به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ در پیام توییتی اعلام کرد این تعرفه ها که بلافاصله اجرا می شوند ضروری بودند زیرا برزیل و آرژانتین افت عظیم ارزش ارزهای خود را که برای کشاورزان ما خوب نیست، هدایت کرده اند.
در حقیقت عکس این موضوع درست است و برزیل و آرژانتین تلاش کردهاند ارزش ارزهایشان را در برابر دلار آمریکا تقویت کنند. تحلیلگران میگویند منشا تصمیم ترامپ ممکن است مربوط به پیامدهای سیاسی داخلی جنگ تجاری با چین باشد.
به گفته کیم کتچیس، مدیر استراتژی سرمایه گذاری در شرکت مارتین کوری، برای بسیاری از شهروندان برزیل این اقدام آمریکا به منزله انتقام از کشاورزان سویا است که از جنگ تجاری آمریکا و چین سود برده اند و جای سویای آمریکایی را در چین گرفتهاند.
ژائیر بولسونارو، رییس جمهور برزیل که از طرفداران رابطه نزدیکتر با آمریکاست، اعلام کرد با همتای آمریکایی خود تماس خواهد گرفت و درخواست تجدیدنظر خواهد کرد.
وی به رادیو ایتالیا گفت: من این اقدام را یک تلافی نمی بینم. من با ترامپ صحبت خواهم کرد تا ما را مجازات نکند و مطمئنم که وی به حرف ما گوش خواهد کرد.
دانته سیکا، وزیر تولید آرژانتین نیز اظهار کرد تصمیم ترامپ غیرمنتظره بود و وی تلاش خواهد کرد با مقامات آمریکایی گفت و گو کند. بعلاوه وزارت خارجه آرژانتین نیز اظهار کرد مذاکرات با وزارت خارجه آمریکا را آغاز خواهد کرد.
به گفته وزیر تولید آرژانتین، این کشور از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون حدود ۵۲۰ میلیون دلار فولاد و آلومینیوم به آمریکا صادر کرده است و میزان صادراتش در سال ۲۰۱۸ به ۷۰۰ میلیون دلار بالغ شد. همچنین وزارتخانه وی با مقامات برزیلی برای داشتن یک برنامه اقدام و موضع مشترک در برابر آمریکا همکاری میکند.
ترامپ تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم علیه برزیل و آرژانتین را نخستین بار در مارس سال ۲۰۱۸ اعلام کرد اما هرگز این تعرفهها اعمال نشدند و این دو کشور آمریکای جنوبی از معافیت دائمی برخوردار شدند.
بر اساس گزارش رویترز، این ادعای ترامپ که ارزهای آرژانتین و برزیل عمدا دستکاری شدهاند با بدبینی گسترده روبرو شده است.
مذاکرات تجاری پکن و واشنگتن
در این بین، دونالد ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد قانون جدید آمریکا در حمایت از معترضان هنگ کنگ، مذاکرات تجاری با چین را راحتتر نکرده اما وی بر این باور است که چین همچنان مایل است مصالحه کند. وی یک ماه پیش اعلام کرد دولتش با چین به توافقی رسیده است که کاخ سفید از آن به عنوان فاز اول توافق تجاری یاد میکند.
اما منابع نزدیک به تیم مذاکره دونالد ترامپ اعلام کردهاند رایزنی برای عقد یک توافق تجاری میان ایالات متحده و چین اکنون متوقف شده و علت آن تایید لایحه حقوق بشری هنگکنگ است.
دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا چهارشنبه گذشته قانونی را امضا کرد که وزارت خارجه را ملزم میکند حداقل سالانه تایید کند هنگ کنگ به حد کافی از خودمختاری برخوردار است تا از شرایط تجاری مطلوب آمریکا برخوردار شود. پکن این اقدام را محکوم و اعلام کرد اقدامات متقابل قاطعی را انجام خواهد داد.
نوامبر سال ۲۰۲۰ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار میشود و مشکلاتی که سر راه فاز اول توافق تجاری به وجود دارد به همراه عدم تمایل کاخ سفید برای همکاری با کشورهای دیگر به منظور تحت فشار قرار دادن پکن، امیدها به هر گونه توافق جدیتر در آینده نزدیک را ضعیفتر کرده است.
منابع آگاه دولت آمریکا پیش از این گفته بودند اولویت اصلی ترامپ در حال حاضر منعقد کردن فاز اول توافق تجاری و تضمین خرید بزرگ محصولات کشاورزی آمریکایی از سوی چین است تا بتواند از آن به عنوان یک پیروزی بزرگ در کمپین انتخابات ریاست جمهوری استفاده کند. پس از آن چین ممکن است در برنامه سیاست ترامپ در اهمیت پایینتری قرار گرفته و وی به مسائل داخلی متمرکز شود.
دولت ترامپ روی بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار کالاهای چینی تعرفه وضع کرده در حالی که پکن روی حدود ۱۱۰ میلیارد دلار کالاهای آمریکایی تعرفه وضع کرده است. چین در راستای این توافق، خواهان حذف این تعرفهها است که خسارت زیادی به اقتصاد جهانی وارد کردهاند.
انتهای پیام
نظرات