• دوشنبه / ۱۳ آبان ۱۳۹۸ / ۰۸:۱۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 98081307195
  • خبرنگار : 71480

رئیس دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی: اصلاح‌طلبان در حوزه‌ای که نامزد ندارند، لیست ارائه نکنند

رئیس دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی: اصلاح‌طلبان در حوزه‌ای که نامزد ندارند، لیست ارائه نکنند

رئیس دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه شاید بیشتر از 20 یا 25 اصلاح‌طلب درجه دو در مجلس دهم حضور ندارند، گفت: اگر در حوزه‌ای نماینده اصلاح‌طلب حضور ندارد، نباید اصلاح‌طلبان فرد دیگری را به مردم معرفی کنند.

سید رحیم ابوالحسنی در گفت وگو با ایسنا درباره دغدغه‌های جریان اصلاحات برای انتخابات پیش‌روی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: من معتقدم همه ایرانیان علاقمند به توسعه و ثبات کشور باید دارای دغدغه‌های مشترکی بوده و این دغدغه‌ها مربوط به یک جریان سیاسی نباشد، بلکه همگان این دغدغه‌های مشترکی از قبیل ارتقای مشروعیت سیاسی نظام، تشکیل مجلسی کارآمد، افزایش مشارکت در انتخابات، جلوگیری از ایجاد شکاف عمیق در جامعه و نقش‌آفرینی نخبگان را داشته باشند.

وی ادامه داد: افزایش مشروعیت سیاسی به افزایش مشارکت سیاسی منوط است. اگر مجلس با مشارکت 65 یا 70 درصدی شکل بگیرد، مجلسی مقبول مردم خواهد بود. از سویی مجلسی به درد کشور می خورد که کارآمد باشد و نمایندگانی در مجلس حضور داشته باشند که دارای تخصص و تعهد بوده و فعال باشند. با این حال با روندی که در انتخابات ایجاد شده، مجلس را به ضعف کشانده است. در سال‌های گذشته اینگونه بوده که مهره‌های کارآمد یا در انتخابات شرکت نمی کنند یا تایید صلاحیت نمی شوند و بنابراین دیگر این نیروها انگیزه ای برای مشارکت ندارند. از سویی فقدان پشتوانه حزبی در انتخابات هم در وضعیت فعلی مجلس نقش داشته است.

این فعال سیاسی با اشاره به اینکه انزوای سیاسی وگوشه‌نشینی نخبگان یکی از دغدغه‌های جدی برای کشور است، تصریح کرد: اگر شکاف نیروهای سیاسی در جامعه آنقدر زیاد شود که همبستگی، وفاق و اتحاد در چارچوب قواعد کلی شکل نگیرد، جامعه خردخرد می شود. برای جلوگیری از این شرایط باید انتخابات به گونه‌ای برگزار شود که مردم احساس کنند شرکت در انتخابات برای تعیین سرنوشت آنها اهمیت دارد.نخبگان باید نامزدهای کارآمد را به مردم معرفی کرده و مردم را برای حضور در انتخابات تشویق کنند. ضعف مشارکت نخبگان و توده‌ها به ضرر کشور است.

این عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی همچنین خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دغدغه‌ها این است که جامعه دچار بن‌بست گفتمانی شود و نتواند مسائل خود را دسته بندی و اولویت‌بندی کرده و براساس آن مطالبات خود را ساماندهی کرده و در انتخابات شرکت کند.

ابوالحسنی درباره دغدغه اصلاح‌طلبان برای ارائه لیست در انتخابات مجلس بیان کرد: با گاردی که شورای نگهبان گرفته است، بعید می‌دانم کار اصلاح‌طلبان به ارائه لیست بکشد. در سال 94 هدف اصلاح‌طلبان این بود که چهره‌های تندرو جریان رقیب به مجلس راه نیابند که در رسیدن به این هدف موفق هم شد اما این استراتژی این ضعف را هم داشت که اینگونه جمع‌بندی شد که مجلس دهم، مجلس اصلاح‌طلب است و همه بی‌رمقی، بی‌خاصیتی و ناکارآمدی مجلس به اسم اصلاح‌طلبان نوشته شد و دولت و رئیس جمهور هم به اصلاح‌طلبان نسبت داده شد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: در این شرایط اصلاح‌طلبان متهم شدند که لیاقت رای مردم را نداشته و نمی‌توانند از حق مردم دفاع کنند در حالیکه من مجلس دهم را مجلس اصلاح‌طلب نمی دانم. اصلاح طلبان در انتخابات 94 یا کاندید نشدند یا ردصلاحیت شدند و الان شاید بیشتر از 20 یا 25 اصلاح‌طلب درجه دو در مجلس حضور ندارند.

وی در پایان گفت: پیشنهاد من این است که اگر در حوزه‌ای نامزد اصلاح‌طلب حضور ندارد، نباید اصلاح‌طلبان فرد دیگری را به مردم معرفی کنند زیرا من در حال حاضر معتقدم در حوزه‌هایی اصلاح طلبان نمی توانند لیست ارائه کنند مگر اینکه رویکرد شورای نگهبان تغییر کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha