• شنبه / ۱۱ آبان ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98081105657
  • خبرنگار : 50261

رؤیایی با فاصله " ۱.۷" ثانیه

رؤیایی با فاصله " ۱.۷" ثانیه

ایسنا/اصفهان غلبه بر ترس از آب و شکافتن مولکول‌های سخت آب، او را پله‌پله به قهرمان شنای ایران تبدیل کرد تا جایی که مدال بازی‌های آسیایی و رسیدن به المپیک رؤیایی است که در سر می‌پروراند.

 به گزارش ایسنا، متولد ۱۵ اردیبهشت ۱۳۷۹ است. در شش‌سالگی مانند بیشتر بچه‌ها از آب می‌ترسید، این موضوع پدر را به فکر انداخت که او را به همراه برادرش به سمت شنا هدایت کند که البته این فکر نتیجه بخش بود.

از ۸ سالگی وارد تیم شهرستان خمینی‌شهر شد و از آنجایی‌که با شناگرهای بزرگ‌تر از خود رقابت می‌کرد، سختی‌های زیادی را از لحاظ تمرینی تحمل کرد. اما این سختی ها را عامل پیشرفت خود می‌داند.

علیرضا یاوری که اکنون در روزهای اوج خود به سر می‌برد و برای کسب ورودی المپیک تلاش می‌کند، دعوت ما را پذیرفت تا در دفتر خبرگزاری ایسنا از زندگی حرفه‌ای و روزهایی که بر او گذشته است، بگوید.

از تیم استان تا تیم ملی

قهرمان شنای ایران در ۱۳ سالگی مورد توجه گامر دیلانچیان، سرمربی تیم شنای اصفهان قرار گرفت و وارد تیم استان شد. بهبود عملکرد و رسیدن به رکورد دیگران از همان بچگی در رگ‌های او  جاری بود.

اولین رکوردی که یاوری شکست به ۱۴ سالگی او بازمی‌گردد که در ماده ۱۰۰ متر آزاد رکورد رده سنی خود را ۱۱ صدم ثانیه ارتقا داد. یاوری مدال‌های رنگارنگی از ۱۳ سالگی کسب و تا به امروز این عادت را ترک نکرده است.

۱۷ سالگی سنی بود که تیم ملی پذیرای علیرضا یاوری شد. بازی‌های داخل سالن ترکمنستان، اولین تورنمنت علیرضای جوان و جویای نام بود. المپیک جوانان، هدف بعدی بود که برای آن جنگید و توانست ۵ ورودی B المپیک جوانان را به دست آورد. انتخاب شدن او برای بازی‌های آسیایی جاکارتا، اتفاقی بود که پس از کسب ورودی‌های المپیک جوانان رخ داد و شکستن رکورد ماده ۴ در ۱۰۰ متر تیمی پس از ۱۰ سال مهم‌ترین دستاورد شناگران برای این مسابقات بود. ازآنجایی‌که همه ورزشکاران خوب در المپیک حضور دارند، یاوری معتقد است "المپیک جوانان تجربه بهتری نسبت به بازی‌های آسیایی بود".

قهرمانی با تیم اریس اصفهان در آخرین دوره لیگ برتر کشور نیز از افتخارات یاوری به همراه دیگر شناگران اصفهانی به سرمربیگری گامر دیلانچیان بود که برای اولین بار رخ داد. وی روند صعودی چند سال اخیر شنای اصفهان را مشروط به خوب کار کردن رده‌های پایه در شرایط مطلوب می‌داند.

قبلاً حاشیه‌های کمتری وجود داشت

قهرمان شنای ایران وضعیت استعدادیابی در زمانی که خودش انتخاب شد را بهتر می‌داند؛ "در آن زمان مسابقات بیشتری برگزار می‌شد و حاشیه‌های کمتری در شنا اصفهان وجود داشت. در حال حاضر استعدادیابی کم‌رنگ‌تر شده است؛ اما باشگاهی مانند اریس موضوع استعدادیابی را به‌خوبی پیگیری می‌کند". وی کادر مربیان تیم استان را خوب می‌داند و شرایط شناگرانی که زیر نظر مربیان کار می‌کنند را مثبت ارزیابی می‌کند.

همچنین وی معتقد است شنای ایران به استعدادیابی از رده‌های پایین نیاز دارد و به‌راحتی می‌توان با تست‌های VO2 max و پیکر سنجی نفرات توسط متخصصان و کارشناسانِ کاربلدِ استعدادهای خوبی را شناسایی کرد.

شکستن رکورد ۲۰۰ متر پس از ۱۰ سال

یاوری پس از ۱۰ سال رکورد ۲۰۰ متر آزاد را و پس از ۹ سال رکورد ۴ در ۱۰۰ متر تیمی را شکست. وی یکی از دلایل فاصله زیاد میان رکوردشکنی‌ها را مسابقات جهانی می داند. "بسیاری از رکوردهای سال ۲۰۰۹، در سال ۲۰۱۹ شکسته شد و این اتفاق در شنای ایران نیز رخ داد. عدم ثبات مقطعی در فدراسیون شنا و مشکلات ارزی نیز ممکن است از دلایل دیگر این اتفاق باشد. سال ۲۰۰۸ و قبل از آن نیز اردوهای خارجی طولانی‌مدت خوبی برگزار می‌شد اما اکنون شاید یک یا دو ماه و آن‌هم نفرات کمی را بتوانند به این اردوها اعزام کنند".

نبود استخر ۵۰ متر در شهرها مایه تأسف است

قهرمان شنای ایران که تخصص خود را در ماده‌های ۱۰۰ متر و ۲۰۰ متر می‌داند، "یکی از راهکارهایی که فدراسیون برای کاهش هزینه‌ها به کار گرفته این است که شناگران به‌طور غیرمتمرکز در شهرهای خود و زیر نظر مربیان خودکار کنند، اما چیزی که مایه تأسف است، نبود استخرهای ۵۰ متر در برخی شهرهای کشور است".

وی شرایط داخل ایران را برای دعوت از شناگران خارجی مناسب نمی‌داند و معتقد است؛ شناگری که با بهترین امکانات تمرین می‌کند، قطعاً برای تمرین به ایران نخواهند آمد و باید خودمان با شرایطی که داریم فاصله‌ها را کم و کمتر کنیم.

یاوری تعداد استخرهای استاندارد اصفهان را کم می‌داند، اما معتقد است استخر انقلاب و مروارید شرایط تمرینی خوبی دارند و بسته بودن استخرها در روزهای تعطیل را یکی از مهم‌ترین مشکلاتش برای تمرینات منظم می داند.

فاصله یاوری تا المپیک یک ثانیه و هفت‌دهم است و اعتقاد دارد برای رسیدن به المپیک تمرینات مستمر زیادی لازم است، اما در ۱۰۰ متر آزاد و پروانه همه تلاش خود را به کار گرفته است تا به آن دست پیدا کند. برای رسیدن به این موضوع اعزام‌های خوبی در پیش داریم و به کسب سهمیه المپیک نیز امید داریم.

هدف؛ مدال بازی‌های آسیایی

قهرمان شنای ایران بزرگ‌ترین هدف خود را رسیدن به مدال بازی‌های آسیایی می‌داند، "اگر ورودی المپیک را بگیریم قطعاً در دوره بعدی بازی‌های آسیایی فینالیست خواهیم بود. ازآنجایی‌که تاکنون این مدال برای ایران کسب نشده است، یاوری آن را مانند تونلی می‌داند که باید حفاری شود. از المپیک تا بازی‌های آسیایی بعدی ۲ سال فرصت داریم بنابراین می‌توان آن را به دست آورد. این هدف قابل‌دسترس است البته مستلزم وجود برخی شرایط حرفه‌ای است که امیدوارم ایجاد شود".

چند سال گذشته سطح لیگ افت شدیدی داشت، "یک نسل از شناگران رفتند و نسل بعد از آن‌ها تا حدودی خالی بود و شاید یکی از دلایل افت سطح لیگ نیز همین موضوع بود، اما اکنون نسل جوان رکوردهای رده سنی بزرگسالان را به‌راحتی می‌زنند، باوجود جوانان امروز، شنای ایران پیشرفت چشمگیری داشته است".

قهرمان شنا ایران قراردادهای گذشته را نسبت به اکنون بهتر و دلیل آن را نبود تیم‌های بزرگ می‌داند و حدس می‌زند با رسیدن به ورودی‌های المپیک نیز شرایط تغییری نکند، مگر این‌که باشگاه‌های بزرگ در شنا سرمایه‌گذاری کنند.

مثلث شنای اصفهان

علیرضا یاوری به همراه متین سهران و مهرشاد افقری مثلث ملی پوشان شنای ایران هستند، مثلثی که رابطه بسیار خوبی باهم دارند، این رابطه هم رفاقتی است و هم رقابتی، در آب رکورد یکدیگر را می‌زنند و بیرون از آب شوخی و خنده و تفریحات برقرار است.

زمانی که مسابقات کرواسی حضور داشتند، رکوردهای خوبی زدند و دیدگاه‌های مربیان و مسئولان و حتی شناگران سایر کشورها نسبت به شناگران ایرانی تغییر کرده و مثبت‌تر شد و آن‌ها نیز سعی دارند نگاه‌های بیشتری را نسبت به شنا ایران تغییر دهند.

حمایت، تنها انتظار از اداره کل ورزش و جوانان

یاوری با اشاره به هزینه‌های ماهانه خاطرنشان کرد: همه وسایلی که تهیه می‌کنیم با هزینه شخصی است و البته برخی وسایل مانند سکو و لاین‌های شنا از ملزوماتی است که هیئت باید تهیه کنند و حمایت تنها انتظاری است که از اداره کل ورزش و جوانان استان داریم.

یاوری که هفته‌ای ۲۰ تا ۲۴ ساعت تمرین می‌کند، گوش کردن به موسیقی و فیلم دیدن را از علایق شخصی خود می‌داند و معتقد است گشتن در فضای مجازی را دوست ندارد و زمانی که تمرین نمی‌کند در فکر راه‌هایی برای بهبود عملکردش است و برای این کار تحقیقات ورزشی نیز انجام می‌دهد.

ملی‌پوش شنای ایران مشغول به تحصیل در رشته علوم ورزشی دانشگاه اصفهان است و بهبود عملکرد خود و کمک به دیگر شناگران را از اهداف تحصیلی خود می‌داند و معتقد است که دانشگاه همکاری لازم را داشته است.

روزمرگی یک قهرمان! 

یاوری تقریباً از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعدازظهر در دانشگاه سرگرم کلاس‌های تئوری و عملی است و پس از اندک استراحتی در میانه روز به استخر می‌رود و تا ۸ شب مشغول به تمرین است. پس از اتمام تمرین به خانه بازمی‌گردد و درس خواندن آخرین کاری است که او در طول روز انجام می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha