به گزارش ایسنا، چوئه ریونگ هائه، رییس کمیته اجرایی مجمع عالی خلق کره شمالی در سخنرانی خود در نشست جنبش عدم تعهد در آذربایجان از کره جنوبی برای وابستگی به خارجیها در مسائل میان دو کره انتقاد کرد و از این کشور خواست، رهبری بهبود روابط دو کره را در دست بگیرد.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، چوئه اظهار کرد: شرایط شبه جزیره کره هماکنون در یک دو راهی حیاتی میان پیشروی به سمت صلح پایدار یا رویارویی مجدد با بحران عدم قطعیت قرار دارد.
وی افزود: از بیانیه مشترک آمریکا و کره شمالی در ۱۲ ژوئن یک سال گذشته است اما روابط دو کشور هیچ بهبودی را شاهد نبوده و شرایط شبه جزیره کره همچنان درگیر چرخه تشدید تنش است.
او با اشاره به توافقی که در سنگاپور میان کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا صورت گرفت، گفت، این توافق کره شمالی را به "اقدام در راستای" خلع سلاح هستهای کامل از شبه جزیره کره در ازای تضمین امنیتی آمریکا متعهد کرد.
این مقام کره شمالی همچنین کره جنوبی را مقصر عدم وجود پیشرفتی در روابط دو کره دانست و از سئول خواست، از وابستگی به خارجیها در مسائل میان دو کشور دست بکشد.
چوئه گفت: دلیل عدم پیشرفت در روابط دو کره به رغم اظهارات سال گذشته هر دو طرف کاملا به دلیل وابستگی مسئولان کره جنوبی به خارجیها است.
وی افزود: روابط کره شمالی و جنوبی تنها زمانی میتواند بهبود یابد که مقامات کره جنوبی دست از سیاست وابستگی به خارجیها که منافع عمومی مردم کره را تضعیف میکند بردارند و مسئولیت خود را در قبال مردم کره به طور کامل انجام دهند.
طبق گزارش خبرگزاری دولتی کره شمالی، کیم یونگ چول، مذاکره کننده هستهای سابق پیونگیانگ نیز پیشتر در بیانیهای اظهار کرد، اگر آمریکا ضربالاجل تا پایان سال جاری میلادی را با "تاکتیک ایجاد تاخیر" و "بهرهبرداری از رابطه شخصی نزدیک" میان دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نادیده بگیرد، "اشتباهی جدی" مرتکب شده است.
به گزارش روزنامه گاردین، کیم جونگ اون ضربالاجلی را تا پایان سال جاری میلادی برای مذاکرات خلع سلاح هستهای با واشنگتن تعیین کرده است.
کیم یونگ چول اظهار کرد، آمریکا به جای آن که به درخواست کره شمالی از واشنگتن برای اتخاذ رویکردی تازه توجه کند، "با حیلهگری و شرارت بیشتر" کره شمالی را تحت فشار قرار داده است.
وی افزود، آمریکا پیوسته کشورهای دیگر را برای اعمال تحریمهای سازمان ملل علیه کره شمالی تحت فشار قرار داده است.
این مقام کره شمالی گفته است، ادامه خصومتها به این معنا است که "هر لحظه ممکن است تبادل آتش صورت بگیرد". او همچنین اظهار کرد، امیدوار است که روابط آمریکا و کره شمالی نشانگر آن نباشد که این دو کشور "دشمنان دائم هم هستند و دوستان دائمی هم نیستند".
انتهای پیام
نظرات