به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، نظارت غرب بر انتخابات پارلمانی بلاروس در حالی صورت میگیرد که کشورهای غربی میخواهند ببینند الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، تا چه میزان حاضر است قدرت را با کاندیداهای اپوزیسیون در این انتخابات شریک شود.
لوکاشنکو ۶۵ ساله مدت ۲۵ سال است که ریاست دولت بلاروس را برعهده دارد اما حالا با هدف بهبود روابط با غرب به دلیل سرد شدن روابط با مسکو، به برخی از چهرههای اپوزیسیون اجازه داده تا خودشان را نشان دهند و وارد رقابتهای انتخاباتی شوند.
در سپتامبر، آمریکا و بلاروس اعلام کردند برای نخستین بار از ۲۰۰۸ روابط دیپلماتیک خود را از سر میگیرند.
واشنگتن نیز اعلام کرده بسته به اینکه انتخابات پارلمانی در بلاروس و انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ چطور پیش برود، تحریمها علیه این کشور را کاهش میدهد.
در حالی که تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا علیه بلاروس، در سال ۲۰۱۶ و در پی آزادی زندانیان سیاسی و سایر اصلاحات برداشته شد، روابط این کشور با روسیه و پس از آن رو به سردی رفت. مینسک از به رسمیت شناختن الحاق شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ به روسیه امتناع کرد.
در آخرین انتخابات پارلمانی در ۲۰۱۶ لوکاشنکو به دو کاندیدای اپوزیسیون اجازه داد تا در پارلمان ۱۱۰کرسی بلاروس و برای نخستین بار در طول دو دهه کرسی داشته باشند، اگرچه هر دوی این افراد از شرکت در انتخابات امروز منع شدهاند.
حدود ۳۰۰ کاندیدای اپوزیسیون در انتخابات امروز شرکت کردهاند.
انتهای پیام
نظرات