• شنبه / ۲ آذر ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 98090200480

چهارمین همایش بین‌المللی "سیره نبوی در طب" در شیراز برگزار شد

چهارمین همایش بین‌المللی "سیره نبوی در طب" در شیراز برگزار شد

ایسنا/فارس چهارمین همایش بین‌المللی "سیره نبوی در طب" طی روزهای پایانی هفته گذشته و با ارائه مقالات و سخنرانی‌های دانشمندان و اساتید داخلی و خارجی در شیراز برگزار شد.

چهارمین همایش بین‌المللی سیره نبوی در طب، شامگاه سه‌شنبه ۲۸ آبان در شیراز آغاز به کار کرد و طی روزهای چهارشنبه ۲۹ و پنجشنبه ۳۰ آبان در محل مجتمع ولایت شیراز، با برگزاری نشست‌ها و پنل‌های علمی و تخصصی ادامه یافت.

به گزارش ایسنا، در این همایش علاوه بر نشست‌های علمی و تخصصی، ۱۲ پنل نیز برگزار شد که پنل‌های اول تا سوم به نشست توسعه و کاربرد علوم بین رشته‌ای انسانی و تجربی در محورهای علم شبه علم، دلایل غلبه ماتریالیسم علمی بر مجامع علمی، ظهور پارادایم‌های آنتی ماتریالیسم در علوم تجربی و موانع موجود و واکاوی علم و دین از چشم‌انداز شناخت‌شناسی و با حضور اساتیدی چون گلشنی، زاهد زاهدانی، یوسفی و شمسایی برگزار شد.

در پنل‌های ۴ تا ۶ نیز به احادیث طبی در محورهای کاربرد احادیث بهداشتی در علوم پزشکی و کارکرد احادیث طبی در پزشکی امور با حضور اساتیدی چون حجت‌الاسلام رحمان‌ستایش از پژوهشکده دارالحدیث قم و رضایی آدریانی، مدیر گروه فلسفه و اخلاق سلامت دانشکده سلامت و دین پرداخته شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس در آیین پایانی چهارمین همایش سیره نبوی در طب گفت: در ۴ محور باید از سیره پیامبر(ص) برای امور مختلف از جمله طب بهره ببریم.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام محور اول را مبانی جهان‌بینانه، انسان‌شناسانه و معرفت‌شناسانه برشمرد که از دین می‌توان اخذ کرد و افزود: علم به تعبیر امروزی که متداوا شده است، وقتی از یک مبانی در تمدنی است به مبانی تمدن دیگر می‌رود و طور دیگری رشد می‌کند.

او با بیان اینکه باید نگاه جهان‌بینانه را در بحث فلسفه پزشکی دنبال کنیم، ادامه داد: انسان‌شناسی ما وقتی متفاوت می‌شود و برای علم پایه قرار می‌گیرد، طب هم برتری می‌یابد و به همین شکل معرفت‌شناسی ما.

امام جمعه شیراز اظهار کرد: در طول چند سال گذشته در المپیادهای دانشگاه علوم پزشکی چند موضوع مورد بحث قرار گرفته است از جمله فلسفه پزشکی و همین‌طور انسان شناسی در پزشکی به مرور دارد به عنوان موضوع قرار می‌گیرد و کار می‌شود و امیدواریم در آینده این‌ها خیلی دقیق و عمیق متناسب با فرهنگ دینی و سیره پیامبر(ص) تبیین شود.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه محور دوم در رابطه با رویکردهای دانش پزشکی است که این هم به واسطه نگاه به سیره پیامبر(ص) قابل تغییر است، گفت: امام راحل یک اشاره خیلی کوتاه داشتند که کدام یک از طب پیشگیری یا طب درمان مقدم است و کدام بیشتر کاربرد دارد این‌ها را بیشتر از رویات گرفتیم و اصولاً امام(ره) اهل این بود که چکیده مباحث طولانی را در یک جمله می‌گفت.

دین می‌تواند تغییر عمیق در رویکردهای عرصه پزشکی ایجاد کند

او با تأکید بر اینکه می‌توان برای سیاستگذاری پزشکی و مدیریت این عرصه از تعالیم دین استفاده‌های بسیار زیادی برد، گفت: دین می‌تواند تغییر عمیق در رویکردهای عرصه پزشکی ایجاد کند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس، مسئله سوم را روش‌های تحقیق و پژوهش در علم دانست و گفت:‌ ابن سینا در منطق شفا تصریح دارد که پزشکی علمی تجربی است و باید بر پایه تجربه در آن جلو برویم و این روش هم به کار تجربی مشهور است که این روش بسیار ارزشمندی است.

آیت‌الله دژکام با یادآوری اینکه آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی فرمودند وقتی تعریفتان از انسان عوض می‌شود، مجال برای روش وحیانی هم پیدا می‌شود، گفت: در این صورت جای روش وحیانی یک جای خاصی می‌شود.

او همچنین با تأکید بر اینکه طب متعالی طبی است که می‌تواند از روش‌های مختلف در جای خودش به خوبی برای درمان و پیشگیری استفاده کند، اهمیت توجه به علم اخلاق پزشکی را یادآور شد و گفت: در اخلاق پزشکی هم باید از سیره پیامبر(ص) بهره‌مند باشیم که این نگاه هم در همایش سیره نبوی به صورت خوبی بسط داده شده است.

مسئول همایش بین‌المللی «سیره نبوی در طب» نیز در این مراسم با بیان اینکه نظریه‌پردازی در سیره نبوی از مهمترین موضوعات محوری این دور از همایش بود، گفت: محور دور اول همایش تبیین و معرفی سیره نبوی، محور دوم ترویج سیره نبوی و محور دوره سوم و چهارم به نظریه‌پردازی در سیره نبوی پرداخته شد.

حجت‌الاسلام محمودی با بیان اینکه در این دوره ۱۲ نشست علمی با ۱۲ عنوان برگزار شد، افزود: طی دو روز و در هر روز ۶ نشست علمی در سه سالن به صورت همزمان اجرایی شد.

او با بیان اینکه در این همایش قریب ۷۰ میهمان خارج از استان فارس و همچنین اساتید حوزه و دانشگاه‌های فارس حضور داشته و به ارائه مقاله پرداختند، عنوان کرد: میهمانان خارجی نیز به صورت ویدئو کنفرانس در همایش حضور داشتند.

مسئول همایش بین‌المللی «سیره نبوی در طب» یادآور شد: محور دوازده نشست درخواست مقام معظم رهبری مبنی بر بیانیه گام دوم بود که بنا بر این بود که اساتید دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه نقطه نظرات تکمیلی خود را نسبت به بیانیه گام دوم مکتوب و اعلام کنند.

محمودی بیان کرد: این همایش فضایی ایجاد کرد که هم‌افزایی بسیار منطقی میان حوزه و دانشگاه ایجاد شود و یکی از نکات مثبت این جریان تفاهم‌نامه‌های متعددی بود که بین مراکز حوزوی و دانشگاهی به امضا رسید و امیدواریم این حرکت استمرار پیدا کنند.

او ادامه داد: در عین حالی که در این بحث‌های نظریه‌پردازی مطرح می‌شد، یک نقطه آسیب‌زدایی در این عرصه هم ایجاد شد زیرا عده‌ای با ادعای سیره نبوی موجبات وهن رسول خدا(ص) و ائمه هدی را فراهم کرده بودند که با روشنگری که در این همایش ایجاد شد راه برخی از این مدعیان به صورت منطقی و یک حرکت کاملاً علمی مسدود شد.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران فارس خاطرنشان کرد: بیشتر اهتمام دانشگاه‌های علوم پزشکی، مباحث سلامت و پیشگیری و درمان است و این همایش باعث شد که ذهن‌های دانشمندان علوم پزشکی به بعد دیگر انسان که روح آن است معطوف شود و عرصه‌های جدیدی برای علوم پزشکی باز کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha