• شنبه / ۲۵ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 98082516302
  • خبرنگار : 50184

آغاز مطالعات باستان شناسی در معبد آناهیتا پس از 26 سال

مدیر پایگاه: بدنبال یافتن بقایای راه ابریشم در ضلع جنوبی معبد هستیم

مدیر پایگاه: بدنبال یافتن بقایای راه ابریشم در ضلع جنوبی معبد هستیم

ایسنا/کرمانشاه مدیر پایگاه تاریخی معبد آناهیتا از شروع مطالعات جدید باستان شناسی در این معبد پس از 26 سال خبر داد.

مرتضی گراوند در گفت و گو با ایسنا، از استقرار گروه باستان شناسی دانشگاه ساپینزا رم در معبد تاریخی آناهیتا خبر داد و گفت: این گروه هفت نفره در راستای انجام مطالعات باستان شناسی و مستندنگاری در این معبد تاریخی مستقر شده‌اند.

وی تصریح کرد: آخرین باری که مطالعات باستان شناسی و مستندنگاری در این معبد تاریخی انجام گرفته، مربوط به سال 1372 است که توسط چند تن از باستان شناسان ایرانی صورت گرفت.

مدیرپایگاه معبد تاریخی آناهیتا در ادامه در تشریح فعالیت‌هایی که این گروه در محوطه باستانی معبد انجام خواهند داد، گفت: این گروه از صبح امروز(25 آبان) در گام ابتدایی فعالیتشان، مطالعه سبک نظام ستون‌سازی در معبد آناهیتا را به منظور مقایسه با سبک نظام ستون سازی در یونان و روم باستان شروع کرده‌اند.

به گفته این مسئول این گروه در این بخش از مطالعه خود روی اندازه گیری و بررسی ستون‌ها و سرستون‌های محوطه باستانی معبد کار می‌کنند.

وی مطالعه روی یافته‌های باستان شناسی کشف شده در محوطه معبد را از دیگر فعالیت‌های این گروه اعلام کرد و گفت: تهیه عکس، طراحی و بازنگری در ویژگی مواد فرهنگی کشف شده در معبد از نظر فرم و شکل، کارکردها و تعیین بازه زمانی از جمله کارهایی است که در این بخش انجام خواهد گرفت.

تلاش برای یافتن بقایای جاده تاریخی ابریشم در ضلع جنوبی معبد باستانی آناهیتا از برنامه‌های دیگر گروه باستان شناسی دانشگاه ساپینزا رم در مطالعه این معبد خواهد بود که گراوند به تشریح آن پرداخت و گفت: از آنجایی که مورخان قدیمی در آثار خود از قرار گرفتن معبد آناهیتا در مسیر گذر جاده شاهی یا تاریخی ابریشم یاد کرده‌اند و از سوی دیگر در ضلع جنوبی این معبد هم پلکانی قرار گرفته، برای همین باستان شناسان ایتالیایی در این بخش هم مطالعات ژئوفیزیک خواهند داشت تا شاید بقایای این جاده تاریخی را پیدا کنیم.

مدیرپایگاه تاریخی معبد آناهیتا تصریح کرد: در بررسی‌هایی که در این قسمت معبد انجام می‌گیرد، بدنبال این هستیم که ببینیم آیا در زیر سطح صاف کنونی ضلع جنوبی قبلا ساخت وسازی وجود داشته و آیا می‌توان بقایای جاده شاهی هخامنشی و یا راه ابریشم را پیدا کرد، یا نه.

وی در ادامه با بیان اینکه مرحله اول مطالعات گروه باستان شناسی دانشگاه در معبد آناهیتا به مدت 20 روز طول می‌کشد، عنوان کرد: این گروه پس از انجام این مرحله از مطالعات به منظور بررسی دستاوردهای خود به ایتالیا بازخواهند گشت و اواخر اسفند و یا اوایل سال آینده برای شروع مرحله دوم مطالعاتشان که گاه شماری و تعیین قدمت بنا بخشی از آن است، به کرمانشاه خواهند آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha