ایرج حیدریان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این رقم به آن معنا است که تنها 7.6 درصد از گستره وسیع این استان دارای آبخوان و منابع آب زیرزمینی است و مابقی آن فاقد هرگونه منابع آبی است.
وی با بیان اینکه استحصال آب در گستره بزرگی از این استان امکانپذیر نیست ادامه داد: براساس مطالعات ژئوفیزیک انجام شده به دلیل نبود آبخوان در بخش وسیعی از استان امکان استحصال آب و حفر چاه نیست.
دبیر کارگروه سازگاری با کمآبی استان، پذیرش واقعیتهای اقلیمی و جغرافیایی را امری ضروری خواند و گفت: برای تامین نیازهای آبی در این استان باید به دنبال راههایی غیر از حفر چاه و استحصال آبهای زیرزمینی بود.
وی به پیشینه معضل کم آبی در برخی دشتهای این استان پرداخت و افزود: دشت ایوانکی در نزدیکی پایتخت از سال 1347 دشت ممنوعه بوده و هفت سال پس از آن یعنی در سال 1354 به عنوان دشت ممنوعه بحرانی اعلام شده به عبارتی از آن سال اعلام شده که هیچگونه عملیات استحصال آب در آنجا نباید انجام شود تا آبخوانهای آن به مرور خود را احیاء کنند.
حیدریان با اشاره به فقر منابع آبی در این استان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط خاص اقلیمی این منطقه، بهرهبرداریهای آبی در این استان باید بهینه و راندمان آبی در آن افزایش بیشتری بیابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان از استان سمنان به عنوان یکی از استانهایی نام برد که اقدامات خوبی در راستای مصرف بهینه آب در آن انجام شده و گفت: در حوزه کشاورزی خوشبختانه سند الگوی کشت در استان تدوین و در برخی دشتها اجرایی شده است. همچنین 80 درصد چاههای کشاورزی در این استان صاحب کنتور هوشمند شدند و این در حالی است که در سطح کشور تنها 25 درصد چاهها دارای کنتور هوشمند هستند.
وی بر ضرورت نصب کنتور هوشمند در همه چاههای این استان تاکید و تصریح کرد: با نصب کنتور هوشمند در 20 درصد چاههای باقیمانده به اولین استان کشور تبدیل میشویم که همه چاههای کشاورزی آن دارای کنتور هوشمند هستند.
انتهای پیام
نظرات