دکتر امیررضا رکن در گفتوگو با ایسنا و پیرامون موضوع صندلیفروشی در رشتههای پزشکی که به دنبال تحصیل دانشجوی تقلبی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی مطرح شده است، اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران، با چنین موردی برخورد نداشتهایم.
وی ادامه داد: زمانی که چنین مسئلهای در مورد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی مطرح شد، دچار نگرانی شدم و به مسئولان ذیربط و حتی از حراست دانشگاه علوم پزشکی تهران خواستم که در مورد این موضوع در دانشکده ما نیز بررسی جدی انجام دهند.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: به دنبال بررسی جدی این موضوع، تمام مدارک دانشجویان را بازنگری کردیم و نتیجه این بود که مدارک تمام دانشجویان کامل است و در بین دانشجویان فعلی مشغول به تحصیل دانشکده، موردی مبنی بر فروش صندلی به دانشجو و پذیرش خارج از ضوابط وجود ندارد.
دکتر رکن در پاسخ به این پرسش که آیا حضور دانشجوی قلابی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اعتبار رشته دندانپزشکی را خدشهدار کرده یا خیر، تأکید کرد: هیچگونه لطمهای به رشته دندانپزشکی وارد نشده است؛ بلکه ممکن است چند نفر خلافکار ، چنان که در اخبار شنیدهام، در قالب یک باند در بدنه دانشگاه، وزارتخانه نفوذ کرده و ... فعالیت داشته باشند، اما فعالیت آنها هیچ ربطی به اعتبار رشته دندانپزشکی پیدا نمیکند.
وی اضافه کرد: رشته دندانپزشکی به قدری مهم، بزرگ و بااهمیت است که اعتبار آن با چنین مواردی خدشهدار نمیشود و موردی که اخیراً پیش آمد، همانند این بود که پشهای آدم بالغ را نیش بزند و مطمئناً فرد بالغ از نیش یک پشه آسیبی نمیبیند!
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در همین زمینه تأکید کرد: این ما هستیم که به عنوان مسئول باید حواسمان را جمع کنیم چنین اتفاقاتی تکرار نشوند.
امکان ادامه تحصیل دانشجویان ایرانی دانشگاههای خارج از کشور در زمان بحران ارزی، به شرط دارا بودن ضوابط
رکن سپس به پذیرش دانشجویان خارجی در دانشکده دندانپزشکی علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: دانشجویان خارجی میتوانند با مراجعه به سایت دانشگاه و اپلیکیشنی که برای ثبتنام و پذیرش آنها طراحی شده، اطلاعات خود از قبیل نام، نام خانوادگی، مدارک دیپلم و ... را بارگذاری کنند. این مدارک سپس به کمیسیونی در دانشگاه فرستاده خواهند شد و مورد راستیآزمایی قرار میگیرند؛ بدین طریق که تأییدیه مدارک دانشجو از کشور مبدأ (افغانستان، پاکستان، عراق، اتیوپی و ...) به دانشگاه ارسال شود.
وی ادامه داد: بعد از اینکه تأییدیه مربوط به مدارک دانشجویان خارجی بررسی شود، آنها دیگر ملزم به شرکت در کنکور نیستند و بعد از بررسی در کمیته مربوطه، وارد دانشگاه میشوند.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد دانشجویانی که برای تحصیل در رشته دندانپزشکی از ایران به کشورهایی همچون اکراین، فیلیپین، هندوستان و ... رفتهاند، اظهار کرد: زمانی که بحران ارزی پیش آمد، درخواستهایی از سوی والدین مبنی بر کمک به خانوادهها برای تأمین هزینه تحصیل این دانشجویان به وزارت بهداشت مطرح شد؛ چرا که به عنوان مثال فرزندشان را با دلار نرخ ۳ هزار تومان به کشور خارجی فرستاده بودند و حالا بایستی با دلار دوازده هزار تومانی مابقی هزینههای تحصیل فرزندشان را تأمین میکردند.
رکن افزود: این موضوع در زمان وزارت دکتر قاضیزاده هاشمی مطرح و بنا شد کسانی که ۳۶ واحد را در کشور مقصد گذراندهاند و از حداقل ضوابطی برخوردار هستند(به عنوان مثال معدل دیپلم آنها بالای ۱۶ است یا میانگین نمرات واحدهایی که گذراندهاند بالای ۱۴ است و ...)، میتوانند از بین ۴۴ دانشکده دندانپزشکی موجود در کشور پذیرش گرفته و در داخل ادامه تحصیل دهند.
وی تصریح کرد: بنابراین مدارک این دانشجویان یک مرتبه در وزارتخانه و یک مرتبه نیز در دانشکدهای که بخواهد آنها را پذیرش کند، بررسی میشود. اگر این مسئله مطرح است که این افراد بدون کنکور وارد بهترین دانشگاهها شدهاند؛ بله اما انتقال از خارج به داخل به معنای دور زدن کنکور نیست.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: در انتقال دانشجویان از داخل به خارج نیز ممکن است بعضی دانشگاهها کلیه ضوابط را رعایت نکرده باشند که در چنین شرایطی مقصر کارگزاری است که کار خود را به درستی انجام نداده است.
امکان بازگشت به کشور و ادامه تحصیل در داخل برای ورودیهای بعد از سال ۲۰۱۸ وجود ندارد
دکتر رکن با بیان اینکه بحران ارزی یک بحران واقعی برای کسانی بوده که برای تحصیل به دانشگاههای خارج از کشور رفتند و دولت بایستی این موضوع را به نحوی حل میکرده است، گفت: ممکن است در راستای اجرایی شدن این موضوع و حل مشکل مردم، چند مورد اشتباه هم رخ داده باشد، اما بعد از آن هم مطرح شد که چنین امکانی فقط برای ورودیهای قبل از سال ۲۰۱۸ وجود داشته و بعد از آن کسی نمیتواند از امکان برگشت و ادامه تحصیل در دانشگاههای داخل برخوردار شود، بلکه باید بعد از اتمام تحصیل به کشور برگردد.
وی در پاسخ به اینکه آیا ارزیابی مدارک دانشجویان به صورت دورهای، راهکار این دانشکده برای جلوگیری از موارد احتمالی تخلف از قانون و صندلیفروشی خواهد بود یا خیر، توضیح داد: دانشجویی که از سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان دانشجوی دندانپزشکی به ما معرفی میشود، یک پوشه با خود دارد که مدارک تحصیلی او از قبیل ریزنمرات کنکور و ... در آن هست و از سوی کارشناسان آموزش ما مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: کسانی که با روشهای متقلبانه بر روی صندلی دانشگاه مینشینند هم دارای مدارک مورد نیاز هستند؛ اما مدارک آنها جعلی است که در این حوزه نیز بایستی قوه قضاییه، نهادهای انتظامی و امنیتی ورود کنند و جلوی چنین مواردی را بگیرند.
دکتر رکن در پایان با بیان اینکه کارشناس آموزش ممکن است قادر به تشخیص مدرک جعلی از اصلی نباشند، تأکید کرد: تاکنون در دانشکده دندانپزشکی دانشجویی که خارج از ضوابط پذیرش شود، نداشتهایم و با توجه به آن که وزارت بهداشت اعلام کرده با ۲۰۰ مورد پذیرش خارج از ضوابط برخورد داشته است اما هیچ موردی را به ما اعلام نکرده است، مطمئن هستیم زیرساخت ما پاک و پاکیزه بوده و چنین موردی نداشتهایم.
انتهای پیام
نظرات