• شنبه / ۲۳ آذر ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98092316679
  • خبرنگار : 50167

عبور استان زنجان از بیماری آنفلوانزا

عبور استان زنجان از بیماری آنفلوانزا

ایسنا/زنجان معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: در حال حاضر واکسن آنفلوانزا تا دی‌ماه در دسترس گروه پرخطر قرار دارد.

محمدرضا صائینی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه بیماری آنفلوانزا، اظهار کرد: آزمایش گرفته شده از موارد ابتلا به بیماری آنفلوانزا جنبه تشخیصی ندارد، بلکه مدیریتی محسوب می‌شود، زیرا بر اساس این نوع ارزیابی می‌توان گفت که ۲۵ درصد افراد مراجعه‌کننده به مراکز درمانی به این بیماری مبتلا و یا مشکوک به ابتلا بودند.

وی با اشاره به اینکه ۲۹۰ بیمار مشکوک به ابتلا به آنفلوانزا در مراکز درمانی استان بستری شده‌اند، افزود: طبق آزمایش انجام شده از افراد مشکوک به این بیماری، ۵۵ نفر از افراد به آنفلوانزا مبتلا بوده و مابقی دچار سایر بیماری‌ها از جمله ذات‌الریه شده بودند.

این مسئول با تاکید بر لزوم اطلاع‌رسانی عمومی در رابطه با آنفلوانزا و عدم ایجاد رعب و وحشت در مردم، تصریح کرد: استراتژی موجود در زمینه بیماری آنفلوانزا سایلنت اکتیو بوده و باید به مردم در این زمینه آموزش داده و بدون ایجاد رعب و وحشت اطلاع‌رسانی شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه در دوران شیوع آنفلوانزا در استان به صورت مقطعی با کمبود داروهای این بیماری مواجه شده بودیم، ادامه داد: کمبود مقطعی دارو سبب محرومیت بیماران بستری نشده و بیماران به صورت سهمیه‌بندی به دلیل کمبود و عوارضی آن دارو دریافت می‌کردند.

صائینی با اشاره به موجود بودن واکسن مقابله با آنفلوانزا برای گروه‌های در معرض خطر در استان، افزود: در حال حاضر واکسن مقابله با آنفلوانزا به میزان کافی برای گروه‌های در معرض خطر ابتلا به این بیماری در اختیار داروخانه‌ها و مراکز درمانی است.

این مسئول با اشاره به اینکه بیماری آنفلوانزا در استان کنترل شده است، تصریح کرد: اصول اصلی کنترل این بیماری رعایت موارد بهداشتی است که با همراهی و همکاری مردم، رسانه‌ها و مسئولان بیماری آنفلوانزا کنترل شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه واکسن آنفلوانزا ۳۰ الی ۷۰ درصد ایمنی دارد، ادامه داد: افرادی که واکسن آنفلوانزا تزریق می‌کنند نیز مانند سایر افراد باید همه نکات بهداشتی در این زمینه را رعایت کنند.

صائینی با اشاره به پوشش درمان صددرصدی بیماری ایدز در استان، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱۳ نفر بیمار مبتلا به ایدز وجود دارد که ۱۱۰ نفر آنان در دسترس بوده و خدمات درمانی رایگان را دریافت می‌کنند ولی ۳ نفر از این بیماران به هر دلیلی در دسترس نیستند.

وی با اشاره به اینکه تغییر الگوی انتقال ویروس ایدز در استان نزدیک به الگوی جهانی است، افزود: بر اساس آخرین ارزیابی‌های انجام شده در سال‌جاری الگوی انتقال بیماری ایدز در استان از طریق اعتیاد تزریقی، ۳۰.۵ درصد، راه جنسی، ۳۸.۵ درصد و راه‌های نامعلوم ۳۰.۵ درصد برآورد شده است. در این ارزیابی راه انتقال بیماری از مادر به نوزاد و فرآورده‌های خونی گزارش داده نشده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: درصد شیوع استفاده از موادمخدر در استان ۱۲ الی ۱۳ درصد است که امروزه نگرانی‌هایی در رابطه با افزایش مصرف موادمخدر توسط بانوان وجود دارد. شناسایی به موقع بیماری ایدز یکی از راه‌های کنترل انتقال این بیماری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha