• جمعه / ۱۰ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 98081005133
  • خبرنگار : 50005

استاندار آذربایجان‌شرقی:

روی مزیت‌های آذربایجان‌شرقی به خوبی سرمایه‌گذاری نشده است

روی مزیت‌های آذربایجان‌شرقی به خوبی سرمایه‌گذاری نشده است

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه بر روی مزیت‌های استان به خوبی سرمایه‌گذاری نشده است، افزود: یک درصد معادن جهان در استان قرار گرفته و معادن غنی زیادی داریم که اگر خام فروشی نکرده و بهره‌برداری کنیم، با اهمیت‌تر از نفت خواهد بود.

به گزارش ایسنا، محمدرضا پورمحمدی در جلسه شورای اداری استان در این رابطه افزود: تا سال گذشته در استان خام‌فروشی می‌کردیم اما امیدواریم تمهیداتی لحاظ شود که دیگر شاهد ممنوع شدن خام فروشی در کشور باشیم.

 وی با بیان اینکه عدالت، علاوه بر این‌که در بین افراد یک جامعه لحاظ شود، باید عدالت منطقه‌ای و توزیعی هم وجود داشته باشد، اظهار کرد: در فصل سوم اقتصاد مقاومتی بر عدالت منطقه‌ای تاکید شده است.

وی با تاکید بر این‌که بررسی شاخص‌های مختلف در بین استان‌ها نشان‌گر نوعی ناعدالتی بوده و توسعه ما نامتوازن است، گفت: طی ۲۰ سال گذشته با وجود اینکه دولت‌های متفاوتی روی کار آمده‌اند اما تفاوت معنی‌داری در کاهش این نابراری اتفاق نداده است. 

پورمحمدی با تاکید بر اینکه ما یک استان نیمه توسعه یافته هستیم  و توزیع اعتبارات عمومی مناسب نبوده و بودجه استان از متوسط کشوری پایین‌تر است، گفت: یکی از ابزارهای تحقق عدالت منطقه‌ای، توزیع مناسب اعتبارات عمومی است. بودجه استان در سال گذشته پایین‌تر از متوسط کشوری بود.

وی با اشاره بر اینکه ناکافی بودن امکانات منجر به مهاجرت نخبگان شده و یکی از علل سیر نزولی شاخص‌هاست، افزود: بالاترین نرخ بیکاری را بین فارغ التحصیلان دانشگاهی داریم و نخبگان ما از این استان مهاجرت می‌کنند.

وی با اشاره به این‌که سهم جمعیتی به ۴.۹ درصد کاهش یافته اما سهم مالی استان کمتر از ۳.۵ درصد شده است، افزود: علاوه بر این، با مشکلات دیگری از قبیل حاشیه‌نشینی و شغل‌های دوره‌گردی مواجه هستیم، این درحالی است که مزیت‌های بسیاری در استان وجود دارد.

پورمحمدی با تاکید بر اینکه روزگاری آذربایجان‌شرقی دروازه آسیا به اروپا بود اما اکنون در بن بست قرار گرفته‌ایم و تمامی راه‌های مواصلاتی ما بسته است، گفت: امکانات ترانزیت کالا و لجستیکی می‌تواند بسیار درآمدزا باشد.

استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که معدن نفلین‌سینیت سراب پنج میلیون تن ذخایر داشته و در حالی که آلومینات کاربرد بسیاری در صنعت خودرو سازی و... دارد از خارج کشور وارد می‌شود، متذکر شد: در گینه آفریقا یک معدن بوکسیت خریده‌اند که ۳۸۰ کیلومتر با ساحل فرق دارد، در حالی که اگر آن سرمایه را در کشور به کار می‌گرفتیم، بهترین آلومینا را در داخل تولید می‌کردیم. 

وی در ادامه به اهمیت اجرای قوانین تاکید کرد و اظهار کرد: قانون، قانون است و قانون بودجه نیز اگر بخواهد تغییراتی را لحاظ کند و تعدیل شود، باید به منشاء اولیه برگردد. 

پورمحمدی با تاکید بر این‌که طبق قانون برنامه ششم باید حساب‌های مالی تمامی صنایع و معادن فعال در همان استان‌ها باشد، اظهار کرد: در مورد مس کارهایی کرده‌ایم اما این اتفاق در استان نمی‌افتد.

وی در خاتمه بیان کرد: ۸۵ درصد بودجه کشور در تهران بوده و ۱۵ درصد به استان‌ها می‌رسد که بخش عمده آن تکلیفی است، در نتیجه نمی‌توان مشکلات اساسی استان را حل و فصل کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha