به گزارش ایسنا، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان در شبکه تلویزیونی "زد دی اف" گفت: گمان نمیکنیم که حمله به یگانهای کرد یا شبهنظامیان کرد از نظر قوانین بینالمللی "مشروع" باشد.
وی افزود: اگر برای چنین حملاتی مبنای قانونی وجود نداشته باشد، نمیتواند همسو با قوانین بینالمللی باشد.
ماس در ادامه افزود: برای تضمین ادامه این آتشبس موقت و پایان دادن به این حمله تمام تلاش خود را به کار میگیریم.
وی همچنین گفت: اتحادیه اروپا شاید تحریمهای اقتصادی علیه ترکیه اعمال کند. آلمان توجیه ترکیه را برای این اقدام نظامی علیه کردهای سوریه در شمال این کشور رد میکند. از همه اینها گذشته، ما نمیتوانیم باور کنیم که حمله به یگانها یا شبه نظامیان کرد در شمال سوریه بر اساس قوانین بینالمللی مشروع است.
اظهارات وزیر خارجه آلمان بازتاب نظرهای مقامهای ارشد این کشور چون وزیر دفاع نیز هست.
آنه گرت کرامپ-کارنبائر، وزیر دفاع آلمان گفته بود، ترکیه مبنای "نظم پسا جنگ جهانی دوم" را نقض کرده که بر اساس آن، درگیریها را باید بجای استفاده از زور با دیپلماسی حل و فصل کرد.
ترکیه میگوید که ارتباطی بین نیروهای یگانهای مدافع خلق کردهای سوریه و پ.ک.ک وجود دارد و از این توجیه برای حمله به شمال سوریه استفاده کرده است.
از آغاز عملیات ترکیه در ۹ اکتبر سال جاری میلادی، دست کم ۱۶۰ هزار تن بیخانمان شده و دهها تن دیگر نیز کشته شدند.
گروههای حقوق بشری هشدار دادهاند، عملیات ترکیه در شمال سوریه ممکن است جنایت جنگی باشد چون در این عملیات غیرنظامیان هدف قرار داده شده و اعدامهای بدون مجازات صورت میگیرد.
وزیر خارجه آلمان همچنین هشدار داد، این کشور به دقت بر اقدامات ترکیه در پی آتشبس شکننده آمریکا نظارت دارد.
وی ادامه داد: ما کاملا این مساله را مشخص کردهایم که آماده انجام اقداماتی دیگر علیه ترکیه شامل وضع تحریمهای اقتصادی هستیم.
ماس درباره آوارگان سوری نیز گفت: موافق نیستیم که آوارگان جنگ داخلی سوریه که اکنون در ترکیه به سر میبرند، باید به منطقه امن در شمال شوریه بروند که این اتفاق بر خلاف میل آنها صورت میگیرد. این مساله باید با آنکارا و در چارچوب توافق مهاجرتی ترکیه با اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گیرد.
برلین در پی حمله نظامی ترکیه موسوم به "چشمه صلح" علیه کردهای سوریه اعلام کرده بود، تحویل تسلیحات به ترکیه را که ممکن است از آنها در این حمله استفاده کند، متوقف میکند.
ارزش صادرات تسلیحات آلمان در سال ۲۰۱۸ به ترکیه به ۲۴۲.۸ میلیون یورو رسید که برابر با یک سوم ارزش کل صادرات تسلیحاتی آلمان یعنی ۷۷۰.۸ میلیون یورو است.
انتهای پیام
نظرات