• دوشنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۸ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98082012179
  • خبرنگار : 71234

توضیحات «طلایی‌نیک» درباره روند اجرای قانون معافیت فرزندان ایثارگران از خدمت وظیفه عمومی

توضیحات «طلایی‌نیک» درباره روند اجرای قانون معافیت فرزندان ایثارگران از خدمت وظیفه عمومی

معاون پارلمانی وزارت دفاع گفت که اذن لازم برای اجرای قانون برنامه ششم مبنی بر کسر خدمت فرزندان ایثارگران به ازای هر ماه حضور در جبهه، اسارت و یا درصد جانبازی داده نشده است و لذا قانون برنامه در این باره اجرایی نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، سردار رضا طلایی نیک در جلسه علنی امروز (دوشنبه) و در جریان طرح اصلاح بند «د» ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه مربوط به کاهش سهمیه معافیت فرزندان ایثارگران گفت: مجلس شورای اسلامی در بند «د» ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه مصوب کرد که به ازای هر ماه حضور رزمندگان در جبهه هر درصد جانبازی جانبازان و هر ماه سابقه اسارت آزادگان یک ماه کسر از خدمت به فرزندان آنها داده شود منتها در ابتدای این مصوبه اعلام شد که این موضوع در صورت اذن رهبری رخ می‌دهد، یعنی باید نیازهای دفاعی کشور سنجیده شود و آمار و میزان مشمولین برآورد شده و به تناسب نیاز نیروهای مسلح و شرایط ایجابی این قانون اجرایی شود. برای این موضوع اذن داده نشد چون با ساختار و روند جمعیت آماری کشور میزان مشمولین کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: در این شرایط باید از یک طرف میزان نیاز دفاعی کشور تامین شده و از طرف دیگر سابقه ایثارگران برای معافیت فرزندانشان لحاظ شود. طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه ششم اذن رهبری برای به ازای یک ماه کسر خدمت برای فرزندان ایثارگران داده نشد.

معاون پارلمانی وزارت دفاع یادآور شد: جلساتی در دفتر رییس مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی با حضور مسئولانی از ستاد کل، فراکسیون ایثارگران و نمایندگان برگزار شد جمع‌بندی این بود که برای یک فرزند ایثارگران به ازای یک ماه حضور در جبهه یا اسارت و یا درصد جانبازی یک ماه معافیت داده شود یعنی اگر کسی بالای ۲۴ ماه آزادگی داشت قطعا یک فرزندش معاف می‌شود و اگر ۴۸ ماه آزادگی داشت دو فرزندش معاف می‌شوند یا اگر ۲۵ درصد جانبازی داشت یک فرزندش از خدمت وظیفه عمومی معاف می‌شود. این شامل ۳۰ ماه سابقه جبهه هم می‌شود.

طلایی‌ نیک افزود: ابهام این بود که آیا درصد جانبازی و میزان آزادگی و حضور در جبهه قابل جمع برای معافیت است که با این طرح این ابهام برطرف می‌شود، لذا مجلس شورای اسلامی در قانون خدمت وظیفه عمومی پیش از این درباره معافیت تعیین تکلیف کرده و ستاد کل هم اذن لازم را گرفته است. اگر کسی بیشتر از میزان معافیت از خدمت وظیفه عمومی، سابقه حضور در جبهه و آزادگی و جانبازی را داشت به ازای هر ماه سابقه بیشتر فرزند دیگرش هم کسر خدمت خواهد داشت. به عبارت دیگر مازاد سابقه ایثارگری می‌تواند برای سایر فرزندان خود در کسر خدمت استفاده کند. البته این موضوع در برنامه ششم اجرا نمی‌شود چون اذن داده نشده است مجلس شورای اسلامی در این طرح به ازای هر ماه سابقه ایثارگری ۱۲ روز کسر خدمت می‌دهد.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی علی‌رغم این توضیحات با کاهش سهمیه معافیت فرزندان ایثارگران مخالفت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha