ستار صفری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی در شهرستان طارم ۴۰ درصد است، اظهار کرد: نرخ بیکاری در استان ۱۲.۶ درصد است، درحالی که این نرخ در طارم با توجه به فعال بودن بخش کشاورزی، ۴ درصد است.
وی سهم بخش کشاورزی در اقتصاد طارم را بیش از خدمات و صنعت عنوان کرد و افزود: ۵۹ درصد اقتصاد شهرستان وابسته به بخش کشاورزی است.
این مسئول با بیان اینکه مساحت شهرستان برابر ۲۲۳ هزار ۵۰۰ هکتار است، تصریح کرد: ۸۴ درصد این مساحت کوهها و ارتفاعات و تنها ۱۶ درصد آن به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که بالغ بر ۲۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان به زیر کشت محصول زیتون رفته است که ۱۵ هزار هکتار از این اراضی به مرحله باردهی رسیدهاند.
فرماندار شهرستان طارم با بیان اینکه پیشبینی میشود، امسال بالغ بر ۴۵ تا ۵۰ هزار تن زیتون از باغات شهرستان برداشت شود، بیان کرد: ۷۰ درصد این محصول به صورت کنسروی و ۳۰ درصد به صورت روغنی به بازار عرضه میشود.
این مسئول با تاکید بر این مطلب که بایستی بازار این محصول به نحو مطلوبی مدیریت شود، گفت: عدم تعجیل در برداشت محصول زیتون، اختصاص محصول برای روغنکشی، فرآوری محصول، تعامل با خریداران عمده برای کمک به تنظیم بازار زیتون، افزایش دانش کشاورزان جهت افزایش میزان بهرهوری در سطح، ایجاد مراکز پژوهشی و مراکز نوآوری و فناور از جمله مواردی است که میتواند در بهبود بازار این محصول تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه به غیر از زیتون که اقتصاد اکثریت خانوارها وابسته به آن است، بیش از ۳۵ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در شهرستان تولید و در بازار عرضه میشود، ادامه داد: انجام اصلاحات لازم در باغات قدیمی، مقاومت در برابر مگس زیتون، عدم امکان افزایش افقی سطح باغات به دلیل کمبود منابع آبی، قابلیت بهرهمندی از ماشینآلات بهویژه در حوزه برداشت و عدم جوابگویی نیروی انسانی از چالشهای پیش روی شهرستان در زمینه زیتون است.
انتهای پیام
نظرات