دکتر حشمتالله عسگری در آئین گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه سمنان با اشاره به بهبود نسبی قطعهسازان استان به واسطه ارتباط بهتر با مراکز دانشگاهی در سالهای اخیر اظهار کرد: حدود ۸۰۰ قطعه خودرویی در استان سمنان تولید میشود و اکثر این واحدهای صنعتی قطعهساز در سالهای گذشته جزء بدهکاران بانکی بوده و مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته اند اما با تعامل سازنده با دانشگاه و استفاده از ظرفیت علمی استان، جایگاه خود را ارتقاء بخشیده و امروز وضعیت اقتصادی بهتری پیدا کردند.
وی با بیان اینکه خودرو سازان بزرگ کشور حدود هشت قرارداد بزرگ ملی با قطعه سازان استان سمنان منعقد کردند ادامه داد: موفقیت قطعهسازان و ارتباط خوب آنها با دانشگاه نشان میدهد که اگر از ظرفیتهای همدیگر بهره بگیریم حتما شرایط بهتری پیدا خواهیم کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با بیان اینکه هم بخش خصوصی و هم دانشگاهها باید با هم تعامل کنند به تشکیل اتاق حل مسئله در استان اشاره کرد و افزود: راهاندازی اتاق حل مسئله در استان، کار جدید و ارزشمندی در مرکز کسب و کار شهرک صنعتی سمنان بود که با کمک دانشگاه به انجام رسید.
پژوهش عرصه برد و باخت
این مدیر ارشد اقتصادی بر ضرورت تقویت اتاق حل مسئله تاکید کرد و گفت: دغدغهها در حوزه پژوهش زیاد است و باید به این دغدغهها توجه جدی داشت.
عسگری بر تقویت گفتوگوهای علمی در استان تاکید و تصریح کرد: تولید کنندگان و مصرف کنندگان علم برای به فرجام رسیدن مسائل و رفع دغدغهها در جامعه، باید ضمن بازگو کردن مسائل خود با هم مذاکره و گفتوگو بپردازند.
وی با انتقاد از آنچه تکروی در پژوهش میخواند افزود: متاسفانه در سالهای گذشته ، دانشگاههای ما عمدتا در حوزه پژوهش به تک روی پرداخته و علوم مختلف را برای مصرف خود تولید کرده و کمتر آن را به سمت کاربردی بودن در سطح جامعه سوق دادند.
این اقتصاددان با بیان اینکه امروز در کشور، منابعی برای هدر دادن نداریم بر لزوم بهرهگیری از خرد جمعی تاکید و خاطرنشان کرد: باید خردجمعی را به مدد بگیریم تا راههای نرفته را به سرعت طی کنیم
وی از عرصه پژوهش در دنیای امروز به عنوان عرصه برد و باخت نام برد و گفت: امروزه در همه کشورها از پژوهش بهعنوان یک مبنای رشد و قدرت کشوها نام برده میشود.
کشوری که بیشتر بداند قدرت بیشتری پیدا میکند
این تحصیلکرده علم اقتصاد تصریح کرد: در دنیای کنونی، کشوری که بیشتر بداند قدرت بیشتری پیدا میکند و لازمه آن درست دانستن است.
وی به عملکرد کشور در چهار دهه گذشته پرداخت و افزود: چهل و یک سال از انقلاب گذشته و در این سالها برنامههای توسعهای زیادی در کشور اجرایی و در این راستا هزینههای زیادی نیز شده است.
عسگری اضافه کرد: از رهگذر این هزینهها، مسائل بسیاری از کشور حل شده اما متاسفانه در این سالها مشکلات زیادی نیز حمل شده است و امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به حل این مسائل و مشکلات احساس میشود.
آلودگی تهران و بیتوجهی به خطقرمزهای برآمده از پژوهش!
معاون استاندار سمنان به رویکرد و توجه ویژه مسوولان فعلی به مباحث علمی اشاره و بیان کرد: مسئولان کشور، امروزه بیش از پیش خواهان حضور جامعه علمی در تصمیمگیریها هستند بنابراین دانشگاهیان باید وارد میدان شده و امور را به پیش ببرند.
این دکترای اقتصاد معتقد است که کشور و جامعه امروز ما با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند که آنها را باید با کمک علم حل کرد. ضمن آنکه چنانچه امروز برای حل این مشکلات چارهجویی نشود، دیگر امیدی به حل آن نخواهد بود.
معاون اقتصادی استاندار سمنان با اشاره به برخی مشکلات اجتماعی در کشور خاطرنشان کرد: جامعه امروز ما در حوزههای اجتماعی، فرهنگی،پژوهش و ... مشکلاتی دارد که باید به سرعت حل شود.
دکتر عسگری با اشاره به یک برنامه آمایشی با افق 20ساله کشور در سال 51گفت: در یکی از برنامههای آمایشی کشور که در سال ۱۳۵۱ با افق سال ۱۳۹۱ تهیه شده بود برای تهران جمعیت بیش از 4.5 میلیون نفر توصیه نگردیده بود، اما امروزه شاهدیم که بدلیل توجه نکردن به این برنامه پژوهشی، جمعیت تهران از این عدد به مراتب بیشتر شده است و لذا متعاقب آن شاهد مشکلات متعددی همچون آلودگی هوا ، ترافیک ، کمبود آب و...در این منطقه هستیم و این خود بیانگر این مهم است که ما به خط قرمزهای حاصل از تحقیقات پژوهشی توجه نکردهایم.
وی با اذعان به اینکه وظیفه پژوهشگر تعیین خط قرمزهاست، به مشکل کمآبی در استان و نادیدهگرفتن آن در فعالیتهای توسعهای پرداخت و افزود: متاسفانه علیرغم نیاز شدید آبی استان، شاهدیم که برخی از پر مصرفترین صنایع آبی در سطح این استان فعالیت دارند که سهم اشتغالزایی بالایی را نیز در استان به خود اختصاص نداده اند و این موضوع ثابت میکند که در استقرار این واحدهای صنعتی نیز اقدامات پژوهشی به انجام نرسیده است.
پژوهش و علم حصر ناشدنیست
معاون استاندار سمنان بر ضرورت بهرهگیری بیشتر از ظرفیت چهرههای علمی در کشور تاکید و تصریح کرد: باید به محققان اجازه بدهیم که برای حل مسائل و ارائه راه حل پا پیش بگذارند.
وی محدودیت در حوزههای پژوهشی- تحقیقاتی را دوراز درک واقعیتهای جهان امروز دانست و گفت: علم و پژوهش، حصر ناپذیر است و نمیتوان از تولید آن جلوگیری کرد.
عسگری از اعتقاد و آمادگی مدیریت استان برای استفاده از ظرفیتهای علمی و دانشگاهی خبر داد و افزود: در همه حوزههای استان به کمک اساتید و دانشجویان نیاز داریم و باور داریم که باید همه دست به دست هم داده و پای کار بیایند تا در راستای حل مسائل کشور و استان تلاش کنیم.
عسگری اظهار کرد: استاندار سمنان، معاونین و اعضای شورای برنامهریزی استان خود را در خدمت جامعه علمی کشور دانسته و از پیشنهادات و نظرات اساتید و دانشجویان استقبال میکنند.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای دانشگاهی استان از دانشگاه سمنان به عنوان یک دانشگاه موفق نام برد و افزود: این دانشگاه از جایگاه ممتازی در بین دانشگاههای کشور برخوردار است و در سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشته است.
انتهای پیام
نظرات