وقتی 6 میلیون فلسطینی به داخل سرزمین‌شان برگردند عملا یعنی نابودی اسرائیل.

احمدرضا روح الله زاد دبیر کمیته سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین نیز در ادامه این نشست با بیان این‌که طرح رهبری در مورد همه پرسی، سرنوشت فلسطین را مشخص می‌کند و طرح هوشمندانه‌ای است، اظهار کرد: این طرح دو کارکرد دارد یکی این‌که اتهامات متوجه ایران و محور مقاومت در ارتباط با یهودی‌ستیزی را تا حد زیادی خنثی می‌کند، دیگر این‌که اگر جریان مقاومت به پیروزی برسد بخشی از جامعه مهاجر یهودی در آن جا خواهند ماند که باید تعیین تکلیف شوند و لذا این همه‌پرسی می‌تواند راه سریع برای پایان دادن به مرحله نهایی آزادسازی فلسطین محسوب شود.

امام(ره) مقاومت را در جامعه فلسطینی احیاء و آن را به‌عنوان یک راهبرد مطرح کرد

روح الله زاد با تاکید بر این‌که راهبرد ایران، راهبرد مقاومت است، بیان کرد: امام (ره) گفتند اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود، اسرائیل باید از بین برود، یک غده سرطانی است، راهکار آن را هم ارائه داد که اسرائیل به جز تکیه بر مسلسل‌های متکی بر ایمان جوانان فلسطینی آزاد نخواهد شد. با این ادبیاتی که به کار گرفته شد در حقیقت امام (ره) مقاومت را در جامعه فلسطینی احیاء کرد و بحث مقاومت را به‌عنوان یک راهبرد مطرح کرد.

این کارشناس مسائل فلسطین به اجرای طرح ژنرال دایتون اشاره کرد و گفت: این طرح اسلحه‌ها را از کرانه باختری جمع کرد و با مشوق‌های اقتصادی و برخی کارکردهای فرهنگی تلاش کرد تا ذهن‌ها را از مقاومت دور کند،‌ البته غرب به این نتیجه رسیده که محور مقاومت را نمی‌تواند از طریق کارکرد سخت زمین بزند و اگر اسرائیل محو شود، تمدن اسلامی شکل خواهد گرفت. هدف آن‌ها نابود کردن تفکر اسلامی و اذهان است به همین دلیل طرح‌های مختلفی مانند 2030 را که یک طرح اصلاحاتی و با هدف تغییر در مبانی آموزشی است پی‌گیری می‌کنند تا بتوانند از این طریق و در راستای بحث جهانی سازی محتوای آموزشی و ارتباطاتی را از اختیار دولت‌هایی که کشورشان دارای فرهنگ غنی هستند، خارج کنند. اما راهبرد مقاومت یعنی جوانان مسلح و تقویت شوند و حمایت صورت گیرد تا اسرائیل از صفحه روزگار محو شود. وظیفه جوامع اسلامی، حمایت است.

طرح آتش‌بس طولانی مدت ذیل معامله قرن تعریف می‌شود، در واقع معامله قرن برای اجرا نیاز به آرام سازی در سطح جغرافیای فلسطین دارد.

مهدی شکیبایی کارشناس مسائل فلسطین درباره مطرح شدن طرح آتش بس طولانی مدت به جای معامله قرن نیز گفت:‌ این طرح در واقع ذیل معامله قرن تعریف می‌شود. معامله قرن برای اجرا نیاز به آرام سازی در سطح جغرافیای فلسطین دارد، قطری‌ها از طریق اسرائیل پول تزریق می‌کنند تا فضا آرام باشد. طرح ژنرال دایتون که از سال 2007 و بعد از اتفاقات غزه مطرح شد یک طرح امنیتی بود که در کنار آن شکوفایی اقتصادی را ارائه کرد اما اتفاق خاصی نیفتاد.

سید هادی برهانی کارشناس مسائل فلسطین همچنین در بخش دیگری از این نشست با بیان این‌که شائبه‌هایی مطرح شده که موضع‌گیری‌های اخیر ایران حکم عقب نشینی در مساله فلسطین دارد، گفت:  این مبحث را می توان در چارچوب جنگ تبلیغاتی دانست که رسانه‌های غربی انجام می‌دهند، در حالی که هیچ گروه مبارز فلسطینی یا طرفدار فلسطینی را ندیده‌ایم که به این موضع‌گیری‌ها عقب نشینی بگوید، لذا آنچه مطرح شده توسط رسانه‌های آمریکایی و اسرائیلی بوده است.

وی افزود: بنابراین، عقب نشینی محسوب نمی‌شود بلکه پیشرفت است، اهداف اولیه نظام در مورد فلسطین کاملا حفظ شده و هیچ هدفی دست نخورده، آن چه اتفاق افتاده متناسب با شرایط زمان بوده است.

طرح معامله قرن براساس نیازهای اسرائیل طراحی شده است، آمریکا نیاز دارد که در منطقه خاورمیانه پرونده حضورش را یکسره کند، آمریکا می‌داند در این مرحله گذار باید داشته‌های خود را افزایش دهد تا بتواند در نظم آینده بین‌المللی با داشته قوی در مقابل رقبا حضور پیدا کند.

همچنین روح الله زاد دبیر کمیته سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین با بیان این‌که معامله قرن چند پایه دارد، اظهار کرد: طرح معامله قرن براساس نیازهای اسرائیل طراحی شده است، آمریکا نیاز دارد که در منطقه خاورمیانه پرونده حضورش را یکسره کند. از آن‌جایی که رقبای اصلی آن یعنی چین، هند، روسیه، اتحادیه اروپا و مجموعه بریکس در حال قدرت گرفتن هستند و هژمون غالب آمریکا به چالش کشیده شده و از تک قدرتی به چند محوری تبدیل می‌شود، آمریکا می‌داند در این مرحله گذار باید داشته‌های خود را افزایش دهد تا بتواند در نظم آینده بین‌المللی با داشته قوی در مقابل رقبا حضور پیدا کند.

وی تصریح کرد: اتحادیه اروپا یک رقیب سیاسی -اقتصادی برای آمریکا محسوب می‌شود، یک رقیب نظامی نیست. روسیه رقیب سیاسی –نظامی برای آمریکا به شمار می‌رود، چین دروهله اول یک رقیب اقتصادی و در مرحله بعد با تلاش در حوزه تسلیحات نظامی را در دستور کار دارد و تبدیل به رقیب نظامی برای آمریکا می‌شود. در واقع همه این کشورها به نوعی در ارتباط با منطقه خاورمیانه و انرژی موجود در آن به منطقه وابستگی دارند.

این کارشناس مسائل فلسطین همچنین بیان کرد:‌ اتحادیه اروپا یکی از بزرگ‌ترین مصرف کنندگان نفت منطقه است و نیازهایش به این منطقه زیاد است، از سوی دیگر با توجه به رویکرد یک جانبه‌گرایی آمریکا احساس می‌کند، تکیه بر آمریکا زیاد حافظ منافع و امنیت او نیست و به تدریج باید شخصیت مستقلی را ایجاد کند.

روح الله زاد با بیان این‌که معامله قرن نهایی کردن بحران فلسطین است، اظهار کرد:‌ اگر بتوانند برگه فلسطین را از دست ایران بگیرند، با حذف مساله فلسطین می‌توانند امیدوار باشند که به زعم خودشان ایران را از معادله قدرت در منطقه خارج کرده‌اند. لذا بر همین اساس معامله قرن طراحی شده تا صورت مساله را پاک کنند. حتی همین پروژه نیوم که توسط عربستان مطرح شده قرار است سرمایه‌گذاران یهودی، سرمایه گذاری انجام دهند و نیروهای مورد استفاده نیز از فلسطینی‌ها باشند.

وی افزود: این‌که می‌بینید یکسال است رژیم صهیونیستی نتوانسته دولت تشکیل دهد، به خاطر تاثیری است که محور مقاومت با فشارهای وارده در ساختار داخلی آنجا ایجاد کرده است و این تاثیر اجازه نمی‌دهد اسرائیل و آمریکا بتوانند معامله قرن را پیش ببرند، بنابراین جامعه صهیونیستی یک جامعه کاملا نا آرامی شده و در چنین شرایطی هیچ طرحی نمی‌تواند پی‌گیری شود. در نتیجه معامله قرن را آمریکا رها نکرده بلکه فعلا به دلیل شرایط منطقه‌ای قابلیت پی‌گیری و اجرا ندارد.

در ادامه این نشست هادی برهانی استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: راه حلی هم که رهبری در سخنرانی خود برای حل مساله فلسطین مطرح کردند، نیاز به دقت دارد، اولا ایشان اشار کردند که بحث فلسطین بزرگ‌ترین مصیبت جهان اسلام است و مصیبت به این دلیل است که ضعف ما اتحاد اسلامی است که برای دستیابی به وحدت اسلامی نیز سه سطح را برشمردند.

این کارشناس مسائل فلسطین اضافه کرد: رهبری تاکید کردند این‌که می‌گوییم وحدت، موضع گیری  سیاسی و تاکتیکی نیست، ما به بحث وحدت اعتقاد داریم. معتقدم اگر این موضع‌گیری‌ها مورد توجه قرار گیرد باید وحدت داشته باشیم و چشم‌مان به این باشد که کشورهای اسلامی به یک تفاهم برسند. البته هیچ کشور اسلامی را هم مستثنی نکردند، لذا همه باید به سمتی برویم که تخاصم بین کشورهای اسلامی کاهش یابد و دنبال این باشیم که هم‌افزایی صورت گیرد.

طرح معامله قرن نام تجاری یک طرح سیاسی به نام توافق نهایی یا بزرگ‌تر است

مهدی شکیبایی نیز باردیگر با تاکید بر این‌که طرح معامله قرن برای قرار گرفتن در نقطه مقابل طرح ایران مطرح شده است، گفت: طرح معامله قرن نام تجاری یک طرح سیاسی به نام توافق نهایی یا بزرگ‌تر است. اگر دقت کنید آمریکای ترامپ سه توافق بزرگ را در دستورکار خود قرار داده، یکی توافق بزرگ‌تر مربوط به مباحث هسته‌ای با ایران، دیگری توافق با کره شمالی و طرح سوم هم مربوط به فلسطین است که از 70 سال پیش تاکنون حل نشده باقی مانده است.

قائم مقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین همچنین گفت: در مساله فلسطین طرح معامله قرن مطرح شده، اما از سال 2011 شاهد خلاء گفتمانی به دلیل آغاز بیداری‌های اسلامی در منطقه هستیم و شاهد بودیم که نظام‌ها به یکباره تغییر پیدا کردند. نظام بن‌علی در تونس، مبارک در مصر و... این‌ها نظام‌های ریشه‌داری بودند که یکدفعه تغییر کردند.

ایران طی چهار دهه به طور مداوم با طرح‌های سازش آمریکا و غرب مخالفت کرده است

وی یادآورشد:‌ اما در این میان ایران، برای خودش گفتمان داشت تا این‌که به تحولات سوریه رسیدیم که تلاش کردند خلاء موجود را پر کنند و اجازه ندهند ایران گفتمان خود را بسط دهد. از 2011  تا سال گذشته که اعلام کردیم از مرحله داعش عبور کردیم و ایران اکنون می‌تواند گفتمان خودش را غالب کند. در مورد فلسطین، ایران پرچم‌دار این موضوع بوده و طی این چهار دهه به طور مداوم با طرح‌های سازش آمریکا و غرب مخالفت کرده است.  

شکیبایی تصریح کرد:‌ سه ماه بعد از اعلام سردار سلیمانی که گفت داعش را از بین بردیم، طرح ترامپ روی میز قرار می گیرد اما هنوز هم از بخش سیاسی آن بعد از دو سال رونمایی نشده است. لذا معتقدم این طرح می‌خواهد علاوه براین‌که با طرح ایران مقابله کند، در یک تبانی بین‌المللی ما را به‌عنوان کشوری که دائم از فلسطین حمایت می‌کند، به مرگ بگیرد تا به تب راضی کند که مرگ همین طرح معامله قرن است که کسی قبولش ندارد. در واقع می‌خواهد ما را به جایی برساند که در انتخاب بین طرح دو دولتی و معامله قرن قرار بگیریم.

وی در پایان تاکید کرد:‌ جمهوری اسلامی ایران با هر دو طرح مخالف است زیرا خودش طرح دارد، برای این‌که طرح ایران به مرحله اجرا نرسد ممکن است بخواهند طرح خود را به ما تحمیل کنند. این هشدار لازم است که ایران متمرکز بر طرح خودش باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۱ ۰۸:۲۶

باشه اونام گول خوردن الان ، یه حرفی زدین تا محو نکنن ایران رو دست بردار نیستن دیگه فایده نداره

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۱ ۱۹:۳۴

پیشنهاد می کنم نظریه پردازان ما یه فکری به حال هوای تهران و کلانشهرها بکنن که مردم از فرط آلودگی خفه نشن و مدارس و .... یک هفته تعطیل نشن که راهکارش بسیار بسیار ساده تر از نابودی اسرائیله ، محو اسرائیل پیشکش.

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۳ ۱۹:۲۹

اینا فاضلابهای اهواز رو نمی تونن درست کنن شما می گی الودگی هوارو که چین هم توش مانده فکری به حالش بکنن. اسرائیل هم چه اینا بخوان چه نخوان تا دو سه دهه دیگه خودش ازبین میره چون اونها هم می فهمند گول ا.... رو خوردند