• یکشنبه / ۳ آذر ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 98090301495
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول:

بهره برداری اقتصادی از رباط قره بیل نمی شود

بهره برداری اقتصادی از رباط قره بیل نمی شود

ایسنا/خراسان شمالی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: در حال حاضر از رباط قره بیل بهره برداری اقتصادی نمی شود.

علی مستوفیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه این بنای تاریخی قابلیت واگذاری به بخش خصوصی جهت بهره برداری بیشتر را دارد، افزود: طی چند سال گذشته امر مرمت این بنای تاریخی در دستور کار قرار گرفته است و عملیات مرمت این بنا هم اکنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز این بنا قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارد تا بهره بردار بتواند از آن استفاده کند، اما طبق ماده 27 قانون بناهای تاریخی به بخش خصوصی واگذار شود که سند داشته باشد.

مستوفیان اظهارکرد: اداره کل میراث فرهنگی استان هیچ سندی از این بنای تاریخی ندارد و از سوی دیگر در سال های گذشته نیز اداره کل اوقاف لایحه ای برای دریافت سند از این اثر تاریخی درخواست داده بود.

وی با تصریح بر اینکه باید اوقاف در این زمینه با این اداره کل مشارکت داشته باشد، گفت: اداره کل اوقاف باید از دریافت سند انصراف دهد تا این اداره کل بتواند پیگیری های لازم را انجام دهد.

این مقام مسئول با بیان اینکه از این بنای تاریخی می توان به عنوان مرکز اقامتی و پذیرایی استفاده کرد، تاکید کرد: رباط قره بیل در منطقه ای واقع شده که در حوالی آن منطقه قورخود، خمبی و پارک ملی گلستان با ظرفیت های بالای گردشگری قرار گرفته است، بنابراین می توان از آن بهره های زیادی را برد.

رباط قره ‌بیل یکی از کاروانسراهای دوره تیموری است که بر سر شاهراه گرگان و در روستای رباط قره بیل شهرستان گرمه ساخته‌شده است.

این کاروانسرا بنایی است با پلان چهارگوش که دو حیاط بزرگ و کوچک دارد، در اطراف حیاط کوچک حجره‌هایی با ابعاد مختلف به‌صورت تودرتو احداث ‌شده که پوشش سقف آن‌ها گنبدی است و زیر سقف با کاربندی‌های زیبای گچی تزئین شده است.

دورتادور بنا با یک دیوار سنگی که در تمام اضلاع آن برج‌های دیده‌بانی ساخته شده احاطه شده است، این بنا به احتمال فراوان در قرن 5-4 هجری قمری ساخته شده و در متون تاریخی از آن به نام رباط املوتلو یاد شده است.

در دوره تیموریان و در زمانی که شاهراه کهن گرگان- نیشابور برای دسترسی به مشهد احیاء می‌شود، به دستور وزیر با تدبیر دربار تیموری، امیرعلی شیر نوایی، رباط (کاروانسرا)‌هایی در طول این مسیر ساخته شده یا مرمت می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha