به گزارش ایسنا، همایون یوسفی در آیین نکوداشت سیفالله دهکردی که امروز، دهم آبانماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ورزش فوتبال، اجتماعیترین ورزش در بین تمام ورزشهای دنیا محسوب میشود و در کل نقاط دنیا نیز این رشته یک نیاز اجتماعی است. همچنین فوتبال در بعضی نقاط دنیا علاوه بر نیاز اجتماعی، یک نیاز امنیتی است. پس اگر بتوانیم فوتبال را گسترش دهیم، میتوانیم جنبههای مختلف نیازهای اجتماعی و احیانا امنیتی را پوشش دهیم و از این جهت باید به ورزش به ویژه فوتبال نگاه ویژهای داشته باشیم.
ورزش فوتبال در تمام دنیا نشانه اقتصاد هر کشور است
وی ادامه داد: ورزش فوتبال در تمام دنیا نشانه اقتصاد هر کشور است و اگر روزی فوتبال خوزستان رونق داشت و البته هنوز این رشته رونق دارد، به این علت بود که اقتصاد خوزستان، اقتصاد پویایی بوده است و اگر اکنون بعضا مشکلاتی در خوزستان در این رشته وجود دارد نیز به این دلیل است که شاید در حوزههای دیگر مشکلاتی وجود دارد. پس اگر بخواهیم فوتبال پویایی مانند گذشته در استان خوزستان داشته باشیم، باید توسعه همه جانبه ای به صورت همزمان در سایر حوزههای اقتصادی و اجتماعی اتفاق بیفتد. در غیر این صورت توسعه ورزش از جمله فوتبال تقریبا غیرممکن است.
در کشور باید به احیای مجدد ورزش آموزشگاهی و ورزش محلات توجه شود
نماینده مردم اهواز گفت: در گذشته نه چندان دور در همین خوزستان شاهد بودیم که منبع اصلی تغذیه فوتبال کشور و استان، فوتبال محلات و آموزشگاهی بود. اما متاسفانه اکنون شاهدیم که فوتبال ما تبدیل به یک فوتبال گلخانهای شده است و در واقع تعداد معدودی بازیکن رشد داده میشوند و ریشههای ما که فوتبال محلات و آموزشگاهی بودهاند، نادیده گرفته میشوند. جایگزینهایی که برای فوتبال محلات و آموزشگاهی انتخاب کردهایم از جمله مدارس فوتبال به هیچ عنوان نتوانستهاند در هیچ جای کشور جایگزین مناسبی برای ورزش محلات و آموزشگاهی باشند. در سطح کلان کشور باید به احیای مجدد ورزش آموزشگاهی و ورزش محلات توجه شود.
اگر بازیکنی ارتباطات سیاسی نداشته باشد، ممکن است به رشد نهایی نرسد
وی ادامه داد: متاسفانه آن چه میتوان در مورد ورزش ایران به آن اشاره کرد، سیاسی شدن ورزش و به ویژه فوتبال است. آن قدر بحث ورزش در کشور سیاسی شده است که اگر در شرایط حاضر کشور، بازیکنی با ترازها و معیارهای جهانی وارد فوتبال شود، ولی آن ارتباطات سیاسی و دیگر ارتباطات را نداشته باشد، ممکن است نتواند به حد نهایی رشد خود برسد و مصداق آن بسیاری از بازیکنان خوزستانی هستند که در ردههای مختلف تیم ملی پایه مانند نوجوانان، جوانان و امید حضور دارند، اما شاهد هستیم تعداد بازیکنان خوزستانی در رده سنی بزرگسالان یکدفعه کم میشود و این نشان میدهد ملاکها و معیارهایی در ورزش ما وجود دارد که متاسفانه باعث آسیب رساندن در سطح ملی و انتخاب شایسته بازیکنان شده است.
در کجای دنیا تیمی قهرمان لیگ می شود اما بازیکنی از آن به تیم ملی راه پیدا نمی کند؟
یوسفی بیان کرد: در پنج شش سال گذشته تقریبا برای دو بار تیمهای خوزستانی، عنوان قهرمانی لیگ برتر فوتبال کشور را به دست آوردند اما وقتی بررسی میکنیم، میبینیم که از این دو تیم هیچ بازیکنی به تیم ملی بزرگسالان راه پیدا نکرد. در کجای دنیا سراغ دارید که تیمی قهرمان لیگ شود اما بازیکنی از آن به تیم ملی راه پیدا نکند؟ متاسفانه در انتخاب بازیکنان تیم ملی در اغلب رشتهها از جمله فوتبال ایران شاهد این موضوع هستیم. همچنین نسبت به بضاعت اقتصادیمان، پول زیادی در فوتبال و در لیگ برتر کشور جاری است و سالیانه ۱۴۶ میلیون یورو پول در لیگ برتر ایران خرج میشود که این مبلغ شاید به هزاران میلیارد تومان برسد اما متاسفانه به علت این که ساختارهای مناسب وجود ندارد، این پول بیشتر از این که صرف سازندگی فوتبال شود، منجر به از بین رفتن زیرساختهای فوتبال از جمله فوتبال پایه میشود.
فوتبال ایران نتوانسته به موفقیتهای واقعی برسد
عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی گفت: به طور مثال، طبق آمار میگوییم که به نوعی فوتبال ایران موفق است اما فوتبال در کشور ما وقتی موفق است که بتوانیم به المپیک برویم و قهرمان جام باشگاههای آسیا شویم. همچنین زمانی فوتبال ما موفق است که بتوانیم در شرایط خاص جام ملتهای آسیا قهرمان شویم ولی اکنون تنها ملاک موفقیت فوتبال ما در کشور این است که پنج یا شش بار به جام جهانی صعود کردهایم اما باید توجه داشت که ما در شرایطی به جام جهانی میرویم که سهمیه آسیا پنج تیم است و آیا اگر مانند گذشته سهمیه آسیا یک یا دو تیم بود، باز هم میتوانستیم به جام جهانی برویم؟ این نشان میدهد که متاسفانه علیرغم این که پولهای زیادی در فوتبال هزینه میشود، نتوانستیم به آن موفقیتهای واقعی دست پیدا کنیم.
در دو سه سال اخیر خیلی از پروژه های نیمه تمام خوزستان تکمیل شدند
وی افزود: اما تلاش شده است تا مجلس همراه با دولت در مسائل اساسی ورود و بتواند این مشکلات را کمتر کند. در حوزه گسترش زیرساختها نیز در مجلس با همکاری وزارت ورزش و جوانان در سال ۹۵ مصوبهای را در مجلس گذراندیم و قرار شد از محل مالیات بر ارزش افزوده حدود ۲۷ صدم درصد به حوزههای عمرانی ورزش در کشور اختصاص پیدا کند. این مبلغ در سال ۹۵ نزدیک به دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ارزش اعتباری و ریالی داشت. از این مبلغ نیز حدودا سالی ۲۰۰ – ۳۰۰ میلیارد تومان به ورزش خوزستان اضافه شد و از این محل، خیلی ار پروژههای نیمه تمامی که شاید دهها سال در خوزستان نیمه تمام مانده بودند، در دو سه سال اخیر در رشتههای مختلف از جمله فوتبال تکمیل شدند.
تاریخ فوتبال خوزستان به بلندای تاریخ فوتبال ایران است
یوسفی بیان کرد: تاریخ فوتبال خوزستان به بلندای تاریخ فوتبال ایران است و اگر تاریخ فوتبال ایران نبود، چه بسا تاریخ آن چنانی از فوتبال کشور وجود نداشت زیرا ما به نسبت بقیه نقاط کشور تقریبا بیشترین تیم و بازیکن در ردههای تیمهای مختلف را داشتیم و این موضوع افتخاری برای خوزستان است. پیشکسوتانی که اکنون در این مراسم حضور دارند اگر در زمان حاضر میخواستند با تیمی قرارداد ببندند؛ شاید ارزش هر یک از آنها میلیاردها تومان بود اما متاسفیم که در آن زمان آنچنان حمایتی از این عزیزان صورت نگرفت و اکنون نیز شرایط اقتصادی دولت به صورتی است که شاید نتوان در کوتاهمدت کاری انجام داد.
ذخایر فوتبال خوزستان هیچ وقت تمام نخواهند شد
وی گفت: ما خوزستانیها اگر یک روز ذخایر نفت و گازمان هم تمام شوند اما ذخایر فوتبالمان هیچ وقت تمام نخواهند شد. اگر ورزش این کشور بخواهد بالندگی داشته باشد، باید به ذخایر ورزش خوزستان در رشتههای مختلف توجه کند. در سال ۱۳۵۳ در بازیهای آسیایی تهران به جز رشتههای کشتی آزاد، بیش از نیمی از اعضای تیمهای ملی مختلف ایران از خوزستان بود که میتوان به رشتههای کشتی فرنگی، وزنهبرداری، دو و میدانی، فوتبال، شنا و واترپلو اشاره کرد و این نشان میدهد اگر ما بخواهیم حوزههای مختلف از جمله ورزش کشور را توسعه دهیم، باید به نقاط حاصل خیز و استراتژیک مانند خوزستان توجه کنیم. زمانی که آقای دهکردی در فوتبال حضور داشت، در مقاطع مختلف تیمهای ملی نزدیک به هفتاد هشتاد بازیکن خوزستانی در ردههای سنی مختلف فعالیت داشتند.
انتهای پیام
نظرات