• یکشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98091712380
  • خبرنگار : 71496

دستور عون برای تشدید تدابیر امنیتی در نشست دوشنبه پارلمان/ فراخوان معترضان برای بستن مسیرها

دستور عون برای تشدید تدابیر امنیتی در نشست دوشنبه پارلمان/ فراخوان معترضان برای بستن مسیرها

رئیس جمهور لبنان از دستگاه‌های امنیتی این کشور خواست تدابیر لازم را برای تامین امنیت نمایندگان در جریان رایزنی‌های پارلمانی فردا (دوشنبه) اتخاذ کنند. همزمان گروه‌هایی از معترضان لبنانی خواهان مسدود شدن مسیرهای منتهی به کاخ ریاست جمهوری شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، میشل عون، رئیس جمهور لبنان از دستگاه‌های امنیتی این کشور خواست تدابیر لازم را برای تضمین حضور نمایندگان در رایزنی‌های پارلمانی فردا (دوشنبه) در پیش بگیرند.

در حالی که نگاه‌ها در لبنان به رایزنی‌های فردا دوشنبه میشل عون با فراکسیون‌های پارلمانی جهت معرفی نخست وزیر آتی دوخته شده، برخی معترضان این کشور با پخش فراخوان‌هایی خواستار آن شدند در تظاهرات صبح دوشنبه راه‌های منتهی به کاخ ریاست جمهوری مسدود شوند.

همچنین روز شنبه؛ دو روز قبل از آغاز رایزنی‌های پارلمانی برای تعیین نخست وزیر که تظاهرکنندگان اصرار دارند باید تنها از میان افراد متخصص و خارج از طبقه سیاسی باشد، ده‌ها لبنانی در مناطق مختلف بیروت، طرابلس و النبطیه تظاهرات کردند.

از سوی دیگر برخی منابع آگاه از تغییرات در مواضع فراکسیون‌های پارلمانی به ویژه حزب المستقبل و دو حزب شیعه (امل و وفاداری به مقاومت) خبر و احتمال دادند با مخالفت احزاب اهل تسنن با نامزدی سمیر الخطیب برای پست نخست وزیری، رایزنی‌های پارلمانی فردا به تاخیر بیفتد.

این منابع افزودند، در صورتی که الخطیب انصراف خود از کاندیداتوری را اعلام نکند و رئیس جمهور رایزنی‌ها را به تاخیر نیندازد، این رایزنی‌ها "صوری" خواهند بود به ویژه اگر نمایندگان اهل تسنن از حضور در این نشست‌ها خودداری کنند و تعدادی از نمایندگان دیگر فراکسیون‌ها نتوانند به دلیل تحصن تظاهرکنندگان در مسیرهای منتهی به دفتر ریاست جمهوری، خود را به کاخ بعبدا برسانند.

گفتنی است همزمان با این اقدامات سیاسی برای حل بحران و گسترش عمق بحران اقتصادی در این کشور، تظاهرات لبنانی‌ها در پایتخت و سایر مناطق این کشور ادامه دارند.

آنها به صورت همزمان در استان‌های مختلف شیوه جدیدی را برای تظاهرات در پیش گرفته‌اند، به این شکل که هزاران لبنانی در راهپیمایی‌های مردمی در محله‌های شهرهای اصلی لبنان حضور یافته و با سر دادن شعارهایی علیه طبقه سیاسی، سیاست‌های مالی و پولی بانک مرکزی لبنان و سایر بانک‌ها دراین کشور، خواستار رایزنی‌های واقعی و قانونی در کنار یک دولت نجات مستقل می‌شوند.

در میان این بحران، سعد حریری، نخست وزیر دولت موقت لبنان از برخی کشورها خواست نیازهای وارداتی اصلی شهروندان از جمله امنیت غذایی و مواد اولیه تولید را برای بخش‌های مختلف کشور تامین کنند.

از سوی دیگر، برخی منابع اروپایی اعلام کردند فرانسه دعوتنامه‌هایی برای برگزاری نشست گروه بین‌المللی حامی لبنان در پاریس در تاریخ یازدهم دسامبر منتشر کرد.

به گفته منابع لبنانی، هدف از این نشست جلب حمایت‌ها از لبنان جهت مقابله با بحران اقتصادی رو به وخامت است.

این اولین باری نیست که فرانسه چنین فراخوانی می‌دهد، این کشور بارها میزبان نشست‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی در حمایت از لبنان و اقتصاد آن بوده است. در آوریل ۲۰۱۸ لبنان کمک‌ها و تعهدات مالی به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار به دست آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha