• شنبه / ۳۰ آذر ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98093022160
  • خبرنگار : 71496

اردوغان: عربستان با اعمال فشار مانع حضور عمران خان در نشست مالزی شد

اردوغان: عربستان با اعمال فشار مانع حضور عمران خان در نشست مالزی شد

اردوغان گفته است که رئیس جمهور پاکستان به دلیل تهدیدهای عربستان به تحریم اقتصادی کشورش، در نشست سران کشورهای اسلامی در کوالالامپور شرکت نکرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این اولین بار نیست که عربستان و امارات بر یک کشور برای انجام اقدامی خاص دست به اعمال فشار می‌زنند.

اردوغان درباره این فشارهای ریاض گفت: متاسفانه ما شاهد فشارهای عربستان بر پاکستان بودیم. مسؤولان عربستانی، پاکستان را تهدید کردند تمامی سپرده‌های خود را از بانک مرکزی پاکستان خارج می‌کنند و چهار میلیون پاکستانی را که امروز در عربستان مشغول به کار هستند ، از این کشور اخراج کرده و به جای آنها کارگران بنگالی جذب می‌کند.

رییس جمهور ترکیه در ادامه گفت: پاکستان که با مشکلات اقتصادی بزرگی مواجه است، با این تهدیدها و فشارها مجبور شد در کنفرانس مالزی شرکت نکند.

وی با اشاره به اینکه این بحران در واقع یک مساله اساسی است، گفت: به عنوان مثال عربستان کمک‌های خود به سومالی را قطع کرده اما این کشور با وجود شرایط دشواری که دارد، موضع‌گیری ثابتی را در پیش گرفته و به فشارهای ریاض برای تغییر موضع‌گیری‌اش در مقابل دریافت کمک‌ها تن نداده است. امارات نیز دیگر کشوری است که گام‌های مثبتی را در سومالی برداشت اما زمانی که سومالی به خواسته‌های آن عمل نکرد، به اقدامات خود پایان داد.

اما وزارت خارجه پاکستان در پاسخ به سوالی درباره دلایل عدم مشارکت عمران خان دراین نشست گفت: پاکستان به دلیل زمان و تلاش‌هایی که برای رفع نگرانی برخی کشورهای مهم اسلامی نسبت به ایجاد تفرقه در امت اسلامی وجود دارد، در این نشست شرکت نداشت. با این حال اسلام آباد به کار در جهت ایجاد وحدت در امت اسلامی ادامه خواهد داد 

نشست سران کشورهای اسلامی ۲۰۱۹ در مالزی روز چهارشنبه آغاز شده و تا امروز (شنبه) ادامه دارد.

روزنامه نیوز پاکستان به نقل از برخی منابع نوشت: عمران خان، نخست وزیر این کشور  پس از دیدار با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان تصمیم به لغو سفر به مالزی را گرفت.

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان گفته بود که هیچ نماینده‌ای از پاکستان در این نشست حضور نخواهد داشت . او با اشاره به نگرانی‌های عربستان و امارات از این نشست گفت که دو کشور نگران رخدادهایی هستند که شکاف در امت اسلامی را موجب شده است و منجر به ایجاد یک سازمان موازی با سازمان همکاری اسلامی شده است.

او در باره نماینده پاکستان در این نشست گفت که تصمیم گرفته شده پاکستان به عنوان پلی میان ریاض و کوالالامپور عمل کند و اگر موثر واقع نشد، اسلام آباد نماینده‌ای در نشست نخواهد داشت. در واقع هدف از سفر عمران خان نزدیک کردن ریاض و کوالالامپور بود نه گرفتن اجازه برای حضور در این نشست. 

به گفته منابع یاد شده، عمران‌خان نگرانی‌های عربستان از اظهارات ماهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی را که گفته بود، "نشست کوآلالامپور به منزله‌ تریبون جدیدی به جای سازمان همکاری اسلامی است که در حل مشکلات منطقه ناکام بوده" و نگرانی‌های کشورهای عربی از حضور سران ترکیه، ایران و قطر در این نشست را که به منزله تضعیف نفوذ عربستان و همپیمانانش است را درک کرده است.

این منابع افزودند: عمران‌خان در سفرش به عربستان و بحرین تاکید کرد که پاکستان هرگز بخشی از هیچ گونه طرحی برای تضعیف رهبری منطقه خلیج فارس و اخلال در ثبات آن نبوده و هرگز نخواهد بود.

نخست وزیر مالزی پیش‌تر ضمن ابراز تاسف از وضعیت فعلی جهان اسلام، از نشست کوآلالامپور که عربستان آن را نادیده گرفته و مورد انتقادهایی قرار گرفته بود، دفاع کرد.

با مخالفت سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان از حضور در نشست کوآلالامپور و در ادامه انصراف پاکستان، ماهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی گفت: هدف از این نشست جایگزینی سازمان همکاری اسلامی نبوده بلکه هدف این است بررسی کنیم چرا اسلام، مسلمانان و کشورهایشان دچار بحران شده‌اند و نمی‌توانند آن را برطرف کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha