• شنبه / ۴ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98080402098

یک کارشناس مذهبی:

میزبان باید ایثارگر باشد

میزبان باید ایثارگر باشد

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: در مورد مهمان باید ایثارگری کرد، درواقع مهمان‌داری و حسن میزبانی یک شاخص در فرهنگ دینی محسوب می‌شود.

واعظ موسوی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص آداب مهمان‌نوازی در اسلام، عنوان کرد: در فرهنگ دینی ما مهمان فرستاده الهی است و نگاه میزبان به مهمان باید به این شکل باشد. زمانی که شما مهمان‌داری می‌کنید درواقع فرستاده خدا را تکریم می‌کنید، در فرهنگ دینی ما همه چیز دارای معنایی وسیع است.

وی افزود: به عنوان مثال در سیره اهل بیت می‌خوانیم وقتی خانه غذایی نبود و تنها غذای موجود برای دختر کوچک ایشان بود، آن غذا را به مهمان خود می‌دادند یعنی تا این اندازه مهمان‌نوازی در اسلام اهمیت دارد.

این کارشناس مذهبی اظهار کرد: در مورد مهمان ایثارگری باید کرد، مهمان‌داری و حسن میزبانی درواقع یک شاخص در فرهنگ دینی است و اگر کسی آن را دارا باشد نشان از این بوده که این فرد انسان معتبری است و افرادی که مهمان را نمی‌پذیرند، افراد نامعتبری در اسلام محسوب می‌شوند.

موسوی بیان کرد: کسی که به خداوند و قیامت ایمان دارد باید مهمان خود را گرامی بدارد، در روایات آمده است که مهمان روزی خود را با خود می‌آورد و در هنگام خروج از خانه گناهان اهل منزل را با خود می‌برد. پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند:« خانه‌ای که در آن مهمان نیست، فرشته‌ها به آن خانه وارد نمی‌شوند.»

وی ادامه داد: افرادی که از موقعیت مالی بهتری برخوردارند باید نسبت به دیگر افراد بیشتر مهمان‌نواز باشند، در روایتی دیگر آمده روزی امیرالمومنین ناراحت بودند، علت را جویا شدند و ایشان فرمود هفت روز است که مهمانی به خانه‌ام نیامده است، ناراحت بودند نکند مورد بی‌مهری خداوند قرار گرفته‌اند.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که باید به آن توجه شود، آداب مهمان‌داری است. به عنوان مثال در قرآن آمده است که مهمان نباید مزاحم میزبان باشد و حداکثر زمان مهمانی در اسلام سه روز است و بیشتر از آن تعادل به هم می‌خورد. اگر کسی شما را به مهمانی دعوت کرد باید بلافاصله دعوت وی را بپذیرید و نباید از روی تکبر دعوت آن شخص را رد کنید. 

موسوی عنوان کرد: براساس روایات آمده عرب‌ها اگر شخصی را دعوت کنند و آن فرد غذای خود را کامل نخورد، بسیار ناراحت می‌شوند و این عمل را بسیار بد می‌پندارند، همچنین در روایات آمده است که از غذای انسان‌های فاسد و گنهکار نخورید. یکی دیگر از نکات قابل توجه در مورد آداب سفر این است که وقتی غذایی برای مهمان خود می‌آورید، آن را کم نشمارید و تعارفات را کنار بگذارید.

وی ادامه داد: حتی این مورد در ارتباط با مهمان نیز صدق می‌کند یعنی مهمان نباید غذایی که میزبان برایش تدارک می‌بیند را کم بشمارد و به طعم و کیفیت غذا اعتراض کند. میزبان نباید بیش از اندازه خود را به زحمت بی‌اندازد و باید طوری رفتار کند که اذیت نشود زیرا در این صورت دیگر رغبتی برای دعوت مهمان نخواهد داشت و باب مهمان‌داری بسته می‌شود.

این کارشناس مذهبی اظهار کرد: اگر مهمانی ناخوانده به خانه شما آمد همان غذایی که آماده دارید را جلوی مهمان بگذارید و خود را برای تدارک یک غذای جدید به زحمت نیاندازید اما زمانی که یک فرد را دعوت می‌کنید باید بیشتر برایش تدارک ببینید. در یکی دیگر از روایات آمده است که روزی فردی امیرالمومنین را به مهمانی دعوت می‌کند و ایشان می‌فرماید دعوتت را به شرطی قبول می‌کنم که از بیرون غذایی تهیه نکنی و آنچه در منزل خود داری را دریغ نکنی، در حق خانواده خود اجحاف نکن و آن‌ها را بخاطر من به زحمت نینداز.

موسوی بیان کرد: یکی دیگر از آداب مهم، هم‌غذا شدن با مهمان خود است یعنی شما باید همراه مهمان خود سر یک سفره نشسته و از همان غذا بخورید، به گونه‌ای نباشد که غذا را برای مهمان بیاورید و خود فقط تماشا کنید بلکه باید در کنار مهمان به صرف غذا بپردازید. همچنین زمانی که به یک مهمانی دعوت می‌شوید نباید فرد دیگری را بدون هماهنگی همراه خود ببرید زیرا میزبان تنها برای خود شما تدارک دیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha