• یکشنبه / ۱۰ آذر ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98091006589
  • خبرنگار : 71290

با اشاره به رایزنی های برجامی عراقچی در پکن

فرجی راد: رایزنی‌های سیاست خارجی باید مستمر باشد/ اروپایی‌ها نمی‌خواهند برجام به‌هم بخورد

فرجی راد: رایزنی‌های سیاست خارجی باید مستمر باشد/ اروپایی‌ها نمی‌خواهند برجام به‌هم بخورد

یک استاد ژئوپلیتیک دانشگاه با تاکید بر این که رایزنی ها در سطح دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی ما باید همیشگی و مستمر انجام شود، گفت: اروپایی‌ها نمی‌خواهند برجام به هم بخورد تا ایران وارد فاز پنجم شود به همین دلیل چراغ سبز نشان می‌دهند اما بیان تندی هم دارند.

عبدالرضا فرجی‌راد در گفت‌وگو با ایسنا در ارزیابی از سفر معاون وزیر خارجه کشورمان به پکن در ارتباط با رایزنی های برجامی گفت: پیش از این ایران مدتی با فرانسه مذاکراتی را انجام می داد و به دنبال راه حلی برای این مساله بود. از طرف دیگر باید به سایر اعضای 1+5 هم توضیحاتی را ارائه می کرد.

وی افزود: ما همکاری هایی را با چین و روسیه داریم که این همکاری ها باید در مذاکرات مورد بررسی قرار گرفته و جزئیات آن مشخص شود.

این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: با توجه به تحریم های آمریکا،  ژاپنی‌ها نیز فعال‌تر شدند و علیرغم خروج آمریکا از برجام سعی کردند منطقی‌تر فکر و عمل کنند. به عنوان مثال حتی نخست وزیر ژاپن در همکاری دریایی بحرین نیز شرکت نکرد زیرا معتقد هستند که این همکاری ها جبهه گیری را گسترش داده و تشنج در خلیج فارس را بیشتر می کند.

سفیر سابق ایران در نروژ با تاکید بر این که با چینی‌ها گفت‌وگوها و کارهای توسعه ای و سرمایه گذاری می توانیم داشته باشیم، گفت: در جریان سفر مقامات ایران و چین قرارداد راهبردی جامع با این کشور داریم که همه این موارد نیاز به یک رایزنی دارد تا زنده شود که سفر آقای عراقچی هم می تواند در این امر موثر باشد.

فرجی راد  با بیان این که سفرها از سوی دستگاه سیاست خارجی مثبت است و باید همیشه و به طور مستمر انجام شود،  به مقوله استقبال آلمان،  فرانسه و انگلیس از پیوستن 6 کشور به اینستکس اشاره کرد و افزود: اروپایی ها نمی خواهند برجام به هم بخورد و ایران وارد فاز پنجم شود،  از طرفی چراغ سبز نشان می‌دهند که ما به برجام علاقه‌مند هستیم.

وی اظهار کرد: البته اروپایی‌ها زبان و بیان تندی هم داشته و اختلاف دیدگاه هایی با یکدیگر دارند لذا این ها تلاش می کنند تا تعداد کشورهای عضو اینستکس افزایش یابد تا آمریکا به راحتی نتواند تحریم ها را اعمال کند، گرچه عمده مساله ای که آنها مورد توجه دارند غذا و دارو است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha