• سه‌شنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۸ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98072921015
  • خبرنگار : 71560

بختیار تاکید کرد

ضرورت بررسی علمی و کارشناسی طرح‌ انتقال آب از دریای خزر

ضرورت بررسی علمی و کارشناسی طرح‌ انتقال آب از دریای خزر

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که بحث انتقال آب از دریای خزر یا خلیج فارس به فلات مرکزی موضوعی نیست که منجر به خشکیدن این دریاها شود.

علی بختیار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به طرح موضوع انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی، بیان کرد: در برنامه ششم توسعه شیرین سازی و نمک زدایی از آب دریا  به عنوان یکی از راهکارهای تامین آب برای مناطق خشک پیش بینی شده است و تا پایان این برنامه باید یک میلیارد مترمکعب آب دریا شیرین شده و به مناطق خشک و نیمه خشک منتقل شود.

وی در ادامه اظهار کرد: در این رابطه جلساتی در دانشگاه صنعتی شریف با حضور کارشناسان و متخصصان این حوزه برگزار شده است تا از جنبه علمی بحث انتقال آب مورد بحث و بررسی قرار گیرد. بر اساس آمارها کشور عربستان روزانه حدود ۳۰ میلیارد مترمکعب آب دریا را شیرین کرده و از آن مصرف می کند. بحث کمبود آب تا حد زیادی با شیرین سازی آب دریاها قابل حل است.

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس با بیان اینکه «چند سالی است که اجرای طرح انتقال آب چه از  خلیج فارس و چه از دریای خزر با چالش هایی روبه رو شده است» گفت: بحث انتقال آب از دریای خزر یا خلیج فارس به فلات مرکزی موضوعی نیست که منجر به خشکیدن این دریاها شود.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تاکید کرد: بر روی مسائل زیست محیطی انتقال آب کارعلمی انجام شده است. اینکه هر منطقه یا استانی بخواهد با تکیه بر اظهار نظرهای غیر کارشناسی مانع این موضوع شود، با منافع ملی در تضاد است. یکی از دلایلی که امروز مسئله بحران آب در کشور حل نشده باقی مانده است، نگرش های غیر کارشناسی است.

نماینده مردم گلپایگان در مجلس افزود: در گذشته مسئله آب به صورت حوزه ای در کشور مدیریت می شد اما امروز مدیریت به صورت استانی بوده و هر استان نگران تامین آب منطقه خود است. در حالی که باید منافع همه مردم در نظر گرفته شود. نباید اجازه دهیم که منافع منطقه ای مانع توسعه و آبادانی کشور در سطح ملی شود.

بختیار در ادامه با تاکید بر اینکه «با امنیتی کردن مسئله آب، بحران آن در کشور حل نمی شود»، تاکید کرد: باید اظهار نظرها در زمینه طرح های انتقال آب بر پایه نگرش علمی و کارهای کارشناسی باشد چراکه اظهار نظر های غیر کارشناسی مانع حل مشکلات می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۳۰ ۰۹:۲۲

قطعا دریای مازندران موهبتی عظیم برای شمال کشور است.ولی بارش باران فراوان وسیل اسا در طول سال در این منطقه که عموما به دریا میریزد واز دست میرود شاید مهار ان وانتقال ان عاقلانه تر واقتصادی تر از انتقال اب خزر باشد.وجغرافیای تقریبا هم سطح این منطقه این امر را ممکن تر میسازد