• سه‌شنبه / ۲۶ آذر ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98092619666
  • خبرنگار : 30057

رئیس پژوهشگاه خبر داد

ساخت خانواده موتورهای فضایی خانواده "آرش" در پژوهشگاه فضایی/ساخت دستگاه آشکارساز مواد ممنوعه

ساخت خانواده موتورهای فضایی خانواده "آرش" در پژوهشگاه فضایی/ساخت دستگاه آشکارساز مواد ممنوعه
عکس تزیینی است

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از طراحی و ساخت تست موتورهای پرقدرت ماهواره‌ها در این پژوهشگاه خبر داد و گفت: علاوه بر این محققان این پژوهشگاه موفق به طراحی و ساخت دستگاه آشکارساز مواد منفجره و مخدر شدند.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین صمیمی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری در نشست خبری با بیان این که ماهواره‌ها برای آن‌که از مدار ۴۰۰ کیلومتر به ۷۰۰۰ کیلومتر برسند، نیاز به موتورهای پرقدرت دارند، گفت: این موتورهای پرقدرت درصد عمده‌ای از فعالیت آن‌ها بر تولید انرژی است و بدنه آن باید سبک باشد.

صمیمی با تاکید بر این که این نوع موتورهای پر قدرت در این پژوهشگاه طراحی و ساخته شده است، اظهار کرد: در این پروژه خانواده موتورهای فضایی به نام "آرش" را طراحی کردیم و در پروسه ساخت آن از توان علمی دانشگاه‌ها استفاده شده است.

وی با بیان این که تست این موتور با موفقیت انجام شده است، در این باره تصریح کرد: این موتورها نیاز به انجام تست‌های شبیه‌سازی و خلا دارند که این تست‌ها در کشور طراحی و پیاده‌سازی شده است و با این نمونه عملکرد موتور و همچنین تست فرستنده انجام شد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران خاطر نشان کرد: این دستاورد گام بزرگی در این پژوهشگاه به شمار می‌رود.

طراحی و ساخت دستگاه آشکارساز مواد ممنوعه

صمیمی با اشاره به موفقیت محققان این پژوهشگاه در زمینه طراحی و ساخت دستگاه آشکارساز مواد ممنوعه، گفت: این محققان با طراحی این دستگاه قادر هستند مواد ممنوعه و منفجره و همچنین مواد مخدر را شناسایی کنند.

به گفته وی، این محصول در حال حاضر مورد توجه مراکز نظامی و امنیتی قرار گرفته است.

اجرای پایلوت پروژه حقابه

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اجرای طرح پایلوت تعیین حقابه، گفت: در حال حاضر تعیین حقابه یکی از چالش‌های مهم در استان‌های کشور و همچنین در میان کشورها است و بر این اساس این پروژه را اجرایی کردیم.

صمیمی با بیان این که این پروژه شامل فعالیت‌های سنسورینگ و سنجش از دور است، ادامه داد: ما درصدد هستیم که پس از تایید این پروژه فراخوانی را منتشر کنیم تا استارتاپ‌های تخصصی را در استان‌های مختلف کشور شناسایی کنیم.

وی یادآور شد: ما پس از آموزش این استارتاپ‌ها این پروژه را میان این استارتاپ‌ها تقسیم خواهیم کرد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران همچنین با اشاره به فعالیت‌های این پژوهشگاه، یادآور شد: در زمینه بالون‌های ارتباطی و مخابراتی توافقاتی را با شرکت ارتباطات زیر ساخت داریم که بر اساس این همکاری ۱۰ بالون مخابراتی طراحی خواهد شد که ۵ مورد آن در کمیته پدافند غیر عامل و مابقی در سازمان زیر ساخت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صمیمی همچنین به همکاری‌های بین‌المللی این پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: طراحی و ساخت ماهواره‌های کوچک از جمله برنامه‌های ما است که به غیر از ایران در کشورهای پاکستان و ترکیه نیز انجام می‌شود.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با بیان این‌که این پروژه با همکاری دانشگاه‌های امیرکبیر، خواجه نصیر و شریف اجرایی می‌شود، اظهار کرد: تلاش داریم تا زیرسیستم‌هایی که در پژوهشگاه‌ها و یا شرکت‌های دانش‌بنیان ساخته شدند، در این پروژه‌ها استفاده شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۹-۲۶ ۱۴:۰۴

صحت ندارد،،،،،