به گزارش ایسنا، شبنم بزمی امروز در سمپوزیوم حفظ باروری به دلایل غیر پزشکی که در پژوهشگاه رویان برگزار شد، به موضوع جایگاه پزشکی قانونی در فریز تخمک و بحث باکرگی پرداخت و تاکید کرد: بایستی سود و زیان، اثربخشی و عوارض بالقوه روشهای فریز تخمک برای بیمار توضیح داده شود.
وی در همین زمینه برخی از عوارض فریز تخمک را عفونت، خونریزی، چسبندگی موضع عمل، آبسه، آمبولی، سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، تخمک پوچ، صدمه به احشا، عوارض بیهوشی و بی حسی موضعی، حساسیت دارو و عوارض بر حسب شرایط خاص بیمار اشاره کرد و گفت: در مورد میزان احتمال موفقیت فریز تخمک نیز باید توضیحات لازم به بیمار داده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه در مورد هزینههای فریز تخمک نیز بایستی شفاف سازی صورت گیرد، برخی از این هزینهها را هزینه داروها جهت القای تخمکگذاری، اخذ، ذخیره و نگهداری دراز مدت تخمکها عنوان کرد و افزود: همچنین در فرمهای رضایت بایستی پرسیده شود که آیا این تخمکها صرفا باید برای خود فرد استفاده شود یا میتواند برای درمان نازایی سایر افراد و پروژههای تحقیقاتی نیز در صورت احتیاج نداشتن فرد مورد استفاده قرار گیرد. این در حالیست که در صورتیکه تخمک الزاما جهت استفاده بعدی بیمار نگهداری شود، بایستی درباره هزینه نگهداری آن توافق حاصل شود.
وی تصریح کرد: در برخی موارد با ارائه توضیحات لازم و با توجه به شرایط بیمار تصمیم به انجام فرآیند فریز تخمک از طریق واژینال گرفته میشود که در این صورت احتمال آسیب رسیدن به پرده بکارت وجود دارد. در چنین شرایطی باید با دوشیزگان صحبت کرد و در صورتی که آنها بخواهند، گواهی آسیب رسیدن به پرده بکارت بر اثر انجام فریز تخمک از سوی پزشک صادر میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در گواهی مبنی بر آسیب به هایمن در حین برداشتن تخمک باید با ذکر مشخصات کامل فرد متقاضی و زمان دقیق آن، محل و شدت آسیب همراه باشد و دو نسخه از این گواهی تهیه شود.
بزمی افزود: توصیه میشود سه هفته بعد از انجام عمل معاینه مجدد صورت گیرد، چرا که بافت هایمن ظریف و نازک بوده و معمولا ترمیم پیدا نمیکند، اما جراحت برای اخذ تخمک نیز بسیار کوچک است و ممکن است طی این سه هفته هایمن ترمیم پیدا کند که البته توصیه میشود پزشک معاینه کننده شخصی غیر از پزشک معالج باشد (تا این ذهنیت در بیمار به وجود نیاید که پزشک معالج به دلیل آسیب رساندن به هایمن قصد انکار آن را دارد).
وی در پایان اظهار کرد: در کشور ما فقط قانون اهدای جنین وجود دارد که پاسخگوی سوالات مطرح پیرامون این حوزه نیست، بنابراین باید دستورالعملهایی تهیه شود و مراکز نیز اطلاعات خود در این رابطه را در وبسایتهای مربوط به خود قرار دهند.
انتهای پیام
نظرات