• چهارشنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۸ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98092015320
  • خبرنگار : 71296

مداخله ۲۸۴ میلیارد دلاری ارزی چگونه ثبت شد؟

سهم روسای بانک مرکزی از میزان تزریق ارز به بازار

سهم روسای بانک مرکزی از میزان تزریق ارز به بازار

در ۱۵ سال بین ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۶ درمجموع حدود ۵۸۸ میلیارد دلار ارز توسط بانک مرکزی فروخته شده که نزدیک به ۲۸۴ میلیارد دلار آن برای مداخله به بازار تزریق شده است.

به گزارش ایسنا، در فاصله این سال‌ها چهار رئیس‌کل، اداره بانک مرکزی را برعهده داشته‌اند که تمام آن‌ها بخشی از کل ارز را به بازار فرعی یا همان "ارز مداخله‌ای" تخصیص داده‌اند.

۳۵ میلیارد دلار در دوره ریاست ولی‌الله سیف

دوره ریاست سیف در بانک مرکزی از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ تا ابتدای سال ۱۳۹۷ ادامه داشته است. در این دوره مجموع ارز فروخته شده توسط بانک مرکزی به ۱۵۱ میلیارد و ۲۶۲ میلیون دلار می‌رسد که ۲۳.۳ درصد آن (۳۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار) صرف مداخله ارزی شده است. همچنین ۱۱۵ میلیارد و ۹۶۲ میلیون دلار نیز که ۷۶.۷ درصد کل ارز فروخته شده را شامل می‌شود، در بازار اصلی فروخته شده است.

در نیمه دوم سال ۱۳۹۲ معادل ۹ میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار ارز توسط بانک مرکزی فروخته شده که ۱۰۰ درصد در بازار اصلی بوده و سهم مداخله صفر بوده است. در سال ۱۳۹۳ نیز از ۳۳ میلیارد و ۶۱۷ میلیون دلار ارز فروخته شده یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار یعنی ۵.۴ درصد سهم مداخله بوده و ۹۴.۶ درصد مابقی برابر با ۳۱ میلیارد و ۸۱۷ میلیون دلار به بازار اصلی تخصیص داده شده است.

در سال ۱۳۹۴ کل ارز فروخته شده به ۲۳ میلیارد و ۷۴۵ میلیون دلار کاهش یافته است. از این رقم ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار معادل ۱۳.۹ درصد برای مداخله هزینه شده و ۸۶.۱ درصد برابر با ۲۰ میلیارد و ۴۴۵ میلیون دلار در بازار اصلی فروخته شده است. کل ارز فروخته شده در سال ۱۳۹۵ به ۳۸ میلیارد و ۸۱۵ میلیون دلار می‌رسد که ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار آن برابر با ۳۰.۱ درصد مداخله‌ای و ۲۷ میلیارد و ۱۱۵ میلیون دلار برابر با ۶۹.۹ درصد برای بازار اصلی بوده است. در سال ۱۳۹۶ نیز ۴۵ میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار توسط بانک مرکزی فروخته شده است که ۲۳.۳ درصد آن معادل ۳۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای مداخله و ۱۱۵ میلیارد و ۹۶۲ میلیون دلار یعنی ۷۶.۷ درصد برای بازار اصلی هزینه شده است.

۱۶۰ میلیارد دلار در دوره ریاست محمود بهمنی

دوره مسئولیت محمود بهمنی در بانک مرکزی نیز از اواسط سال ۱۳۸۷ تا اوایل سال ۱۳۹۲ طول کشیده است. در این دوره، مجموع ارز فروخته شده این بانک ۲۷۷ میلیارد و ۱۷ میلیون دلار بوده که ۵۷.۹ درصد آن ( ۱۶۰ میلیارد و ۴۵۶ میلیون دلار) برای مداخله در بازار صرف شده و ۱۱۶ میلیارد و ۵۶۲ میلیون دلار مابقی که ۴۲.۱ درصد کل ارز تخصیصی را شامل می‌شود، در بازار اصلی فروخته شده است.

در نیمه دوم سال ۱۳۸۷ جمع ارز فروخته شده توسط بانک مرکزی ۲۶ میلیارد و ۲۸۹ میلیون دلار بوده که ۶۹.۱ درصد آن مداخله‌ای و ۳۰.۹ درصد در بازار اصلی فروخته شده است. در سال ۱۳۸۸ نیز ۴۹ میلیارد و ۱۵۱ میلیون دلار ارز توسط    بانک مرکزی فروخته شده که ۷۵.۸ درصد آن برای مداخله و ۲۴.۲ درصد برای بازار اصلی بوده است.

همچنین از مجموع ۶۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری که در سال ۱۳۸۹ فروخته شده است، ۷۹.۸ درصد صرف مداخله شده و ۲۰.۲ درصد مابقی در بازار اصلی به فروش رفته است. در سال ۱۳۹۰ ارز فروخته شده بانک به ۸۶ میلیارد                   و ۵۹ میلیون دلار افزایش یافته که ۵۷.۸ درصد مداخله‌ای و ۴۲.۲ درصد بازار اصلی بوده است. اما در چند ماه نخست سال ۱۳۹۲ بانک مرکزی ۹ میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار ارز فروخته که ۱۰۰ درصد آن در بازار اصلی تخصیص داده شده است.

۳۰ میلیارد در دوره ریاست طهماسب مظاهری

در دوره یک‌ساله ریاست طهماسب مظاهری بر بانک مرکزی که از نیمه سال ۱۳۸۶ تا نیمه سال ۱۳۸۷ ادامه داشت، درمجموع ۴۶ میلیارد و ۱۰۹ میلیون دلار ارز فروخته شده که ۷۶.۱ درصد آن ( ۳۰ میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار) برای مداخله صرف شده است و ۳۳.۹ درصد مابقی یعنی ۱۵ میلیارد و ۶۴۹ میلیون دلار راهی بازار اصلی شده است. در نیمی از سال ۱۳۸۶ معادل ۱۹ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار ارز فروخته شده که ۶۲ درصد آن مداخله‌ای و ۳۸ درصد بازار اصلی بوده است. رقم کل ارز فروخته شده توسط بانک مرکزی در نیمه نخست سال ۱۳۸۷ نیز به ۲۶ میلیارد و ۲۸۹ میلیون دلار می‌رسد که ۶۹.۱ درصد آن برای مداخله و ۳۰.۹ درصد برای تأمین ارز واردات رسمی هزینه شده است.

۵۷ میلیارد دلار در دوره ریاست ابراهیم شیبانی

در دوره تصدی ابراهیم شیبانی بر بانک مرکزی که از سال ۱۳۸۲ تا ابتدای ۱۳۸۶ طول کشید، درمجموع ۱۱۴ میلیارد و ۵۸۵ میلیون دلار ارز توسط این بانک فروخته شده که ۵۰.۴ درصد آن ( ۵۷ میلیارد و ۷۱۷ میلیون دلار) مداخله‌ای بوده است. در این دوره ۵۶ میلیارد و ۸۶۸ میلیون دلار نیز که ۴۹.۶ درصد کل ارز فروخته شده را شامل می‌شود، به بازار اصلی تخصیص داده شده است.

در سال ۱۳۸۲ حدود ۱۸ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار ارز فروخته شده که ۶۱.۳ درصد آن در بازار اصلی و ۳۸.۷ درصد برای مداخله بوده است. در سال ۱۳۸۳ مبلغ کل ارز فروخته شده به ۱۸ میلیارد و ۹۵۶ میلیون دلار می‌رسد که سهم ارز مداخله‌ای بیشتر شده است؛ به‌طوری‌که ۵۲.۸ درصد در بازار اصلی و ۴۷.۲ درصد مداخله‌ای بوده است. در سال ۱۳۸۴ باوجودی که نسبت ارز مداخله‌ای ثابت بوده ولی رقم آن افزایش یافته است. در این سال از ۲۴ میلیارد و ۳۶۶ میلیون دلار کل ارز فروخته شده ۴۷.۱ درصد مداخله‌ای و ۵۲.۹ درصد برای بازار اصلی بوده است.

در سال ۱۳۸۵ نیز کل ارز فروخته شده به ۳۲ میلیارد و ۵۰۳ میلیون دلار افزایش یافته که ۵۴.۳ درصد آن برای مداخله و ۴۵.۷ درصد مابقی برای بازار اصلی هزینه شده است. در چند ماه ابتدایی سال ۱۳۸۶ هم ۱۹ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار ارز فروخته شده که ۶۲ درصد آن مداخله‌ای و ۳۸ درصد بازار اصلی بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۹-۲۱ ۱۴:۳۲

در دوره همتی چقدر؟!!