• جمعه / ۳ آبان ۱۳۹۸ / ۰۴:۲۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98080301275
  • خبرنگار : 71523

در زمینه ظرفیت تولید انرژی خورشیدی

ایران یک سر و گردن بالاتر از جهان است

ایران یک سر و گردن بالاتر از جهان است

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اعلام کرده ظرفیت نیروی تجدیدپذیر جهانی تحت تاثیر نصب تاسیسات فوتوولتائیک خورشیدی در خانه‌ها، ساختمان‌ها و صنعت، تا پنج سال دیگر ۵۰ درصد رشد خواهد کرد. در این راستا با توجه به این‌که ضریب بار تولیدی این نیروگاه‌ها در ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است، دولت درصدد توسعه بیش‌تر این انرژی پاک است و طبق برآوردها بیش از ۱۵۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در کشور وجود دارد.

به گزارش ایسنا، مجموع ظرفیت تولید نیرو از منابع تجدیدپذیر در مقایسه با ۲.۵ تراوات در سال گذشته، به میزان ۱.۲ تراوات تا سال ۲۰۲۴ رشد خواهد کرد که معادل مجموع ظرفیت نیروی نصب شده در آمریکاست.

طبق گزارش سالانه IEA  از انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی، فوتوولتائیک خورشیدی حدود ۶۰ درصد و نیروی بادی در خشکی ۲۵ درصد از این رشد را تشکیل خواهد داد. سهم تجدیدپذیرها در تولید نیرو از ۲۶ درصد فعلی به ۳۰ درصد در سال ۲۰۲۴ رشد خواهد کرد.

وضعیت تجدیدپذیرها در ایران

دستور جدید وزیر نیرو از افزایش ۳۰ درصدی تعرفه‌های خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها حکایت دارد؛ این امر باعث می‌شود بخش خصوصی رغبت بیش‌تری برای سرمایه‌گذاری در این حوزه و توسعه ظرفیت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی پیدا کند. به طور کلی ظرفیت فعلی نصب نیروگاه‌های تجدیدپذیر حدود ۸۴۱ مگاوات است و براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، این رقم تا پایان امسال چهار رقمی شده و از مرز 1000 مگاوات عبور خواهد کرد.

براساس پتانسیل‌سنجی صورت گرفته از سوی سازمان ساتبا، بیش از ۶۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه بادی در کشور شناسایی شده است که حدود ۳۰ هزار مگاوات از این رقم صرفه اقتصادی راه‌اندازی خواهد شد.

طبق مطالعات صورت گرفته بیش از ۱۵۰ هزار مگاوات نیز ظرفیت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در کشور وجود دارد. در برخی از ساعات تابستان امسال میزان تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به بیش از ۵۰۰ مگاوات رسیده بود که با توجه به ظرفیت ۸۴۱ مگاواتی کل نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور، رقم تولیدی این واحدها در اوج مصرف تابستان امسال بسیار قابل توجه است.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۸-۰۳ ۱۳:۵۹

پیشرفت هوش مصنوعی در تئوری و کاربرد به حدی بوده است که برای بسیاری از قدرت‌ها جزو حوزه‌های استراتژیک قرار گرفته است. تعدادی از کشورهای توسعه‌یافته یا در حال توسعه سند ملی توسعه هوش مصنوعی را تدوین و منتشر کرده‌اند. آمریکا و چین پیشتاز این صنعت در حوزه پژوهش و کاربرد در سطح جهان هستند و بعد از آنها انگلیس، رژیم صیهونیستی، کانادا و تعدادی از کشورهای اروپایی قراردارند. در تحقیقی که از سوی شرکت مشاوره و استراتژی PwC انجام شده پیش‌بینی شده تا سال ۲۰۳۰ هوش مصنوعی به میزان ۷/ ۱۵ تریلیون دلار در اقتصاد جهان سهم خواهد داشت. از این مقدار ۶/ ۶ تریلیون دلار ناشی از افزایش بهره‌وری و ۱/ ۹ تریلیون دلار از محل افزایش تقاضا برای محصولات و خدمات بهبود یافته ایجاد می‌شود. در این تحقیق پیش‌بینی شده حدود ۲درصد از منافع هوش مصنوعی در سال ۲۰۳۰ (معادل ۳۲۰ میلیارد دلار) به کشورهای حوزه خاورمیانه می‌رسد. عربستان سعودی با ۲/ ۱۳۵ میلیارد دلار (معادل ۴/ ۱۲درصد از تولید ناخالص داخلی) و پس از آن امارات متحده عربی با ۹۶ میلیارد دلار (معادل ۶/ ۱۳درصد از تولید ناخالص داخلی) بیشترین سهم را به خود اختصاص خواهند داد. بد نیست بدانید که امارات اولین کشوری است که اقدام به ایجاد وزارت هوش مصنوعی کرده است و اهداف بلند مدت توسعه‌ای خود را در این حوزه در این وزارتخانه دنبال می‌کند.