• چهارشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 98082919058
  • خبرنگار : 71591

مردم به توسعه شبکه ۵G اعتماد ندارند!

مردم به توسعه شبکه ۵G اعتماد ندارند!

تلسترا، اپراتور مخابراتی استرالیا، اعلام کرد که مردم تحت تاثیر انتشار اخباری مبنی بر تهدیدات شبکه ۵G بر سلامت انسان و محیط زیست، هیچ اعتماد و تمایلی به توسعه آن ندارند.

به گزارش ایسنا، تلسترا به عنوان بزرگترین شرکت و اپراتور مخابراتی استرالیا به تازگی اعلام کرده است که مردم و شهروندان تحت تاثیر اخبار و گزارش‌های فراوانی که درباره خطرات و تهدیدات نسل پنجم شبکه اینترنت همراه ۵G بر روی سلامت بشر، حیوانات و محیط زیست دارد، هیچ اعتمادی به راه‌ندازی و توسعه زیرساخت‌های لازم برای این شبکه ندارند و بدین ترتیب از دولت استرالیا برای اعتمادسازی و فرهنگ سازی در این خصوص به اپراتورهای مخابراتی کمک کند.

طبق گزارشی که در گاردین آمده است، توسعه شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G در طول چند سال اخیر یکی از مواردی است که موجب شده است میان شرکت‌ها و اپراتورهای مخابراتی رقابت تنگاتنگی ایجاد شود و کشورهای بسیاری نیز درصدد برقراری و راه‌اندازی شبکه اینترنت پرسرعت ۵G و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای آن باشند. اما یکی از مسائلی که همواره مورد بحث و بررسی از سوی شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G قرار گرفته است، امنیت و سلامت این نسل جدید از شبکه اینترنتی است که آیا واقعا برای انسان، حیوانات و محیط زیست بی‌خطر است یا خیر.

در طول یک سال اخیر گزارش‌های متعددی از سوی جامعه بین المللی و دانشمندان فعال در حوزه فناوری منتشر شده است که با تشریح دقیق جزئیات، به بررسی معایب و مضرات راه اندازی نسل پنجم اینترنت همراه پرداخته‌اند.

دانشمندان با انتشار این گزارش‌ها از تمامی دولت‌های جهان درخواست و تقاضا کرده‌اند که هر چه سریعتر اقدامات لازم به منظور جلوگیری از توسعه شبکه نسل پنجم اینترنت همراه ۵G را انجام دهند چراکه این شبکه مخابراتی و اینترنتی خطرات و تهدیدات جدی برای سلامتی شهروندان کشورهای مختلف ایجاد خواهد کرد.

در این گزارش آنها خاطرنشان کرده‌ بودند که تکنولوژی ۵G از بخشی از طیف رادیویی به نام امواج میلیمتری استفاده می‌کند که این امواج ویژگی‌های منحصربفردی دارند که یکی از آنها فرکانس بالای آنهاست. این امواج به منظور انتقال اطلاعات با حجم بالا و سرعتی بسیار زیاد، باید فرکانس بالایی نیز داشته باشند. اما این در حالی است که این نوع از امواج یکپارچگی خود را در فاصله‌های طولانی از دست داده و از اجسام جامد به خوبی عبور نمی‌کنند.  به همین خاطر برای جبران برد کوتاه و طول موج پایین این امواج میلیمتری، بر روی تمامی دستگاه‌های الکترونیکی و ابزارهای موردنظر حتی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی و چراغ های خیابانی نیز باید هزاران برج کوچک مخابراتی نصب شود تا در انتقال و جابجایی این امواج تداخلی ایجاد نشود. تعداد زیاد این برج های کوچک مخابراتی در سطح شهر است که موجب نگرانی دانشمندان فعال در حوزه فناوری، پزشکی و محیط زیست شده است و موجب شده که دولت‌ها و شرکت‌های مخابراتی در توسعه این فناوری به تردید بیفتند.

از خطرات و تهدیداتی که این امواج برای سلامتی انسان، حیوان و محیط زیست ایجاد می‌کند، می‌توان به افزایش رشد و تکثیر سلولی، افزایش احتمال ابتلا به سرطان، اختلالات ژنتیکی، تغییرات منفی در سیستم تولیدمثل، اختلال در یادگیری و مشکلات ذهنی، اختلالات عصبی و مغزی و تاثیرات منفی بر محیط زیست اشاره کرد.

در این گزارش جامع بالغ بر ۱۸۰ نفر از دانشمندان از بیش از ۳۵ کشور جهان این اطلاعات را تایید کرده و ۲۳۰ نفر از دانشمندان و محققان ارشد تحقیقاتی در بهترین دانشگاه‌های جهان نیز از جامعه بین‌المللی درخواست کرده‌اند که در توسعه این فناوری تجدیدنظر کرده و در صورت لزوم، برخی از فناوری‌های بکاررفته در آن را تغییر داده و یا اصلاح کنند.

با اینکه گزارش‌های مکرری در خصوص بی خطر بودن توسعه شبکه ۵G منتشر و احتمال خطرات مستقیم شبکه ۵G بر سلامتی انسان رد و تکذیب شد، اما همچنان بسیاری از کارشناسان و متخصصان در حوزه های مختلف علی الخصوص پزشکی، بر این باورند که دولت‌های مختلف و شرکت‌های مخابراتی به علت سودآوری بسیار بالایی که توسعه فناوری مذکور و به تبع آن سایر فناوری‌های مربوطه همچون صنعت خودروهای خودران و هوشمند و خانه هوشمند برای آنها به ارمغان می‌آورد، سکوت کرده و علاوه بر مخالفت نکردن با توسعه و راه‌اندازی شبکه ۵G، جلوی توسعه آن را نیز نخواهند گرفت.

کشورهای بسیاری در سراسر جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی و غیره با همکاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه ۵G هستند و در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داده‌اند.

بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله سوئیس با عقد قراردادهای جدیدی با بزرگترین شرکت‌های مخابراتی فعال در جهان همچون هواوی، نوکیا و اریکسون سعی دارند زیرساخت‌های لازم برای برقراری زودهنگام شبکه نسل پنجم اینترنت همراه ۵G را توسعه دهند تا کاربران و مشترکان بتوانند از خدمات اینترنت پرسرعت و سایر قابلیت های جدید آن بهره مند شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha