• دوشنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98092518516
  • خبرنگار : 71263

بدبینی بازار مانع ادامه صعود نفت شد

بدبینی بازار مانع ادامه صعود نفت شد

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی که سرمایه‌گذاران به دنبال شفافیت درباره تاثیر توافق تجاری میان آمریکا و چین بودند، از بالاترین رکورد سه ماه اخیر فاصله گرفت و کاهش پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی نفت برنت ۲۲ سنت یا ۰.۳ درصد کاهش پیدا کرد و به ۶۵ دلار در هر بشکه رسید.

بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۲۳ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش پیدا کرد و به ۵۹ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسید.

آمریکا و چین روز جمعه فیتیله جنگ تجاری را پایین کشیده و فاز اول توافق تجاری را اعلام کردند که تحت آن، بعضی از تعرفه‌های آمریکا روی کالاهای چینی در قبال افزایش خرید بزرگ محصولات کشاورزی آمریکایی توسط چین کاهش پیدا می‌کنند.

به گفته مایکل مک کارتی، استراتژیست ارشد بازار در شرکت "سی ام سی مارکتس"، به نظر می‌رسد که بازار اکنون فاز اول توافق تجاری را کاملا حساب کرده و بنابراین به اخبار بیشتری نیاز دارد تا قیمت بالاتری شکسته شود.

توافق روز جمعه آمریکا، از اجرای تعرفه‌های جدیدی روی حدود ۱۶۰ میلیارد دلار واردات کالاهای چینی که قرار بود از روز یکشنبه اعمال شوند جلوگیری کرد اما سرمایه گذاران همچنان محتاط مانده‌اند و منتظر جزییات دقیق درباره چگونگی توافق تجاری هستند.

رابرت لایتیزر، نماینده تجاری آمریکا روز یکشنبه اظهار کرد که این توافق صادرات آمریکا به چین را در دو سال آینده تقریبا دو برابر می‌کند و با وجود نیاز به ترجمه و بازبینی متن سند، تقریبا تمام شده تلقی می‌شود.

کمیسیون تعرفه‌های گمرکی شورای دولت چین روز یکشنبه اعمال تعرفه‌های بیشتر روی کالاهای آمریکایی را که قرار بود از روز ۱۵ دسامبر اجرا شوند، معلق کرد.

تحلیلگران شرکت ING Economics در یادداشتی اعلام کردند آنچه که بازار اکنون نیاز دارد شفافیت درباره جزییات توافق آمریکا و چین است. هر چه این انتظار طولانی شود، فعالان بازار احتمالا درباره خوب بودن این قرارداد دچار تردید می‌شوند.

آماری که روز دوشنبه از سوی چین منتشر شد، نشان داد رشد تولید صنعتی و خرده فروشی در نوامبر بیش از حد انتظار تسریع شده است که از قیمتهای نفت پشتیبانی کرد.

با این حال سرمایه گذاران هنوز محتاط هستند زیرا انتظار می‌رود رشد اقتصادی چین در سال میلادی آینده کندتر شود و دولت چین رشد اقتصادی حدود شش درصد را برای سال ۲۰۲۰ در مقایسه با رشد شش تا ۶.۵ درصدی برای سال ۲۰۱۹ هدف گذاری کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت برنت امسال تحت تاثیر تلاشهای اوپک و متحدانش از جمله روسیه برای کاهش تولید و مقابله با اشباع عرضه بازار رشد کرده است.

این تولیدکنندگان که به گروه اوپک پلاس معروف هستند، با افزودن ۵۰۰ هزار بشکه در روز دیگر به کاهش تولیدشان موافقت کرده‌اند و از اول ژانویه سال ۲۰۲۰ به مدت سه ماه به میزان ۱.۷ میلیون بشکه در روز تولیدشان را محدود خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha