• سه‌شنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۶:۱۱
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 98073022290
  • خبرنگار : 71567

همسر پروفسور مسعود سیلمانی دانشمند بازداشتی در آمریکا:

آمریکا یک دانشمند زندانی را وجه المصالحه اختلاف دو دولت قرار داده است

آمریکا یک دانشمند زندانی را وجه المصالحه اختلاف دو دولت قرار داده است

همسر پروفسور مسعود سلیمانی دانشمند بازداشتی ایرانی در آمریکا با تاکید بر این که آمریکا با زندانی کردن از مهمانان خود پذیرایی می‌کند گفت: یک سال است که امکان ملاقات با همسرم را نداشتم و آمریکا اقدامی غیر اخلاقی و ضد حقوق بشری در خصوص همسرم انجام داد.

به گزارش ایسنا، مهناز ربیعی در نشست خبری بررسی آخرین وضعیت دکتر مسعود سلیمانی دانشمند بازداشتی ایرانی در زندان آمریکا که امروز در ساختمان پرس تی وی برگزار شد بازداشت این دانشمند را اقدامی ناعادلانه توصیف کرد و گفت: یک سال قبل در چنین روزی پرفسور سلیمانی به تصور این که وارد کشوری می‌شود که مهد علم و عدالت خواهی است، اما بر اثر توطئه اف بی ای دستگیر شد و امروز بیش از یک سال است که به صورت بلاتکلیف در زندان آمریکا قرار دارد.

وی در ادامه با تاکید بر این که آمریکا با زندانی کردن از مهمانان خود پذیرایی می‌کند گفت: کدام کشوری از فرد دانشمندی به صورت رسمی دعوت به عمل می‌آورد و از مهمان خود در زندان پذیرایی می‌کند در واقع دکتر مسعود سلیمانی استاد تمام همتولوژی دانشگاه تربیت مدرس و جزو یک درصد دانشمندان برتر دنیا هستند که امروز گرفتار زندان‌های آمریکا شده است.

دکتر ربیعی همچنین خاطر نشان کرد: پروفسور مسعود سلیمانی در حوزه بیماری‌های صعب العلاج از جمله ضایعات نخاعی و تومورهای مغزی فعالیت علمی می‌کردند و در سال 94 جزو یک درصد نخبگان برتر در سایت علمی تامسون معرفی شدند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که آمریکا با زندانی کردن یک دانشمند آن را وجه المصالحه اختلاف دو دولت قرار داده است گفت: این اقدام آمریکا کاملا نقض حقوق بشر و اقدامی غیر اخلاقی به شمار می‌رود این که دانشمندی را به مدت یک سال بدون هیچ جرم محاکمه و دلیلی زندانی کردند اقدامی جزو نقض حقوق بشر نیست.

وی با بیان این که مادر دکتر سلیمانی به دلیل فشار عصبی از دنیا رفت، گفت: با توجه به این که پدر و مادر دکتر ارتباط عاطفی قوی با دکتر سلیمانی داشتند ما ابتدا این موضوع را در خانواده عنوان نکردیم اما کنکاش مادر پروفسور برای برقراری ارتباط تصویری موجب آشکار شدن موضوع شد و یک هفته بعد از باخبر شدن این موضوع مادر ایشان براثر سکته مغزی به کما رفته و 7 ماه بعد از بستری شدن، در کما رفته و فوت کردند.

دکتر ربیعی با تاکید بر این که هنوز همکاری لازم برای گرفتن وکیل به منظور بررسی حقوقی دستگیری دکتر سلیمانی از سوی وزارت خانه وزارت علوم یا امور خارجه صورت نگرفته است گفت: ما هفته اول دستگیری پروفسور سلیمانی از موضوع اطلاع نداشتیم که برای بررسی پیگیری او به صورت شخصی وکیل گرفتیم ولی هنوز اقدامی در این زمینه از سوی وزارت خانه‌های علوم یا امور خارجه صورت نگرفته است اگر چه عنوان کردند در صورت لازم می‌تواند در این زمینه همکاری کنند.

وی همچنین اتهام نقض تحریم از سوی آمریکا علیه پروفسور سلیمانی اتهامی واهی عنوان کرد و گفت: دکتر سلیمانی هیچ ارتباط کاری ، تجاری و حتی شخصی در کشور آمریکا نداشتند بنابراین موادی توسط دانشجویان دکتر در فرودگاه در حال انتقال بود که آنها اسم دکتر را در توضیح آن آورده بودند که این موضوع منجر به مشکوک شدن و در نهایت دستگیری او بود اما به طور کلی هیچ ادله‌ کافی، محکم و منطقی برای مجرم شناختن او وجود ندارد چرا که اگر این مستندات وجود داشت قطعا وضعیت او در همان هفته اول بازار تعیین تکلیف شد.

وی تاکید کرد: در مجله نیچرز به عنوان یکی از معتبرین مجلات آمریکا حقوقدانان آمریکایی اقرار کردند اگر جرمی هم از سوی پروفسور سلیمانی اتفاق افتاده باشد تاوان این جرم زندانی کردن نیست بلکه می‌توانست با جریمه مالی رفع شود.

همسر دکتر سلیمانی با تاکید بر این که یک سال است که اجازه ملاقات با همسرم را نداشتم گفت: در این مدت حتی ویزای هم برای ما صادر نشده است و زمانی که یکی از دوستان ما در آمریکا برای ملاقات رفته بودند اجازه این ملاقات به او داده نشده بود. در حالی که در آن شرایط زندانیان دیگر امکان ملاقات داشتند. حتی ارتباط تلفنی نیز نمی‌توانیم برقرار کنیم و ارتباط باید از سوی دکتر صورت گیرد که متاسفانه این ارتباط نیز به دلیل هزینه‌های زیاد و مشکلات زندان با تاخیر انجام می‌شود.

سوء استفاده از اتباع کشورها برای مقابله با دولت آن کشور مصداق بارز نقض حقوق بشر است

به گزارش ایسنا، در این نشست خبری، خانواده این پژوهشگر برجسته در اعتراض به دستگیری و زندانی شدن او توسط آمریکا بیانیه ای منتشر کردند که متن آن به شرح زیر است:

"یک سال از بازداشت غیرقانونی پروفسور مسعود سلیمانی استاد تمام و مدیر گروه خون شناسی دانشگاه تربیت مدرس می گذرد. دانشمند برجسته ای که نه تنها استاد ﻧﻤﻮﻧﻪ ﮐﺸﻮری در ایران در سال 1394 است، که در زﻣﺮه ﯾﮏ درﺻﺪ ﺑﺮﺗﺮ داﻧﺸﻤﻨﺪان و ﻧﺨﺒﮕﺎن ﺟﻬﺎن بر اساس ارزیابی ISI  (موسسه علمی تامسون) در سال 2015 شناخته می شود و دایره شهرت و اعتبار علمی او شعاعی جهانی دارد.

او در سال 2018  توسط مایوکلینیک آمریکا جهت انجام پروژه های تحقیقاتی به این کشور دعوت شد و پس از اصرار بسیار مایوکلینیک، دعوت را پذیرفته و در اکتبر 2018 پس از دریافت ویزای رسمی، عازم آمریکا شد. اما طی یک برنامه ی از پیش تعیین شده، پلیس FBI  پس از خروج وی از ایران، ویزای او را در هواپیما باطل کرد و در فرودگاه شیکاگو به اتهام ورود غیر قانونی به آمریکا بازداشت و با اتهام دوم نقض تحریم های آمریکا علیه ایران، روانه زندانی در جورجیا کرد.

بدتر این که پس از آگاهی خانواده از بازداشت سلیمانی هم، تا یک هفته اطلاعی از محل زندان ایشان در دست نبود. حتی در پی اصرار بر جست و جو و تحقیق در مورد محل نگهداری دکتر سلیمانی، پلیس فرودگاه شیکاگو اعلام کرد که این پروفسور ایرانی با پرواز قطر به ایران برگشته است!  تلاش نافرجامی که در نهایت تنها اقدام عامدانه آمریکا برای وانمود کردن  «ناپدید شدن» سلیمانی و منحرف ساختن روند پیگیری از مسیر اصلی را افشا کرد و پشت پرده مشوش دستگیری این دانشمند ایرانی را مسجل ساخت.

اکنون یک سال است که پروفسور مسعود سلیمانی بدون تفهیم اتهام و بدون برگزاری دادگاه در زندان اسیر است و به این محقق جوان که سابقه هیچ نکته منفی و عمل غیرقانونی در زندگی خود نداشته و ندارد و اقدامات و تحقیقات علمی وی همیشه شفاف و در جهت کمک به بشریت بوده و هم اکنون نیز رفتار و اقدامات وی در زندان بسیار بشردوستانه و مورد احترام و اعتراف زندانیان و نگهبانان است، این اجازه داده نشده تا با ارائه وثیقه از زندان آزاد باشد تا دادگاه وی برگزار شود.

همه اینها در شرایطی است که از طرفی ایشان دچار بیماری مزمن سندرم روده تحریک پذیر است و برای کاهش دردهای ناشی از بیماری و استرس، نیازمند داروهای خاصی است  که با وجود تلاش های فراوان خانواده برای رساندن داروها به وی و حتی ارسال داروها توسط دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا،  با تحویل داروها به وی مخالفت شده و مقامات زندان مانع رسیدن دارو به او شده اند. به طوری که هم اکنون وضعیت روحی و جسمی ایشان بسیار نامطلوب بوده و تاکنون 15 کیلو کاهش وزن و ضعف شدید بینایی پیدا کرده است.

من دکتر ربیعی، به عنوان همسر پروفسور مسعود سلیمانی، به همراه دیگر اعضای خانواده این نخبه بین المللی، این اقدام خصومت آمیز دولت آمریکا را محکوم کرده و معتقدیم سوء استفاده از اتباع کشورها برای مقابله با دولت آن کشور، عملی غیر انسانی و ناپسند و مصداق بارز نقض حقوق بشر است. اقدام به توطئه توسط دولت آمریکا و مایوکلینیک جهت به دام انداختن و بازداشت دانشمندی که در علم تخصصی خویش (سلول های بنیادی) شاخص بوده و در جهت کمک به بیماران صعب العلاج در تمام دنیا قدم برداشته، مقالات بسیاری در این زمینه نگاشته و اخیرا پیشرفت های شگرفی داشته است، حرکتی هدفدار بوده و به قصد دور نگه داشتن یک دانشمند غیر امریکایی از علم و پیشرفت و عملکرد او محسوب می شود.

ما به عملکرد مایوکلینیک که از عرصه علمی، جهت به دام کشیدن دانشمندی از کشوری غیر آمریکایی به کام زندان های آمریکا استفاده کرده است، معترض بوده و معتقدیم ناامن کردن شرایط برای دانشمندان و نخبگان در هر جامعه موجب اختلال در تولید دانش و کم شدن اشتیاق پژوهشگران شاخص جهان در این مسیر می شود. بدیهی است که هیچ انسان خردمندی این رفتار مغرضانه و غیر انسانی را تایید نمی کند. لذا  به صراحت خواستاریم اگر آمریکا مدعی عدالت و رعایت حقوق بشر است، می بایست در سریع ترین زمان، پروفسور مسعود سلیمانی را بدون هرگونه قید و شرط ازاد کند، چرا که ادله کافی برای محکوم کردن این دانشمند پاک سیرت وجود ندارد، چه بسا که اگر وجود داشت، زمان انتظار یک ساله برای برگزاری دادگاه نیز دور از منطق و واقعیت بود.

همچنین از دانشگاه تربیت مدرس تهران و تمام نهادهای ایرانی و بالاخص وزارت امور خارجه و رسانه ها و خبرنگاران مستقل و آزاده ای که به موضوع آزادی دکتر مسعود سلیمانی و بررسی علل بازداشت و محکوم کردن اقدام ناجوانمردانه دولت آمریکا ورود کرده و می کنند، به ویژه شبکه بین المللی پرس تی وی که پیگیر درخواست آزادی ایشان است، نهایت تشکر را داریم و خواهشمندیم دانشمندان و دانش پژوهان ایرانی و غیر ایرانی به منظور جلوگیری و عدم تکرار این موارد به دولت آمریکا و سیاست های ضد حقوق بشری آن اعتراض نموده و آزادی هر چه سریع تر پروفسور مسعود سلیمانی را از دولت و نظام حقوقی امریکا مطالبه نمایند.

اما از دولت جمهوری اسلامی ایران نیز درخواست داریم با توجه به این که در ابتدا اهمیت چندانی به موضوع داده نشد و پس از شش ماه موضوع مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت، روند پیگیری این موضوع را جدی تر از هر زمان دیگری دنبال کند، زیرا هنوز اقدامی عاجل جهت آزادی این دانشمند مظلوم و بی گناه انجام نشده و خسارات و دشواری های بی حد حبس طولانی و فاقد قاعده قانونی پروفسور سلیمانی به طور روزافزون استمرار دارد، تا بدانجا که با درگذشت تاسف بار مادر ایشان در پی شوک دریافت خبر بازداشت فرزند، آرزوی دیدار دوباره مادر برای دکتر مسعود سلیمانی تا ابد باقی خواهد ماند و این ضایعه غیر قابل جبران بر آلام ناشی از وضعیت ناگوار ایشان به شدت افزوده و وضعیت روحی و جسمی این دانشمند بشردوست در حال حاضر نامساعد است.دولت محترم جمهوری اسلامی ایران میبایست بدون در نظر گرفتن ملاحظاتی که بعضا بسیار وقت گیر و مشکل ساز بوده  و تا دیرتر نشده است، اقدامی عاجل جهت رهایی این دانشمند آزاده انجام دهد.

بیش و پیش از همه از خداوند متعال مسئلت داریم بازگشت هر چه نزدیک تر این فرزند شایسته، همسر وفادار، پدر مهربان و استاد نمونه دانشگاه و دانشمند نوع دوست و شاخص به آغوش خانواده، دانشگاه و جامعه علمی ایران و جهان را به لطف و حکمت خود مقدر فرماید."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha