• جمعه / ۸ آذر ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98090805084
  • خبرنگار : 71263

کاهش سهم تجدیدپذیرها در سرمایه‌گذاری‌های انرژی

کاهش سهم تجدیدپذیرها در سرمایه‌گذاری‌های انرژی

سرمایه‌گذاری انرژی جدید در اقتصادهای نوظهور از رکورد ۱۶۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ به ۱۳۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ کاهش پیدا کرد که عمدتا به دلیل کندی رشد سرمایه‌گذاری در چین بود.

به گزارش ایسنا، بلومبرگ نیوانرژی فاینانس در گزارش سالانه آب و هوا نوشت: چین به دلیل سهم اعظم خود در سرمایه‌گذاری انرژی پاک جهان عامل عمده افت این سرمایه‌گذاری‌ها بوده است.

سرمایه‌گذاری در ظرفیت جدید انرژی خورشیدی، بادی، بیوماس (زیست توده)، هیدروی کوچک، ژئوترمال و سوختهای زیستی در چین از ۱۲۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ به ۸۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ کاهش پیدا کرد. سایر بازارهای بزرگ شامل هند و برزیل نیز شاهد افت سالانه سرمایه‌گذاری‌ها در انرژی پاک بوده‌اند.

پس از سه سال برتری انرژی خورشیدی در سرمایه‌گذاری‌های انرژی پاک، انرژی بادی سال گذشته پیشی گرفت و ۵۱ درصد از کل سرمایه‌گذاری‌ها در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با ۴۷ درصد برای خورشیدی را دریافت کرد.

چین در ژوئن سال ۲۰۱۸ با اعلام این تصمیم که دیگر تاسیسات خورشیدی جدیدی را در سال ۲۰۱۸ تایید نخواهد کرد و یارانه‌های این بخش را کاهش می‌دهد بازار را شوکه کرد. تغییر عمده در سیاستهای خورشیدی به کندی قابل توجه سرمایه‌گذاری‌ در ظرفیت جدید منتهی شد.

طبق گزارش بلومبرگ نیوانرژی فاینانس، بدون در نظر گرفتن چین، هند و برزیل، سرمایه‌گذاری انرژی پاک در بازارهای نوظهور در سال ۲۰۱۸ رشد کرد و به رکورد ۳۴ میلیارد دلار در مقایسه با ۳۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ رسید.

اگرچه ساخت جدید نیروگاههای زغال سوز در بازارهای نوظهور به پایینترین حد در یک دهه اخیر کاهش پیدا کرده اما تولید نیروی زغال سوز در سال ۲۰۱۸ هفت درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۷ رشد کرد که بالاترین رشد سالانه از سال ۲۰۱۳ به این طرف بوده است. تولید برق با استفاده از زغال سنگ از ابتدای دهه جاری ۵۴ درصد رشد کرده است در حالی که سال میلادی گذشته حداکثر ۴۷ درصد از کل نیروی تولید شده در اقتصادهای در حال توسعه با استفاده از سوزاندن زغال سنگ بوده است.

بلومبرگ نیوانرژی فاینانس در این گزارش هشدار داد با وجود پیشرفت در بسیاری از اقتصادها و ادامه ساخت و بکارگیری انرژی پاک، گذر به سوی انرژی پاک به حد کافی سریع نیست تا به چالشهای جوی پرداخته شود. سوختهای فسیلی فناوری اصلی مورد استفاده در حدود نیمی از ۸۳ بازاری بودند که شاهد رشد ظرفیت در سال ۲۰۱۸ بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha