• شنبه / ۱۶ آذر ۱۳۹۸ / ۰۰:۳۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98091510850
  • خبرنگار : 30057

بررسی رخدادهای لرزه‌ای در هفته گذشته؛

از ثبت بزرگ‌ترین زلزله‌ها در بوشهر و کرمان تا انتشار بوی نامطبوع در پایتخت

از ثبت بزرگ‌ترین زلزله‌ها در بوشهر و کرمان تا انتشار بوی نامطبوع در پایتخت

در هفته گذشته در کنار ثبت زلزله‌های مهم در استان‌های کرمان و بوشهر با بزرگای به ترتیب ۴.۳ و ۴.۲ و رخداد زلزله در عسلویه با بزرگای ۳.۲، پایتخت برای دومین سال شاهد انتشار بوی نامطبوعی بوده است.

به گزارش ایسنا، در هفته گذشته بزرگترین زمین‌لرزه‌ها در آبدان استان بوشهر با بزرگای ۴.۳ و نودژ استان کرمان با بزرگای ۴.۲ به ثبت رسید ضمن آنکه در استان بوشهر ۳ زلزله بالاتر از ۳ در بندر مقام با بزرگای ۳.۴، زیارتعلی با بزرگای ۳ و کوخرد با بزرگای ۳.۲ را تجربه کرد.

در عسلویه نیز زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ و در استان فارس ۲ زلزله بیشتر از ۳ در دوبرجی با بزرگای ۳.۳، اوز با بزرگای ۳.۱ رخ داد.

در هفته گذشته علاوه بر ثبت زلزله‌های زیاد در کشور، شاهد انتشار مجدد بوی نامطبوع در تهران بودیم. این برای دومین بار است که این بو در بخش‌هایی از پایتخت منتشر شده است.

در سال گذشته که برای اولین بار این بوی نامطبوع در گستره وسیعی از شهر تهران احساس شد، دلیل آن را فروریزش چاه دستی متروکه و قدیمی ساختمان پلاسکو اعلام شد. فروریزش این چاه متروکه بر اثر حفاری و پی کنی جدید رخ داد و موجب شد گاز محبوس در آن آزاد شود.

امسال که برای دومین سال شاهد این رخداد در محدوده‌هایی چون جنوب غرب تهران، مجیدیه، سعادت آباد، مرزداران و بالاتر از میدان ولیعصر بودیم بودن هیچ اعلام نظری صورت نگرفت و موضوع به فراموشی سپرده شد.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

یکشنبه ۱۰ آذر

در ترکمانچای استان آذربایجان شرقی دو زلزله ۲.۵، سربیشه استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۵، درب بهشت استان کرمان زلزله ۲.۶، فراشبند استان فارس زلزله ۲.۹، هجدک استان کرمان زلزله ۲.۶ به ثبت رسید.

دوشنبه ۱۱ آذر

ششتمد استان خراسان رضوی زلزله زلزله ۲.۷، تسوج استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۶، افزر استان فارس زلزله ۲.۷، کنارتخته استان فارس زلزله ۲.۹، ماکو استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۶، ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۹ و محمله استان فارس زلزله ۲.۷ رخ داد.

بندر مقام استان هرمزگان زلزله‌ای با بزرگای ۳.۴ در عمق هشت کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۲۶ کیلومتری بندرمقام و ۳۲ کیلومتری پارسیان استان هرمزگان و ۴۱ کیلومتری لامرد استان فارس بوده است.

زیارتعلی استان هرمزگان بعد از یک زلزله به بزرگای سه در عمق هشت کیلومتری زلزله دیگری با بزرگای ۲.۹ را تجربه کرد.

گراب استان لرستان زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق هشت کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۱۲ کیلومتری گراب و ۱۵ کیلومتری درب گنبد استان لرستان و ۲۱ کیلومتری توحید استان ایلام بوده است.

در دوبرجی استان فارس زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۱ کیلومتری رخ داد و کانون این زمین‌لرزه در ۲۸ کیلومتری دوبرجی، ۲۹ کیلومتری رستاق و ۳۲ کیلومتری مزایجان این استان گزارش شد.

 سه‌شنبه ۱۲ آذر

در ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق شش کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۲۰ کیلومتری ترکمانچای، ۲۲ کیلومتری سراب و ۲۹ کیلومتری ترک این استان گزارش شد.

در بره سر استان گیلان زلزله ۲.۶، گوگان استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۹، گزیک استان خراسان جنوبی دو زلزله ۲.۸، بم استان کرمان زلزله ۲.۸، فیروزآباد استان فارس زلزله ۲.۹، لاله‌زار استان کرمان زلزله ۲.۷،  لوندویل استان گیلان زلزله ۲.۸، تنگ ارم استان بوشهر زلزله ۲.۷ و کامیاران استان کردستان زلزله ۲.۵ رخ داد.

اوز استان فارس زلزله‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق شش کیلومتری تجربه کرد و کانون این زلزله در ۲۸ کیلومتری اوز، ۳۳ کیلومتری خنج و ۳۶ کیلومتری بنارویه این استان به ثبت رسید.

در کوخرد استان هرمزگان زلزله‌ای با بزرگی ۳.۲ در عمق ۱۵ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۴۵ کیلومتری کوخرد، ۵۵ کیلومتری بستک و ۵۷ کیلومتری رویدر این استان بوده است.

بوشکان استان بوشهر زلزله با زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۱۸ کیلومتری لرزید و کانون این زلزله در ۱۴ کیلومتری بوشکان، ۲۰ کیلومتری کلمه و ۲۳ کیلومتری خورموج بوده است.

چهارشنبه ۱۳ آذر

در شنبه استان بوشهر زلزله ۲.۷، بیرم استان فارس زلزله ۲.۹، ترکمانچای استان آذربایجان شرقی دو زلزله ۲.۸ و ۲.۵، فرسفج استان همدان زلزله ۲.۹، بوشکان استان بوشهر دو زلزله ۲.۹،  مود استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۹، حاجی آباد استان هرمزگان زلزله ۲.۸، ایذه استان خوزستان زلزله ۲.۷ را تجربه کردند.

در هجدک استان کرمان زمین لرزه‌ای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۶ کیلومتری رخ داد و کانون این زمین لرزه در ۳۴ کیلومتری هجدک، ۴۶ کیلومتری چترود و ۵۱ کیلومتری شهداد این استان بوده است.

در ارزوئیه استان ارومیه زلزله‌ای به بزرگی ۳.۲ در عمق هشت کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۲۳ کیلومتری ارزوئیه استان کرمان، ۲۶ کیلومتری حاجی آباد و ۳۸ کیلومتری فارغان استان هرمزگان بوده است.

سرخه استان سمنان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۱۰ کیلومتری تجربه کرد و کانون این زمین‌لرزه در ۵۰ کیلومتری سرخه، ۶۱ کیلومتری سمنان و ۷۶ کیلومتری مهدی‌شهر این استان گزارش شد.

نودژ استان کرمان با زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۸ کیلومتری لرزید و کانون ۹ کیلومتری نودژ و ۱۶ کیلومتری منوجان استان کرمان و ۳۴ کیلومتری دهبارز استان هرمزگان بوده است.

کوهبنان استان کرمان نیز زلزله‌ای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد در هفت کیلومتری کوهبنان، ۳۰ کیلومتری کیانشهر و ۴۶ کیلومتری راور این استان به ثبت رسید.

پنج‌شنبه ۱۴ آذر

در آبدان استان بوشهر زلزله‌ای به بزرگای ۴.۳ رخ داد که عمق آن در ۱۲ کیلومتری و کانون این زمین لرزه در ۱۵ کیلومتری آبدان، ۱۷ کیلومتری برد خون و ۲۵ کیلومتری کاکی این استان گزارش شد.

در کاکی استان بوشهر زلزله ۲.۸، کشیت استان کرمان زلزله ۲.۵، قطور استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۷،  قلعه قاضی زلزله ۲.۷ و خشت استان فارس زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

عسلویه استان بوشهر زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد. کانون این زمین لرزه در پنج کیلومتری عسلویه استان بوشهر و ۱۶ کیلومتری گله‌دار و ۲۳ کیلومتری اسیر استان فارس به ثبت رسید.

جمعه ۱۵ آذر

در رویدر استان هرمزگان زلزله ۲.۶ رخ داد.

کدکن استان خراسان رضوی با زمین لرزه ای به بزرگای ۳.۱ در عمق هشت کیلومتری لرزید و کانون این زلزله در ۱۳ کیلومتری کدکن، ۱۸ کیلومتری بایک و ۳۰ کیلومتری رباط سنگ این استان گزارش شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۶ ۰۷:۵۶

۱- مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از95% از آبی است که دربارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود آرزوی اینجانب از کودکی این بوده است تا جلو مقدار … متر مکعب آبی را که بیش از 95% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه دربخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود را در محلی به نام تنگه بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را با احداث بندی (سدی) خاکی بگیرم اینجانب از اینکه مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از 95% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود سهم خلیجی می شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند ناراضی هستم اینجانب حتی راضی نیستم تا سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از 95% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود سهم خلیجی شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند اینجانب در نظر دارم با تغییر مسیر سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از 95% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود را سهم دریاچه فصلی در شهر خنج شهرستان خنج استان فارس نمایم. بعد از آن روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را می توان به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل کرد.