به گزارش ایسنا، محمد رضا طالبان در نشست بررسی منطق اعتراضات آبان ماه ۹۸ اظهار کرد: اعتراضات مردم نتیجه خشم و احساس محرومیت نسبی آنان است .
وی ادامه داد: برخی سیاست ها و اقدامات حکومت که توسط برخی افراد و اقشار ظلم دانسته می شود منجر به کنش جمعی و اعتراضی می شود. هرچه این خشم زیاد تر باشد اعتراضات خشونت آمیز بیش تر می شود.
وی گفت: در سال ۱۹۹۲ میلادی وحشتناک ترین شورش در آمریکا با بیش از ۲۰۰ سال سابقه دموکراسی رخ داد. ۶۳ نفر کشته شدند، ۲ هزار و خرده ای مجروح شدند و بیش از یک میلیون دلار به اموال مردم آسیب وارد شد. روز ششم این اعتراضات ارتش آمریکا برای سرکوب این شورش وارد عمل می شود. در سال ۲۰۱۱ شثرش هایی در لندن شروع شد و در سرتاسر انگلیس ادامه پیدا کرد حدود ۲۰۰ میلیون پوند خسارتش بود و ۷۰۰ نفر بازداشت داشت.
وی در تصریح گفتههایش یادآور شد: منظورم این است کنش های خشونت آمیز منحصر به ایران و خاورمیانه نیست.
این جامعهشناس گفت: انگیزه مردم برای کنش جمعی خشم و احساس نارضایتی است. هرچه افراد از سیاست ها و اقدامات حکومت احساس محرومیت بیش تری کنند، آمادگی بیشتری برای کنش های اعتراضی دارند.
وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به پارادایم های اعتراضات اجتماعی به بیان چند اندیشه جامعه شناسانانه در حوزه اعتراضات اجتماعی پرداخت.
طالبان در پایان گفت: مردم دنیا زمانی دست به اعتراضات خشونتآمیز می زنند که راهی جز این نداشته یا امکان بیان اعتراض نداشته باشند یا درصد موفقیتشان پایین است، در ایران هم همین است.
انتهای پیام
نظرات