به گزارش ایسنا، حسین کنعانی مقدم صبح روز چهارشنبه در نشست «تحولات عراق – بازیگران و افقها» که از سوی جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شده بود با بیان اینکه آمریکاییها در حال حاضر استراتژی، شورش از درون و حمایت از بیرون را در پیش گرفتهاند، گفت: در واقع هدف اصلی آمریکاییها در کشورهایی چون عراق، لبنان و ایران تشکیل کشورهایی بدون حاکمیت دولت است به نحوی که خلأ قدرت در آنها ایجاد شود. به مانند آنچه که اکنون در لیبی مشاهده میکنیم که حاکمیت یگانهای وجود ندارد و یا در مصر میبینیم که دائم جنگ قدرت بین گروههای مختلف در جریان است.
کنعانی مقدم با اشاره به مسائل امنیتی موجود در منطقه گفت: باید به این موضوع توجه داشت که دیگر یک کشور نمیتواند بگوید که من اگر دور خود دیوار بکشم میتوانم امنیتم را ایجاد کنم. امنیت از حالت منطقهای نیز خارج شده و اکنون به یک مسئله جهانی تبدیل شده است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه آمریکاییها به دنبال پیشبرد استراتژی جنگهای هیبریدی در منطقه هستند و در همین راستا جنبشهای اجتماعی را ایجاد میکنند افزود: رسانهها نیز اتاق فرماندهی و هدایت این جنبشهای اجتماعی هستند.
کنعانی مقدم در ادامه گفت: یکی از ویژگیهای این جنبشهای اجتماعی دست ساخته این است که رهبری مشخص ندارند و هر کسی میتواند بر روی موج آنها سوار شود. آمریکاییها نمیخواهند در عراق قدرتی مستقل و قدرتمند وجود داشته باشد و اگر مقاومت در عراق و منطقه از حالت فعلی به حالت حاکمیتی تغییر کند این بزرگترین خطر برای رژیم صهیونیستی است و ما همه میدانیم که خط قرمز آمریکا در منطقه امنیت رژیم صهیونیستی است و برای تامین این هدف هر اقدامی را انجام میدهند.
وی همچنین با اشاره به نیت آمریکا برای کنترل منابع نفتی و درآمدهای حاصل آن ادامه داد: در حال حاضر به نظر میرسد که یکی از بهترین حالات برای آمریکاییها در عراق تجزیه این کشور است و در همین چهارچوب تلاش میکند رقابتهای موجود بین گروهها و احزاب سیاسی در عراق را به سمت جنگ داخلی سوق دهد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به برنامه ریزیهای آمریکا برای ایجاد اختلاف میان شیعیان عراق گفت: آمریکاییها فکر میکنند برای اینکه ایران را در عراق خلع ید کنند تنها راهش این است که بین شیعیان در این کشور اختلاف ایجاد کنند و سپس عراق را به سمت تجزیه سوق دهند.
وی با اشاره به استعفای نخست وزیر عراق ادامه داد: این استعفا باعث ایجاد خلأ قدرت در عراق خواهد شد و معلوم نیست که چه زمانی بار دیگر شاهد تشکیل دولت در این کشور باشیم چرا که بازیگران در صحنه عراق زیاد هستند و به تفاهم رسیدن آنها کاری سخت است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین با بیان اینکه در جریان تحولات عراق یکی از اهداف، حمله به مرجعیت در عراق بود، گفت: دستهای پنهان در اعتراضات عراق تلاش داشتند ستون مرجعیت در عراق را بشکنند و به جایگاه آن ضربه بزنند.
کنعانی مقدم همچنین در مورد حمایت ضمنی آیت الله سیستانی از استعفای نخست وزیر عراق نیز گفت: به نظر میرسد یکی از دلایل این موضوع جلوگیری از کشتار بیشتر مردم عراق بوده است و احتمالا ایشان برای جانشینی آقای عادل المهدی نیز فکری کرده باشد.
این کارشناس مسائل عراق در ادامه صحبتهای خود با اشاره به وجود برخی ذهنیتها در میان مردم عراق نسبت به ایران اظهار کرد: در ایجاد این ذهنیت شبکههای رسانهای عبری، غربی و عربی سرمایه گذاری سنگینی کردهاند و ما بعضا میبینیم که برخی از مردم عراق فکر میکنند حتی برای آب خوردن نیز باید از ایران اجازه بگیرند و این خود باعث ایجاد یک فضای ناسیونالیستی در عراق میشود.
وی ادامه داد: ما متاسفانه در عراق حضور اقتصادی قوی نداریم. این در حالیست که ترکیه و یا امارات در این زمینه سرمایه گذاری زیادی کردهاند و این موضوعی است که متاسفانه ما از آن غافل بودهایم.
انتهای پیام
نظرات