به گزارش ایسنا، خدمت به زائران امام مهربانی قطعا مصداق خدمت به خود حضرت است؛ خدمتی که در نفس خود ارزشمند است و آنچه که آن را متمایز میکند، خالص و بیریا بودن آن است و این همان چیزی است که میتواند خدمت چند پیرزن در نقطهای کوچک در حاشیه شهر را بسیار ارزشمند سازد؛ آنها که با کلافهای نخ خود به صف خریداران یوسف پیوستهاند و ای بسا که عزیزترین خریداران در چشم یوسف باشند.
برای آشنایی با فعالیتهای ساده و خالصانه یکی از این گروهها راهی منطقه سیدی شدیم؛
اینجا "مکتبالرقیه" است. خانمهای جوان و پیر دور هم نشستهاند و مشغول پاککردن حدود 150 کیلو سبزیای هستند که قرار است در قالب آش نذری به دست زائران پیاده امام رضا(ع) برسد.
با 14 دیگ آش به استقبال زائران میرویم
خانم کرمانی، مسؤول ساماندهی امور مربوط به موکب "مکتبالرقیه" گفت: 14 سال است که برنامه پخت آش برای زائران پیاده امامرضا(ع) را برگزار میکنیم. در سالهای اول با یک وانت در کنار جاده قدیم نیشابور بدون هیچ چادر و سرپناهی، ظرفهای آش را میان زائران تقسیم میکردیم. اما در حال حاضر 10 سال است که به لطف شهرداری به صورت رایگان موکبی در اختیار ما قرار گرفته است و دیگهای آش ما به 14 دیگ رسیده است.
وی با اشاره به اینکه « یکی ازخواستههای ما بازدید شهردار محترم از این موکب است»، ادامه داد: همچنین تمام اهالی محل، نذریات خود را در این موکب میان زائران تقسیم میکنند. به جز 14 دیگ آش، نذریهایی همچون شله، عدسی، قیمه، خورشت سبزی و شله زرد نیز در این موکب تقسیم میشود.
مسؤول ساماندهی امور مربوط به موکب "مکتبالرقیه"، اظهار کرد: خوشبختانه هر سال با یک میلیون و 2 میلیون تومان هزینههای ما تامین میشود. در اول ماه محرم یک صندوق کوچک به اهالی محله داده میشود تا در حد توان پول جمعآوری کنند و این پول بسیار پربرکت است. پیرزنهایی که پول کافی ندارند با یک اسکناس 500 تومانی نیز به این موکب کمک میکنند.
وی ادامه داد: در کشور عراق شاهد استقبال از زائران هستیم؛ مردم عراق به فرزندان کوچک خود صندوقی میدهند تا از این اربعین تا اربعین دیگر پولهای خود را جمعآوری کنند و به کودکان خود آموزش میدهند که دین و امامحسین(ع) وجود دارد. مشهد قطعهای از بهشت امام رضا(ع) است و ما در جوار ایشان نمیتوانیم آنگونه که شایسته امام رضا(ع) است به زائران ایشان خدمت کنیم اما همین فعالیتهای کوچک سبب تبلیغات دین میشود. معتقدم ما در جوار علیبن موسی الرضا(ع) هستیم باید میهمان نواز باشیم.
کرمانی عنوان کرد: حضور کودکان در این مکان و موکبها سبب تبلیغ و آشنایی آنان به دین میشود. حضرت جواد الائمه(ع) فرمودند که "پدر من از امامحسین(ع) غریبتر است زیرا تنها شیعیان دوازده امامی به زیارت ایشان مشرف میشوند."
وی افزود: کار خدمت برای زائران بسیار لذتبخش است و نمیتوان این حس را توصیف و ترجمه کرد. این کار حالت معنوی خاصی دارد که تنها با حضور در این مکان قابل لمس است. زمانی که به زائران خسته با پاهای آبله زده یک کاسه آش میدهیم و آنان با لذت آن را میخورند؛ این برای ما بسیار لذتبخش است زیرا آشی که ما میدهیم بسیار بیریاست.
طیبه نارنجی یکی دیگر از بانون خدمتگزار در مورد حس و حال خود، میگوید: هدف ما خدمت به علیبن موسیالرضا(ع) است و برای خدمت به ایشان لحظه شماری میکنیم. الان پنج سال است که مشغول خدمت به زائران هستم و هرکاری که از دستم بر بیاید از جمله سبزی پاک کردن و... را به صورت افتخاری انجام میدهم.
با چند نفر دیگر از این بانوان همکلام میشوم و کلیدواژه «به خاطر امام رضا(ع)» بارها و بارها در گوشم تکرار میشود؛ تکرار شیرینی که مرا به فکر فرو میبرد.
به این فکر میکنم که مردم این شهر در پس همه مشکلات و غمها و روزمرگیهایشان هیچگاه از یاد نبردهاند مولایشان را که همدم روزهای خستگی و همراه باز کردن گرههای کور زندگیشان است.
حالا دهه آخر صفر که مولا کرور کرور میهمان دارد، میهمانانی که گرد راه پیاده و سختی جادههای طولانی را پشت سر گذاشتهاند، فرصت را غنیمت میشمارند تا به او بگویند که هنوز معرفت و حقشناسی در این شهر نفس میکشد. تا به زائران پیاده یادآوری کنند که: هرچند حال و روز زمین و زمان بد است؛ یک قطعه از بهشت در آغوش مشهد است...
انتهای پیام
نظرات