• چهارشنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۸ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98092015337
  • خبرنگار : 99999

چین دو کانادایی بازداشتی را به اتهام "جاسوسی" محاکمه می‌کند

چین دو کانادایی بازداشتی را به اتهام "جاسوسی" محاکمه می‌کند

بازداشت دو کانادایی توسط چین، روز سه شنبه یکساله شد و چین از این فرصت برای اعلام اینکه این دو نفر به اتهام جاسوسی تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت، استفاده کرد.

به گزارش ایسنا به نقل ازخبرگزاری آسوشیتدپرس، چین اعلام کرده که "مایکل کووریگ" به اتهام "جمع آوری محرمانه اسرار دولتی و سازمانی برای نیروهای خارجی" محاکمه خواهد شد و "مایکل اسپاوور" نیز اتهام "دزدی و ارائه غیرقانونی اسرار دولتی به نیروهای خارجی" را دارد.

این دستگیری‌ها به وضوح شبیه یک تلافی در مقابل بازداشت "منگ وانژو"، مدیر اجرایی ارشد هواوی در کانادا است که در دسامبر پیش به درخواست آمریکایی‌ها انجام گرفت. در بیان اتهامات منگ وانژو گفته شد که وی از رعایت تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران تخلف کرده است. منگ که در ونکوور تحت بازداشت خانگی بوده است، انتظار میرود که در ژانویه یک جلسه استرداد در پیش داشته باشد. این بازداشت باعث خشم پکن شد و مقامات پکن خواستار آزادی فوری وی شدند.

وزیر دادگستری کانادا اعلام کرده در مورد این "دو مایکل" فرصتی برای دفاع قانونی از آنها نداشته است.

دیوید لامتی گفته:" ما با آنها احساس همدردی می کنیم" و افزود: "من می‌دانم که آنها دسترسی کنسولی داشتند ولی چیزی که مرا نگران می‌کند این است آنها هیچ دسترسی به مشاور حقوقی نداشتند."

وی همچنین افزود: نخست وزیر و وزیر امورخارجه قبلی و کنونی ما اولویتشان آزادی این دو است.

یک روز قبل از اینکه چینی‌ها پیگرد قانونی این دو کانادایی را اعلام کنند، فرانسوا فلیپ شامپاین، وزیرامورخارجه کانادا در بیانیه‌ای اشاره کرد که ۱۰ دسامبر به عنوان اولین سالگرد دستگیری‌های آنها مشخص شده و تلاش‌ها برای تضمین آزادیشان ادامه دارد.

حزب محافظه کار اپوزیسیون کانادا نیز اظهار کرده دولت نخست وزیر جاستین ترودو بهتر است کمیته ویژه‌ای را برای مرور روابط کانادا و چین تشکیل دهد.

همراه با دستگیری این دو کانادایی، چینی‌ها با ممنوع کردن واردات کانولای کانادایی، کشاورزان این کشور را آسیب پذیر کرده زیرا چین بزرگترین مشتری آنها بوده است.

در همین حال با هدف بازگردانی روابط دوستانه دو کشور، کانادا ماه سپتامبر یک سفیر را که به دوستی با چین شهره است، برگزید.

"دومینیک بارتون" معرف شرکت مشاوره‌ای "مکنزی و کامپانی" از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ در شانگهای بود. وی همچنین مشاور اقتصادی قابل اعتماد برای دولت ترودو بوده است.

با این حال تداوم اتفاق‌های کنونی باعث ناامیدی از بهبود روابط دو کشور در زمان سفیری بارتون می‌شود.

هم‌زمان دو سناتور کانادایی اعلام کرده‌اند که این هفته قرار است حرکتی را برای محکوم کردن بدرفتاری چینی‌ها با اویغورهای مسلمان معرفی کنند؛ جایی که تخمین زده می‌شود حدود یک میلیون نفر در"اردوگاه‌های آموزشی مجدد" هستند.

این اقدام همچنین شامل تحریم‌ها علیه چین برای نقض حقوق بشر علیه معترضان هنگ کنگ نیز می‌شود.

سفیر چین در کانادا هفته پیش هشدار داد که پکن اقدامات متقابل سختی را انجام می‌دهد اگر تحریم‌هایی به تصویب برسند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha