به گزارش ایسنا، محمدرضا حاجیپور در نشست هماندیشی فعالین صنعت ریلی با حضور معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت در استانداری مرکزی، اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای استان در بخش صنعتی و اینکه استان قطب چهارم صنعت کشور است، شرایطی فراهم شده که بواسطه وجود شرکتهای واگنپارس و مجموعه فولاد درخشان در حوزه صنایع ریلی، استان وضعیت مناسبی در تهیه و تامین نیازهای صنایع ریلی را داشته باشد.
وی افزود: شرکتهای زیرمجموعه و صنایع پایین دستی صنعت ریلی و همچنین خوشهها و انجمن صنایع ریلی در مجموعه استان با ظرفیتهای خوبی در حوزههای طراحی و تامین مواد و قطعات بویژه ساخت واگن فعالیت میکنند.
رئیس صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: تامین حدود ۷۰ درصد از واگنهای باری مورد نیاز کشور در استان مرکزی صورت میگیرد و با توجه به ظرفیت خوب این حوزه در ماههای گذشته بر اساس سیاستهای مجموعه وزارت صمت در راستای توجه به ساخت داخل، بواسطه برگزاری جلسات متعددی با واحدهای تولیدی و مجموعه تامین کننده قطعات و استفاده از ظرفیتهای بسیج مهندسی و مرکز شهید فهمیده صنایع دفاع، در نهایت فعالیت شورای سیاست گذاری صنعت ریلی در استان استارت خورد.
حاجیپور با اشاره به اینکه به جز ساخت چرخ و سیستم ترمز تمام قطعات مربوط به واگن در مجموعه استان قابلیت ساخت دارد، گفت: ۵۱ شرکت در بخش خوشه صنایع ریلی داریم و بیش از ۱۳۰ واحد نیز بعنوان تامین کننده نیاز استان و کشور در بخش صنعت ریلی فعالیت دارند.
وی ادامه داد: با توجه به مطالعات صورت گرفته، بالغ بر ۷ درصد بار حمل و نقل شده توسط ریل و مابقی در حوزه جاده انجام میشود که در این خصوص گسترش حمل و نقل ریلی به عنوان اولویت برنامه ششم باید در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات