به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری روسیا الیوم، یان کوبیس، فرستاده ویژه سازمان ملل در لبنان از مقامات این کشور خواست، مطابق با معیارهای قانون اساسی با قاطعیت و به سرعت وارد عمل شده و دولت جدیدی تشکیل دهند؛ دولتی که آرمانهای مردم را محقق کرده و بتواند اعتماد آنها را کسب کند، امنیت و نظم را برقرار، اصلاحات و تغییرات عمیقی در نظر گرفته و اجرایی کند، دولتی که نابسامانی اقتصادی را متوقف و این کشور را در مسیر ترمیم، توسعه پایدار، رشد فراگیر، ثبات و اتحاد لبنان و مردمش قرار دهد.
وی در بیانیهای که در وبسایت سازمان ملل منتشر شد، همچنین از همه رهبران و گروههای سیاسی خواست که از بیان اظهارات و انجام اقداماتی که میتواند باعث تنش، تحریک و خشونت شود، خودداری کنند. کوبیس از همه لبنانیها خواست آرامش خود را حفظ کنند و خویشتندار باشند.
فرستاده ویژه سازمان ملل در لبنان افزود: باید نظم، امنیت، احترام به قانون و حمایت از تظاهرکنندگان مدنی که باید به ماهیت مسالمتآمیز بودن تظاهرات خود پایبند باشند، حفظ شود. احزاب سیاسی باید مسئولیت خود در مورد رفتار و اعمال حامیانشان و کنترل بر آنها را بر عهده بگیرند.
همچنین سایت المیادین گزارش داد، واکنشها در داخل لبنان به اعلام استعفای حریری متفاوت است. در این راستا منابع لبنانی اعلام کردند، میشل عون، رئیسجمهوری این کشور در حال بررسی نامه استعفای حریری است و به زودی موضع خود را اعلام میکند.
نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان نیز درباره استعفای حریری گفت: آنچه اتفاق میافتد، میطلبد آرامشی فوری برقرار شود و گروههای لبنانی به گفتوگو بنشینند.
سامی الجلیل، نماینده پارلمان لبنان هم تصمیم حریری برای استعفا را تصمیمی تاریخی و در شرایط تاریخی خواند اما فیصل کرامی، دیگر نماینده پارلمان این کشور گفت، درخواست برای استعفای رئیسجمهوری یا رئیس پارلمان منحرف کردن مسیر انقلاب با هدف سرنگونی لبنان است.
سمیر جعجع، رئیس حزب "القوات اللبنانیه" هم از این اقدام نخستوزیر استقبال کرد و آن را پاسخی مثبت به مطالبات تظاهرکنندگان عنوان کرد و شارل جبور، رئیس رسانه این حزب نیز استعفای حریری را گامی طبیعی برای انتقال به مرحله جدید دانست.
همچنین در سطح بینالمللی، ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه نسبت به استعفای حریری واکنش نشان داد و گفت: لبنان از آغاز اعتراضات گسترده که صحنه تنشها و برخی حوادث بوده، بحرانی اساسی را پشت سر میگذارد و در این کشور بحران اطمینان وجود دارد. وی افزود: بحرانهای منطقه باعث شده وضعیت لبنان شکننده شود و دلیل شکنندگی اوضاع هم وجود بحران اقتصادی است.
وزیر خارجه فرانسه ادامه داد: استعفای حریری این بحران را تشدید میکند، پاریس از مقامات لبنان میخواهد همه تلاش خود را برای تضمین ثبات نهادها و اتحاد کشور به کار گیرند.
وزیر خارجه فرانسه نیز امروز اظهار کرد: لبنان از ۱۳ روز قبل با آغاز تظاهرات گسترده مردمی و تنشها بحران بسیار خطرناکی را پشت سر میگذارد و استعفای حریری بحران را وخیمتر میکند.
لودریان در ادامه از مسئولان لبنان خواست تمام تلاش خود را برای تضمین آرامش و امنیت در نهادهای لبنان و حفظ وحدت این کشور انجام دهند.
الیاس بوصعب، وزیر دفاع لبنان در گفتگو با شبکه ماهوارهای سی.ان.ان آمریکا با اشاره به اینکه استعفای حریر پیشبینی نشده و بدون هماهنگی با فراکسیونهای مختلف بود، تاکید کرد: کاری که نخست وزیر انجام داد، مطابق با قانون اساسی بود و بر اساس قانون اساسی این استعفا رسمی بود.
وزیر دفاع لبنان افزود: میشل عون، رئیس جمهور لبنان از همه وزرا دعوت خواهد کرد در دولت موقت به مسئولیتهای خود عمل کنند تا کابینه جدید تشکیل شود.
او با اشاره به اینکه دولت موقت قبلی مدت ۹ ماه ادامه داشت، نسبت به تکرار چنین وضعی هشدار داد و گفت: امیدوارم وضعیت فعلی همانند قبلی باشد که ۹ ماه ادامه داشت و امیدوارم به سوی روندی سریعتر حرکت کنیم.
مجتهد، فعال معروف شبکههای اجتماعی و منتقد سعودی در این رابطه توییت کرد: استعفای حریری نشان داد که او در ایجاد آشوب در لبنان مشارکت دارد و او از نظر شخصیتی فرد ضعیفی است و اعتماد به نفس نداشته و با نام پدرش و بودجه عربستان به سمت نخست وزیری رسیده است.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان هم در واکنش به استعفای حریری و وضعیت لبنان ابراز امیدواری کرد، استعفای وی موجب تضعیف ثبات این کشور نشود. او پس از دیدار با همتای مصری خود در قاهره در نشست خبری مشترک گفت: تحولات در لبنان برای ما و برای کل منطقه بسیار مهم است. امیدواریم که اعتراضات احتمالی آینده مسالمتآمیز باشد.
در پی ناآرامی های ۱۳ روز گذشته در لبنان نخستوزیر این کشور روز سهشنبه از سمتش استعفا کرد.
انتهای پیام
نظرات