۱۱:۱۱:
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: روز گذشته(۲۹ مهرماه) به محض اینکه زلزله احساس شد، مرکز کنترل هماهنگی ما تماس هایی را با شهرستان های بندرخمیر، بستک، بندرلنگه و بندرعباس و دهیاران مختلف داشت.
علی اعمی برنطین افزود: گزارش ها حاکی از عدم خسارت بود و تنها در برخی مناطق خسارت ها و ترک خوردگی های جزئی داشتیم که در حدی نبود که نیازی به کمک داشته باشد.
وی ادامه داد: پس از جلسه هماهنگی مدیریت بحران همکاران ما به همراه فرمانداری ها و نمایندگانشان به مناطق مختلف اعزام شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان تصریح کرد: در بستک تعدادی از روستاها درخواست چادر داشتند، اعطای چادر اصول و قوانین خاص خود را دارد، با هماهنگی هایی که با فرماندار بستک داشتیم قرار شد تیم ارزیاب بنیاد مسکن ترک خوردگی ها را بررسی کنند و هرجایی را که نماینده بنیاد مسکن تشخیص داد قابل سکونت نیست تا زمان اسکان دائم یا دریافت وام برای تعمیر یا تعویض منازل به عنوان اسکان موقت چادری به آن ها ارائه کنیم.
اعمی برنطین عنوان کرد: همچنین از شب گذشته موجودی انبارهای خود را چک کردیم، در بستک کسری موجودی داشتیم که بر اساس دستورالعمل ها امروز دو ماشین لوازمی که کمبود داشتیم و در حد استاندارد نبود برای تقویت انبار بستک فرستادیم تا در صورت بروز هرگونه حادثه ای بتوانیم پاسخگو باشیم.
۰۸:۴۴:
فرماندار شهرستان بستک در گفتوگو با ایسنا، عنوان کرد: خوشبختانه در زمین لرزه روز گذشته خسارت قابل توجهی به مناطق مختلف این شهرستان وارد نشد.
سید شمس الدین حسینی قتالی ادامه داد: برخی منازل بافت فرسوده ترک خوردگی های جزئی داشتند اما خوشبختانه این زمین لرزه هیچگونه خسارت جانی و مالی در پی نداشت و تنها ترس و وحشت در بین مردم وجود داشت.
وی تصریح کرد: امروز نیز تیم های ارزیاب بنیاد مسکن برای بررسی های بیشتر به رودبار و کنچی اعزام شده اند.
۰۸:۴۳:
میرهاشم خواستار، فرماندار شهرستان بندرخمیر در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: روز گذشته ۱۸ زمین لرزه در شهرستان بندرخمیر به وقوع پیوست که خوشبختانه این زمین لرزه ها هیچ خسارت قابل توجهی را در پی نداشته است.
۰۸:۲۰(۳۰ مهرماه):
در حالی امروز وارد دومین روز از زلزله های غرب هرمزگان در شهرستان بستک و خمیر می شویم که از روز گذشته تاکنون ۱۸ زلزله و پس لرزه در منطقه رویدر بندرخمیر به ثبت رسیده است که آخرین آن به بزرگی ۳.۸ در مقیاس ریشتر در ساعت ۰۸:۰۳:۱۷ به وقوع پیوست.
همچنین منطقه کوخرد در شهرستان بستک نیز از این موضوع بی نصیب نمانده و زلزله ای به قدرت ۲.۹ در مقیاس ریشتر در ساعت ۰۷:۰۹:۰۲ را پشت سرگذاشته است.
۱۷:۴۵:
جلسه اضطراری ستاد مدیریت بحران شهرستان خمیر در پی وقوع زمین لرزه در محل فرمانداری خمیر تشکیل شد.
میرهاشم خواستار فرماندار و رئیس ستاد بحران شهرستان خمیر گفت:طبق گزارشات رسیده خوشبختانه این زمین لرزه خسارتی جدی نداشته و به محض اعلام زمین لرزه تیم های ارزیاب در بندرخمیر به محل وقوع زلزله اعزام شدند.
وی اظهار کرد: تا اطلاع ثانونی ستاد بحران شهرستان در آماده باش هستند و همه دستگاه های امدادی و خدماتی در آمادگی کامل بسر می برند.
۱۷:۳۰:
جلسه مدیریت ستاد بحران شهرستان به ریاست مهندس رضاپور فرماندار پارسیان و با حضور اعضای ستاد بحران در محل فرمانداری برگزار شد.
رضاپور فرماندار پارسیان در این جلسه با اشاره به پیشگیری از بحران وآمادگی برای مقابله با بحران از اهمیت خاصی برخوردار است گفت : همه دستگاههای اجرایی می بایست از قبل برای مقابله با حوادث احتمالی برنامه ریزی را داشته باشند
۱۶:۳۲:
هفتمین زمین لرزه رخ داده در رویدر با قدرت ۳ ریشتر به ثبت رسید.این زمین لرزه در ساعت ۱۶:۱۵:۱۳ به ثبت رسید.
۱۶:۲۴:
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان از تشکیل جلسه مدیریت بحران خبرداد.
دکتر حسین فرشیدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تشکیل جلسه مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، افزود: با حضور اعضای کارگروه بهداشت و درمان در حوادث و بلایا نیز این جلسه دقایقی قبل برگزار و ارزیابی حادثه و برقراری ارتباط با مدیران شاغل در محل حادثه نیز صورت گرفت.
وی در خصوص مصوبات این کارگروه تصریح کرد: آماده باش کلیه بیمارستانها و خالی نگهداشتن تخت های خالی و عدم پذیرش و بستری بیماران غیراورژانسی در بیمارستان های بستک، خمیر، شهید محمدی بندرعباس، صاحب الزمان بندرعباس و ارتش از اهم مصوبات بود.
فرشیدی با اشاره به لغو مرخصی های کلیه پزشکان و کادر درمانی مناطق مشخص شده تا ۴۸ ساعت آینده، خاطرنشان کرد: دپوی داروهای مورد نیاز برای مداوای مجروحین احتمالی، آماده باش یک تیم درمانی واکنش سریع برای حمایت درمانی احتمالی در بیمارستان بستک، آماده باش اورژانس پیش بیمارستانی در تمام پایگاه ها، آمادگی اتوبوس آمبولانس جهت اعزام در صورت لزوم، حضور آمبولانس هوایی در منطقه و اعزام تیم های ارزیاب به منطقه از دیگر مصوبات بود.
۱۶:۱۰:
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه در شهرستان های بندرلنگه، بستک، بندرخمیر و بندرعباس زلزله احساس شد، بلافاصله مرکز کنترل هماهنگی ما با دهیاران و بخشداران روستا ها و بخش های مختلف این شهرستان ها تماس هایی داشتند.
علی اعمی برنطین با بیان اینکه تیم های ارزیاب ما از شهرستان های بندرلنگه، بستک و بندرخمیر به مناطق مختلف اعزام شده اند، افزود: خوشبختانه تا کنون گزارشی مبنی بر خسارت در مناطق زلزله دیده نداشتیم و تنها دو روستا در شهرستان بندرلنگه ترک خوردگی جزئی داشتند که امدادگران ما در حال اعزام به محل برای بررسی و اطمینان بیشتر هستند تا چنانچه نیازی به کمک باشد در محل حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشی که از این دو روستا به ما رسیده است، ترک خوردگی به صورتی نیست که نیاز به کمک داشته باشد اما برای اطمینان بیشتر امدادگران جمعیت هلال احمر استان را اعزام کردیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هر زمین لرزه ای پس لرزه هایی دارد و اکنون نیز پس لرزه هایی در مناطق مختلف به خصوص در رویدر احساس می شود، نیاز است مردم آرامش لازم را داشته و بر اساس آموزش ها در خصوص خروج ایمن و پناه گیری در مکان های امن در زمان پس لرزه ها توجه لازم را داشته باشند.
اعمی برنطین عنوان کرد: در صورت هر اتفاق ما آمادگی لازم را را داریم و در حال حاضر کل همکاران ما در کلیه شهرستان های استان هرمزگان در حالت آماده باش به سر می برند.
۱۵:۵۸:
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: در پی زمین لرزه ای به بزرگی ۵/۶ در مقایسه ریشتر، ۴۷ کیلومتری کوخرد شهرستان بستک، ۵۰ کیلومتری کنگ و ۵۵ کیلومتری بندرلنگه تاکنون شش پس لرزه غرب استان را لرزاند.
علیرضا صفا ایسینی در گفت و گو با ایسنا، افزود: این پس لرزه ها در ساعات ۱۴ و ۵۰ دقیقه، ۱۴ و ۵۵ دقیقه، ۱۴ و ۵۷ ساعت ۱۵، ساعت ۱۵ و ۲۹ دقیقه و ۱۵ و ۳۶ به ترتیب ۳/۳، ۳/۱، ۲/۸، ۳/۵ و ۲/۸، ۴در مقیاس ریشتر غرب استان را لرزاند.
وی بیان کرد: انتظار میرود مردم هشدارها را جدی بگیرند و در اماکن ترکخورده یا فرسوده حضور نیابند.
صفاایسینی اضافه کرد: در پی این زلزله فوراً به تمامی نیروهای امداد و نجات و فرمانداران بندرعباس، بندرخمیر، بندلنگه، پارسیان، بستک و میناب اعلام آمادهباش شد.
وی تصریح کرد: به منظور پیگیری آخرین وضعیت شهرستان های همجوار منطقه زلزله زده در جلسه ای به صورت ویدئو کنفرانس با ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان با فرمانداران این شهرستان ها در حال انجام است.
۱۵:۴۷:
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت و گو با ایسنا، گفت: تمامی امکانات درمانی جهت هرگونه اتفاق یا حادثه ای بسیج شده است.
دکتر فاطمه نوروزیان با بیان اینکه تاکنون حادثه یا مصدومی برای مراجعه کادر درمانی و مرکز فوریت ها اعلام نشده است، تصرریح کرد: بیمارستان های شهرستان بندرخمیر، بستک و همچنین مرکز درمانی در کوخرد از هر لحاظ در آمادگی کامل به سر می برند.
وی در پایان از آماده باش تمامی کادر درمانی واقع در شهرستان های بندرخمیر و بستک و همچنین مرکز حوادث و فوریت های پزشکی استان هرمزگان خبرداد.
۱۵:۴۵:
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به زلزله بزرگ امروز استان هرمزگان گفت: در رومرکز این زلزله امتداد گسل پیشانی کوهستان قرار دارد که به نظر میرسد یکی از بخشهای این گسل موجب این زمینلرزه شده است.
دکتر علی بیتاللهی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در حوالی ساعت ۱۴ و ۲۸ دقیقه امروز دوشنبه ۲۹ مهرماه زلزله نسبتا بزرگی در استان هرمزگان رخ داد، افزود: این زلزله در مجاورت شهر "لمزان" از توابع شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان با بزرگای ۵.۶ بوده است.
وی ادامه داد: شدت لرزه در این منطقه بر اساس گزارشهای به دست آمده به گونهای بوده است که در بندر عباس آن را احساس کردند.
بیتاللهی با اشاره به گسل مسبب این زمینلرزه، خاطر نشان کرد: گسلی که در امتداد رومرکز زلزله امروز قرار میگیرد، امتداد گسل طویل و لرزهزای "پیشانی کوهستان" است که از منتهیالیه استان کرمانشاه آغاز شده و تا استان هرمزگان ادامه دارد.
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: به نظر میرسد که یکی از بخشها و قطعات این گسل مسبب این زمینلرزه بوده است.
وی با تاکید بر اینکه در حوالی رومرکز زلزله امروز استان هرمزگان، چندین روستا و آبادی قرار دارد، یادآور شد: روستاهای "پدل"، "همهنگ" و "کوهدان" از جمله روستاهای قرار گرفته در رومرکز این زلزله است و در این روستاها جمعیتی بیش از ۱۰ هزار نفر سکونت دارند، ضمن آنکه جمعیت شهری نیز در اطراف رومرکز زندگی دارند.
بیتاللهی اظهار کرد: در برخی از ساختمانهای مسکونی آبادیهای نزدیک به رومرکز که کیفیت پایینی دارند، بر اثر این زمینلرزه احتمال آسیب دیدگی در حد متوسط وجود دارد و ضرورت دارد مسؤولان به آن توجه ویژه داشته باشند.
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه در ماههای اخیر چندین زمینلرزه بالای ۴ ریشتر در این منطقه به ثبت رسیده است، خاطر نشان کرد: بررسی زلزلههای اخیر (از زلزله مسجد سلیمان به این طرف) در این منطقه نشان میدهد که این منطقه از نظر تنش تکنوتیکی در طول چند ماه گذشته فعال شده است، به گونهای که چندین زلزله متوسط و گاه بزرگتر از ۴ در آن به ثبت رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه از نظر لرزهخیزی این منطقه لرزهخیزی بسیار بالایی دارد، اضافه کرد: طبق مستندات موجود بیش از ۱۰ زمینلرزه در رومرکز زلزله امروز رخ داده است.
بیتاللهی در خصوص زلزلههای ثبت شده در ماههای اخیر در استانهای بوشهر و هرمزگان، توضیح داد: رخداد این زمینلرزهها نشان میدهد که تنش مستمری در منطقه حاکم است و در این باره دو رویکرد متفاوت وجود دارد. در یک رویکرد ادعا میشود که با رخداد این زمینلرزهها نیروی ذخیره شده اصلی در زمین در حال تخلیه است و بعد از آن آرامش نسبی در منطقه ایجاد شود.
وی اضافه کرد: رویکرد دیگری که بیشتر جنبههای منفی مساله است، ادعا میشود که این فعالیتهای لرزهای ادامهدار خواهد بود؛ از این رو توصیه میشود که در این زمینه هوشیاری لازم را داشته باشیم.
۱۵:۴۳:
ششمین زمین لرزه رخ داده در رویدر با قدرت ۴ ریشتر و با شدیت بیشتر از زمین لرزه های قبلی به ثبت رسید.این زمین لرزه در ساعت ۱۵:۳۶:۳۳ به ثبت رسید.
۱۵:۳۲:
در حالی امروز را می توان یکی از روزهای زلزله خیزترین ایام تاریخ هرمزگان لقب داد که منطقه رویدر از توابع شهرستان بندرخمیر برای پنجمین بار طی یکساعت گذشته به خود لرزید.قدرت این زمین لرزه ها ۳.۳، ۳.۱، ۲.۸، ۳.۵ و ۲.۸ در مقایس ریشتر ثبت شده است.
ساعت ۱۵:۱۵:
میر هاشم خواستار، فرماندار شهرستان بندرخمیر در گفت و گو با ایسنا، افزود: زلزله رخ داده به مرکزیت رویدر تاکنون خسارتی نداشته و تمامی نیروهای امدادی در حال بررسی هستند.
وی در پایان اظهار کرد: زلزله در کوههای اطراف این منطقه رخ داده و خسارتی منوجه منازل مردم نشده است.
ساعت ۱۵:
دقایقی پیش رویدر از توابع شهرستان بندرخمیر دو زمین لرزه ۳.۵ و ۳.۳ ریشتری را پشت سر گذاشت.اولین زمین لرزه به بزرگی ۳.۳ ریشتر در ساعت ۱۴:۵۰:۰۹ و دومین زمین لرزه به بزرگی ۳.۵ ریشتر در ساعت ۱۵:۰۰:۰۴ ثبت شد. هنوز از خسارات احتمالی خبری در دسترس نیست.
ساعت ۱۴:۵۳:
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان نیز در این خصوص در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: زمین لرزه ای به بزرگی ۵/۶ در مقایسه ریشتر، ۴۷ کیلومتری کوخرد شهرستان بستک، ۵۰ کیلومتری کنگ و ۵۵ کیلومتری بندرلنگه را لرزاند.
علیرضا صفا ایسینی افزود: براساس اطلاعات رسیده از مرکز لرزه نگاری کشور، این زمین لرزه در مقیاس امواج درونی زمین ساعت ۱۴ و ۲۸ دقیقه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین استان هرمزگان را لرزاند.
وی اضافه کرد: مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران مختصات این زمین لرزه را ۵۴/۹۷ طول جغرافیایی و ۲۷/۰۵ عرض جغرافیایی اعلام کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان با بیان اینکه آخرین وضعیت منطقه زلزله در حال پیگیری است، تصریح کرد: از خسارات احتمالی این زمین لرزه تا کنونی گزارشی اعلام نشده و گروه های ارزیاب به مناطق زلزله زده اعزام شده اند.
ساعت ۱۴:۴۲:
در همین خصوص سید شمس الدین حسینی قتالی،فرماندار شهرستان بستک در گفت و گو با ایسنا، افزود: در همین خصوص جلسه ای فوری در محل فرمانداری برگزار و تمامی تمهیدات لازم اندیشیده شد.
وی اضافه کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر خسارت یا آسیب دیدگی در منطقه گزارش نشده است.
ساعت ۱۴:۳۵:
روابط عمومی هلال احمر هرمزگان در گفت و گو با ایسنا، افزود: اکیپهای ارزیاب از دقایقی قبل به کوخرد و کانون زلزله اعزام شدهاند و تا دقایقی دیگر ارزیابیهای اولیه جمعبندی میشود.
ساعت ۱۴:۳۲:
زلزله ابتدایی در ساعت ۱۴:۲۸:۵۰ به مرکزیت کوخرد در شهرستان بستک به مشخصات عرض جغرافیایی ۲۷.۰۵ شمالی و طول جغرافیایی ۵۴.۹۷ شرقی و به عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد.
به گزارش ایسنا، طبق گفته های شاهدان عینی این زلزله در شهرستان بندرعباس، قشم و حتی کشور امارات متحده عربی احساس شده است.
ادامه دارد...
انتهای پیام
نظرات