احمد گلی، امروز 21 آبان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مراتع به عنوان بستر حیات نقش بسیار مهم و اساسی در تعادل و تنوع زیستی ایفا میکنند.
وی بیان کرد: با تکیه بر این موضوع اداره منابع طبیعی شهرستان قاینات در طول سالیان گذشته با مدیریت و اصلاح و احیا مراتع با همکاری مرتعداران توانسته است میزان 60 هزار هکتار اراضی که بر اثر چرای مفرط و با خشکسالی و سایر عوامل تخریب شده است را احیا کند و در حال حاضر به عنوان مراتع احیا شده در اختیار مرتعداران صاحبان پروانههای چرا قرار دهد.
عواملی که جان مراتع را میگیرد
به گزارش ایسنا، گلی با بیان اینکه در حال حاضر عوامل مختلفی مراتع کشور و شهرستان را تهدید میکند، افزود: بیشترین تهدیدکننده چرای مفرط و بیش از ظرفیت مجاز دام است که خود نقش مهمی در کاهش کیفیت تنوع پوشش گیاهی و تخریب و تصرفات و واگذاریها و عدم حفظ یکپارچگی مراتع را به دنبال داشته است که عملا تهدید جدیتر محسوب میشود.
وی با تأکید بر اینکه اکوسیستمهای مرتعی نقش پایهای در حفظ تنوع زیستی و آب و خاک دارند، بیان کرد: این اکوسیستمها به معنای واقعی بستر حیات به شمار میروند و تخریب مراتع در هر حالتی خط قرمز محسوب میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قاین با بیان اینکه این مراتع، زمینهای بایر و بی مصرف نیستند بلکه منبع ذخیره زمین برای توسعه آینده هستند، تصریح کرد: مراتع رویشگاههای زنده و طبیعی این کشور هستند که نقش دائمی و پایدار در حفظ چرخه حیات دارند و بی توجهی به آن خسارت جبران ناپذیری به بار میآورد.
گلی با اشاره به اینکه 626 هزار هکتار از مساحت شهرستان را مراتع تشکل میدهد، افزود: متوسط تولید علوفه سالیانه مراتع شهرستان در هر هکتار از 30 تا 70 کیلوگرم در هکتار با توجه به تاج پوشش گیاهی است که در مناطق قرق این مقدار تا دو برابر برآورد میشود.
وی گفت: در همین راستا امسال نزدیک به 60 هزار هکتار از مناطق قرق شهرستان جهت چرای دام دامداران آزادسازی شده که با توجه به پوشش گیاهی مناطق مذکور بر آورد تولید 7200 تن علوفه مرتعی در این مناطق پیشبینی میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قاین یادآور شد: با توجه به قیمت مصوب دولت برای یک کیلوگرم علوفه مرتعی 10 هزار و 500 ریال اعلام شده، بالغ بر 75 میلیارد ریال ارزش ریالی علوفه مرتعی در مناطق قرق آزادسازی شده سطح شهرستان برآورد میشود.
انتهای پیام
نظرات