رضا مجیدی، رئیس دانشگاه تبریز در مراسم جشن کتاب و آیین تجلیل از استاد گلابی، ضمن قدردانی از زحمات استاد گلابی به عنوان استاد و دانشمند علمی ایران، با بیان اینکه استاد گلابی دانشمندان زیادی را تقدیم جامعه کرده است، گفت: ایشان همواره بر این اصل معتقد بود که دانشجویان باید به گونهای تربیت شوند که در جامعه باعث افتخار شده و همواره برای سربلندی کشور در زمینههای مختلف تلاش کنند.
وی با تاکید بر اینکه استاد گلابی همواره عمر خود را وقف بنای عظیم علمی و انسانی کرده است، افزود: استاد گلابی شخصیتی دانشمند و سخت کوش در بلندای فرهنگ، علم و دانش شیمی بوده و با پژوهشهای فراوان توانسته تالیفهای ماندگاری را به محققان دانشگاه تبریز و ایران ارائه دهد، همچنین در کنار آثار ماندگار علمی، شاگردان زیادی را تربیت کرده است.
رئیس دانشگاه تبریز بیان کرد: ترسیم شخصیت استاد گلابی از قلم و بیان خارج است، معتقدم وجود چنین دانشمندانی در دانشگاه برای ما نعمت است، امیدوارم خداوند طول عمر با عزت برای ایشان عطا کند تا جامعه بیشتر از خدمات علمی، فرهنگی و اجتماعی این استاد بزرگوار بهرهمند شود.
وی با بیان اینکه کتاب دید جدیدی نسبت به جهان باز میکند، اظهار کرد: کتاب عینکی است که میتوان با آن جهان را نگریست، متاسفانه نسل امروز ما از این امر غافل شدهاند.
وی افزود: فضای مجازی انسان را از خود بیگانه کرده است، انسان زمانی با کتاب خوانی بیگانه میشود که احساس کند همه چیز را میداند؛ در حالی که کتاب به انسان خط و جهت میدهد، باید تلاش کنیم کتابخوانی را در جامعه رونق دهیم.
به گزارش ایسنا، استاد سیدمهدی گلابی نیز در این مراسم با بیان اینکه دیدگاه ما در رابطه با کتاب و مطالعه متفاوت است، گفت: معتقدم نظام آفرینش و تمامی موجودات در این کرهی خاکی و سایر کرات، همگی کتاب روشن و پرمحتوایی برای همهی انسانها هست.
وی افزود: خداوند انسانها را اهل مطالعه آفریده تا متناسب با اندیشه و نگاه خود، از نظام آفرینش چیزی یاد بگیرند، انسان اگر با چشم بصیرت طبیعت را بنگرد قطعا در نظامآفرینش، بهترین و عالیترین کتاب را خواهد یافت.
گلابی بیان کرد: حدود ۴۵ سال در دانشگاه تبریز و سایر دانشگاههای کشور تدریس و تحقیق کردم، از اساتید بزرگوار میخواهم دروس خود را تا جایی که میتوانند با استناد به منابع علمی معتبر ارائه دهند چرا که برخی از دانشجویان علاقمند به منابع علمی هستند.
امین مظفری، عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه تبریز در مراسم جشن کتاب، با بیان اینکه اکنون منابع آگاهی تغییر یافته است، گفت: اکنون مردم سراغ منابعی از جمله کتابهای صوتی، اپلیکشنها و شبکههای اجتماعی میروند.
وی ادامه داد: رویکرد کتاب نخواندن آسیب محسوب نمیشود چرا که انسانها با تعدد انتخاب و با استفاده از تکنولوژی، منابع زیادی برای مطالعه در اختیار دارند.
وی تاکید کرد: اگر میخواهیم مردم به مطالعه علاقمند شوند باید سبکهای مختلف کتاب خوانی اعم از صوتی و غیره را مورد بررسی قرار دهیم.
مظفری با بیان اینکه ما در مدرسه و دانشگاه ایده پردازی نداریم، گفت: متاسفانه زنگ انشا در مدارس ما تعطیل است، در حالی که افراد برای نوشتن باید ایده داشته و بتوانند ایده پردازی کنند، کسی که مطلبی مینویسد ابتدا باید ایده داشته باشد و معتقدم این ایده پردازی در مدارس باید به دانش آموزان آموزش داده شود.
گزارش ایسنا میافزاید؛ استاد سیدمهدی گلابی در سال 1333وارد دانشکدهی داروسازی تبریز شد و در سال 1341 به عنوان رتبهی اول بورس فارغ التحصیلی در دانشگاه علوم پاریس پذیرفته شد.
در سال 1346 به کشور بازگشته و به عنوان اولین استادیار شیمی تجزیه در دانشکدهی علوم دانشگاه تبریز شروع به کار کرد.
وی در طول خدمت خود، مسئولیتهای مختلف اجرایی از جمله ریاست دانشگاه تبریز، عضویت در هیئت امنای فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی، فرماندار تبریز و نماینده شورای نگهبان در اولین انتخابات مجلس شورای اسلامی استان را برعهده داشت.
همچنین کسب نشان درجه اول فرهنگ به مناسبت کسب رتبه اول در دکترای داروسازی، انتخاب به عنوان استاد نمونهی کشوری در سال 1371، انتخاب به عنوان محقق منتخب شیمی تجزیه از سوی انجمن شیمی ایران، مترجم برگزیده کتاب سال دانشگاه تهران، انتخاب به عنوان چهره ماندگار علم ایران در سال 1384 و غیره گوشهای از افتخارات این دانشمند فرزانه است.
انتهای پیام
نظرات